Angsana Corfu Resort & Spa: περάσαμε ένα διήμερο στο νέο διαμάντι της Κέρκυρας

angsana-corfu Vaggelis Paterakis
ΤΡΙΤΗ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε στην Κέρκυρα και είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε την εμπειρία του πρώτου ξενοδοχείου της Banyan Tree στην Ευρώπη, μερικές μόνο εβδομάδες μετά την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του.

Δέκα χρόνια ήταν στα σκαριά μετά το κλείσιμο του San Stefano που βρισκόταν στην ίδια τοποθεσία και η χρονιά που κατάφερε τελικά να λειτουργήσει ήταν το δεύτερο καλοκαίρι πανδημίας. Δεν το λες και ό,τι καλύτερο, ωστόσο το νέο πεντάστερο της Κέρκυρας στις Μπενίτσες, Angsana Corfu Resort & Spa, κατάφερε να ανοίξει στις πιο δύσκολες συνθήκες και να φέρει κάτι από αέρα Ανατολής στην περιοχή, με την υπογραφή και τις υψηλές προδιαγραφές των Angsana και Banyan Tree Hotels and Resorts.

Vaggelis Paterakis

Εμείς το επισκεφτήκαμε στις αρχές του Ιουλίου, όταν μετρούσε μόλις 2 εβδομάδες λειτουργίας και όπως είναι λογικό, βρίσκεται ακόμη στην προσπάθεια τελειοποίησης των υπηρεσιών και των παροχών του, όπως και σε φάση ολοκλήρωσης κάποιων έργων και concept του. Η ταράτσα του, για παράδειγμα, είναι υπό κατασκευή προκειμένου να μεταμορφωθεί σε ένα ατμοσφαιρικό μπαρ και χώρο για δεξιώσεις με θέα το απέραντο γαλάζιο, ενώ και κάποιες από τις βίλες του ακόμη δεν βρίσκονται σε λειτουργία. Παρ’ όλ’ αυτά, οι τουρίστες του εξωτερικού το έχουν ήδη ανακαλύψει και οι επισκέπτες του τη δεδομένη περίοδο ξεπερνούσαν τις προσδοκίες.

Πώς να μην τους κέντριζε την προσοχή, άλλωστε, αφού μιλάμε για ένα υπέροχο ξενοδοχείο σε μια ονειρεμένη τοποθεσία με θέα έναν καταπράσινο λόφο από τη μία και πανοραμική θέα στη θάλασσα του Ιονίου και τις Μπενίτσες από την άλλη, ώστε το μάτι να ξεκουράζεται στο μεσογειακό-ελληνικό τοπίο, όπου κι αν στραφεί; Σε αυτό το λόφο, αμφιθεατρικά χτισμένα είναι τα 159 δωμάτια και σουίτες του, αλλά και οι 37 pool villas του, που εγγυώνται την απόλυτη ηρεμία, αλλά και ευρυχωρία, με υπέροχα μπάνια με όλες τις ανέσεις, με σαλόνι ή χωρίς αναλόγως τον τύπο του δωματίου και με θέα στο γαλάζιο της Κέρκυρας, ακόμη και χωρίς να χρειαστεί να σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Στα highlight του ξενοδοχείου θα τοποθετήσουμε σίγουρα την εντυπωσιακού μεγέθους και άκρως χαλαρωτική πισίνα υπερχείλισης, με τέτοια θερμοκρασία νερού που δεν νιώθεις ποτέ την ανάγκη να βγεις, αλλά και τις γευστικές προτάσεις του, που συνθέτουν ολόκληρο κεφάλαιο. Προσοχή! Τόσο η πισίνα, όσο και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου είναι ικανά να σας κρατήσουν… «όμηρους» και να μην νιώσετε ποτέ την ανάγκη να βγείτε εκτός ξενοδοχείου για να εξερευνήσετε το νησί -θα πρέπει να φανείτε δυνατοί.

Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
Στο ξενοδοχείο υπάρχουν 10 ξεχωριστά εστιατόρια και lounge bars (συν το rooftop bar Vertigo που αναμένεται να ολοκληρωθεί στην ταράτσα του ξενοδοχείου), δίνοντας μια σειρά από γαστρονομικές προτάσεις, από κερκυραϊκή κουζίνα (στο Sofrito) μέχρι ιαπωνική (στο Koh), αλλά και χαλάρωση στις μαξιλάρες του εξωτερικού Starboard Lounge με απογευματινά απεριτίφ. Το πρωινό του είναι πλουσιοπάροχο και για όλα τα γούστα, από υγιεινές επιλογές με φρουτοσαλάτες και smoothies, μέχρι πιο… «δυνατές» με quiche lorraine, λουκάνικα, αυγά και μπέικον, με εξαιρετικά γλυκάκια, για όσους είναι «του γλυκού» το πρωί.

Στο Sofrito δοκιμάσαμε δημιουργική ελληνική, κερκυραϊκή κουζίνα με υπέροχη ταραμοσαλάτα και μελιτζανοσαλάτα στα ορεκτικά, αφράτες τυροκροκέτες με μαρμελάδα ντομάτας, ελληνική σαλάτα με όλα τα καλούδια (ντοματίνια, πιπεριές, ελιές, ξινομυζήθρα, βιολογικό ελαιόλαδο), αρωματικό και γλασερό κριθαρότο με καραβίδες, φινόκιο μπρεζέ και εστραγκόν, φιλέτο λαβράκι σχάρας με κολοκυθάκια, τσιπς αγκινάρας και λαδολέμονο, χταπόδι, αλλά και εντυπωσιακές, πεντανόστιμες γαρίδες… jumbo με τσίλι, σκόρδο και μαύρο αλάτι –μην ανησυχείτε, στο μενού θα βρείτε και σοφρίτο με κρασί chardonnay, εσαλότ κονφί και πουρέ πατάτας με ελαιόλαδο, αλλά και πικάντικο μπουρδέτο με φιλέτο μπακαλιάρου, πατάτες με σαφράν και σπαράγγια, για λίγη περισσότερη Κέρκυρα στο πιάτο.

Το ανατολίτικο Koh είναι για τους λάτρεις των ασιατικών γεύσεων, για όσους θέλουν να μπλέξουν λίγο σούσι, με bao buns με μαριναρισμένο κοτόπουλο, kimchi και ραπανάκι daikon, τόνο τατάκι, σολομό σοτέ με κουμ κουάτ και σάλτσα teriyaki σε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό, αλλά και Black Angus rib eye με σάλτσα teriyaki και πουρέ πατάτας με τρούφα στις διακοπές τους, πάντα με την υπέροχη θέα που προσφέρουν όλα τα εστιατόρια του ξενοδοχείου. Μην παραλείψετε για επιδόρπιο να δοκιμάσετε το κρεμέ τόνκα με καραμελωμένο ανανά, κρέμα matcha, μπισκότο τζίντζερ και παγωτό matcha –μην σας τρομάζει το matcha, είναι εξαιρετικό. 

Μια βραδιά στο Botrini’s
Μια κατηγορία μόνο του, ωστόσο, είναι το Botrini’s, του βραβευμένου με αστέρι Michelin Έκτορα Μποτρίνι, στο οποίο το μενού είναι ένα γαστρονομικό ποίημα μεσογειακών γεύσεων, με κάθε πιάτο να μοιάζει ανώτερο από το προηγούμενο. Από τα τρία one-bite καλωσορίσματα με πίτσα caprese, macaron με μους μανιταριών –αγαπημένο και της οικογένειας Μποτρίνι- και τάρτα από ρεβίθι με μαριναρισμένα θαλασσινά, απαλή crème fraîche με γεύση από lime και πίκλες από παντζάρι σε σχήμα λουλουδιού, γίνεται άμεσα κατανοητό ότι το γεύμα θα περιλαμβάνει γευστικές και οπτικές εκπλήξεις, με τη μεγαλύτερη όλων να είναι η ρέγγα.

Με αφορμή ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο με πρωταγωνίστρια τη ρέγγα και το ταξίδι της στο χρόνο, μάθαμε ότι οι παλιοί στην Κέρκυρα την κάπνιζαν πάντα σε εφημερίδα για να τη διατηρήσουν και τη συνόδευαν με μπομπότα. ‘Όπως επίσης διαπιστώσαμε ότι αυτό το όχι και τόσο ελκυστικό ψάρι των παιδικών μας χρόνων, θα το απολαμβάναμε μερικά χρόνια αργότερα σε… παγωτό, σε ένα πιάτο που έχει δημιουργήσει ο σεφ με βάση από ψητό, τσιγαριστό σπανάκι και σέσκουλο, μια στρώση παγωτού ρέγγας και αφρό καλαμποκιού, σε μια έκρηξη γεύσεων που ποτέ δεν θα πιστεύαμε ότι μπορεί να κρύβει μια σύνθεση με βάση τη ρέγγα.

Και ο ξιφίας καρπάτσιο, όμως, αποτέλεσε ένα γαστρονομικό αριστούργημα σε μια ιδιαίτερη αναφορά σε μια κερκυραϊκή νεραντζοσαλάτα από τις παιδικές αναμνήσεις του σεφ, με βινεγκρέτ πορτοκαλιού, dots ταραμά και μαγιονέζα με κουρκουμά. Αλλά και η πιο comfort γεύση από το μάγουλο από μοσχαράκι γάλακτος, απόλυτα τρυφερό και γλυκό, με τη συνοδεία πουρέ καρότου με πορτοκάλι και αφρού αγκινάρας, παρέμενε εκρηκτική.

Ένα τέτοιο γεύμα δεν θα μπορούσε παρά να κλείσει και με ένα εμπνευσμένο επιδόρπιο, την «παροδικότητα» όπως ονομάζεται, με την έννοια της μίξης γεύσεων, στο οποίο το σορμπέ φράουλα, η βανίλια και η μαρέγκα με σιρόπι φράουλας, με «κρυμμένες» ολόκληρες φράουλες, έδιναν ένα δροσερό και απολαυστικό γλυκό. Όλα αυτά προτού έρθει και η αφράτη και τραγανή σπιτική γαλατόπιτα, για να μας θυμίσει ότι τα απλά και παραδοσιακά μπορούν να έχουν πολλά επίπεδα.

Vaggelis Paterakis
Ξέ-spa-σμα χαλαρότητας
Εκτός από γαστρονομικός παράδεισος, το Angsana Corfu Resort & Spa είναι σίγουρα και ένας παράδεισος χαλαρότητας, με το κομμάτι της ευεξίας να έχει λάβει την απαραίτητη προσοχή. Η παρουσία του διεθνώς αναγνωρισμένου και βραβευμένου Αngsana Spa με 11 αίθουσες θεραπείας σε συνδυασμό με την εσωτερική πισίνα 25 μέτρων και το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, από τα μεγαλύτερα που έχουμε δει σε ξενοδοχείο, έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες όσων η άσκηση και η χαλάρωση αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών. Υπέροχο κλείσιμο έπειτα από ένα μασάζ ή μια θεραπεία είναι και το relaxation room, όπου αναζωογονημένοι πια, μπορείτε να απολαύσετε μια δροσερή φρουτοσαλάτα και λίγο τσάι, με θέα τη θάλασσα.

Το Angsana Corfu Resort & Spa ήρθε να εμπλουτίσει τη διαμονή όχι μόνο στην Κέρκυρα, αλλά και στο Ιόνιο συνολικά κι ακόμη κι αν βρίσκεται στα πρώτα του βήματα με τις αναμενόμενες μικρές αναποδιές, υπάρχει σίγουρα το χαμόγελο, η καλή διάθεση, οι υπέροχες εγκαταστάσεις, η πολυτέλεια και φυσικά το ατελείωτο, φωτεινό μπλε του ελληνικού καλοκαιριού να συνθέτουν τελικά μια ολοκληρωμένη και αξέχαστη εμπειρία στο νησί των Φαιάκων.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ