Ελαφόνησος: 4 λόγοι να την επισκεφτείτε φέτος

elafonisos
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Φιγουράρει σε όλα τα ταξιδιωτικά ένθετα και άρθρα με την πρώτη ηλιαχτίδα καλοκαιριού κάθε χρόνο και τα μακροβούτια στη διάσημη παραλία του Σίμου δεν μπορούν εύκολα να συγκριθούν με άλλα. Ο λόγος για την Ελαφόνησο, που αν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμη, μάλλον ήρθε η ώρα.

Δεν θα σας πούμε ψέματα. Αν δεν έχετε ήδη περάσει τα προηγούμενα χρόνια από την Ελαφόνησο, το μικρό αυτό νησάκι με τη μεγάλη φήμη, τότε δεν την έχετε πετύχει στα καλύτερά της. Προ δεκαπενταετίας (για να μην πούμε περισσότερο), το λιλιπούτειο νησί στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, απέναντι από τη Νεάπολη Λακωνίας, ήταν ήσυχο, προορισμός για όσους αγαπούσαν το κάμπινγκ και αναζητούσαν κάτι παραπάνω από τα κλασικά γαλάζια κρυστάλλινα νερά, με ελάχιστη ζωή στο λιμάνι, 1-2 μπαρ και μερικές ταβέρνες. Η εικόνα αυτή, φυσικά, ανήκει στο μακρινό παρελθόν, αφού το λιμάνι έχει πλέον επεκταθεί με άπειρα μαγαζιά, καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, ενώ το κάμπινγκ στην ξακουστή παραλία του Σίμου είναι διπλάσιο σε μέγεθος και πάντα γεμάτο κόσμο, με ξενοδοχεία στη γύρω περιοχή να ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο. Η ανάπτυξη έχει έρθει δυναμικά στο νησί, που σημαίνει ότι έχει χάσει κάτι από την αυθεντικότητα και την γαλήνη του παρελθόντος. Υπάρχουν, ωστόσο, ακόμη πολλοί λόγοι για να το επισκεφτείτε άμεσα. Ιδού 5 από αυτούς.

Γιατί μπορείτε να φτάσετε οδικώς
Είναι το δεύτερο καλοκαίρι στη σειρά που η πανδημία αλλάζει τα δεδομένα των διακοπών μας και οι συνωστισμοί στα πλοία και τα αεροπλάνα είναι απαγορευτικοί για πολλούς, με τη μετάλλαξη Δέλτα να απειλεί το καλοκαίρι μας. Οι πιο ασφαλείς επιλογές, λοιπόν, είναι αυτές που μπορούμε να φτάσουμε με το αυτοκίνητο και η Ελαφόνησος είναι μια από αυτές. Θα χρειαστεί, φυσικά να μπείτε σε φέρι από την Πούντα Λακωνίας (340 χιλιόμετρα από Αθήνα) για να περάσετε απέναντι, αλλά η μετάβαση διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά και τα δρομολόγια είναι τόσο συχνά που αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Γιατί τα νερά του Σίμου είναι από τα πιο όμορφα της Ελλάδας
Όταν όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή κλείνουν τα μάτια και φαντάζονται μια παραδεισένια παραλία, με κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά και χρυσή άμμο, είμαστε σίγουροι ότι ονειρεύονται την παραλία του Σίμου –κι ας μην την έχουν επισκεφτεί ποτέ. Πρόκειται πραγματικά γι’ αυτή την παραλία που έχουμε στα όνειρά μας, για νερό στην τέλεια θερμοκρασία, άμμο που αστράφτει και κρυστάλλινο τιρκουάζ χρώμα, που θυμίζει τροπικό, εξωτικό προορισμό. Αν, μάλιστα, την επισκεφτείτε κάποια περίοδο χωρίς τις ορδές τουριστών, θα έχετε καταφέρει να ζήσετε το όνειρο.

Γιατί προσφέρεται και για οικονομικές διακοπές
Το ξακουστό κάμπινγκ στην παραλία του Σίμου μπορεί να μην είναι το πιο οικονομικό που έχετε συναντήσει ποτέ, αλλά σίγουρα είναι μια budget-friendly πρόταση για όσους δεν επιθυμούν να χαλάσουν πολλά χρήματα στη διαμονή, σε δωμάτια και εστιατόρια. Το κάμπινγκ δίνει τη δυνατότητα να περάσετε όλες τις διακοπές σας εκεί, να τρώτε στο εστιατόριό του και να κοιμάστε σε σκηνή κάτω από τα αστέρια, σε βολική τοποθεσία, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση αυτοκινήτου, εξοικονομώντας χρήματα από παντού.

Γιατί, γιατί όχι;
Η ανάπτυξη μπορεί να άργησε μια μέρα στο νησί, αλλά πλέον έχει έρθει για τα καλά και υπάρχουν ακόμη περιθώρια, που σημαίνει ότι όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά, αν θέλετε να μπείτε κι εσείς στο club αυτών που «είχαν πετύχει την Ελαφόνησο στα καλά της». Αν και δεν σας εγγυόμαστε ότι δεν είναι αργά γι’ αυτό.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ