Η Θήβα και η ιστορία της στο κέντρο της Αθήνας

arxaiologiko-mouseio-thibon
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την πόλη της Θήβας, προβάλλοντας το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών στο κέντρο της Αθήνας.

Η βόλτα στο κέντρο της Αθήνας αυτό το Σάββατο 10/7 θα είναι λίγο διαφορετική, αφού στον πεζόδρομο της Ερμού θα πραγματοποιηθεί μια υπαίθρια εκδήλωση–προβολή από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας  και με αφορμή την επέτειο των πέντε χρόνων λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

Μ’ ένα καλαίσθητο περίπτερο, εμπνευσμένο από τη συνάντηση του Οιδίποδα με τη Σφίγγα και μέσω του δίγλωσσου, έντυπου πληροφοριακού υλικού για την ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και τις μουσειακές του συλλογές, η Π.Ε. Βοιωτίας παρουσιάζει το σύγχρονο στολίδι της στο ευρύ κοινό και προσκαλεί, εγχώριους και ξένους επισκέπτες, στην πόλη της Θήβας.

«Στόχος της Π.Ε. Βοιωτίας είναι να προβληθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας, απ` όπου διέρχονται καθημερινά δεκάδες τουρίστες που βρίσκονται ως επισκέπτες στη χώρα μας. Επίσης, η εν λόγω δράση, αποτελεί άριστη ευκαιρία για μια πλατιά γνωριμία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και με  τους ίδιους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση για επίσκεψη στην πόλη της Θήβας, έναν προορισμό κυριολεκτικά δίπλα στην Αττική», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά.