Η Κίνα ετοιμάζεται για το πιο γρήγορο τρένο του κόσμου

treno-taxutita
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Σας τρομάζουν τα αεροπλάνα; Αν ναι, τότε κι αυτό το τρένο δεν θα σας είναι πολύ ευχάριστο…

Με ταχύτητα που φτάνει τα 600 χιλιόμετρα την ώρα εγκαινιάστηκε στην πόλη Qingdao της Κίνας το πιο γρήγορο τρένο του πλανήτη, ένα εντυπωσιακό maglev που κινείται με ηλεκτρομαγνητική δύναμη.

Κατασκευάστηκε από την δημόσια εταιρία China Railway Rolling Stock Corporation και δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται χάρη στην ηλεκτρομαγνητική δύναμη που το στέλνει να σκαρφαλώσει πάνω από τις ράγες.

Σύμφωνα με τον Liang Jianying, γενικό διευθυντή και μηχανικό της CRRC Sifang, μάλιστα, το τρένο εκτός του ότι φτάνει υψηλή ταχύτητα, παρουσιάζει χαμηλά επίπεδα θορύβου και χρειάζεται λιγότερη συντήρηση από άλλα τρένα υψηλών ταχυτήτων.

Γενικότερα, τα τρένα υψηλών ταχυτήτων αποτελούν προτεραιότητα στην Κίνα, η οποία έχει στόχο τη σύνδεση των μεγάλων πόλεών της με τρένο, ώστε να μειωθεί ο χρόνος που χρειάζεται για να γυρίσει κάποιος την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

Προς το παρόν, το μέσο γρήγορο τρένο στην Κίνα φτάνει τα 350 χιλιόμετρα/ώρα, ενώ τα αεροπλάνα πετούν στα 800-900 χιλιόμετρα ανά ώρα. Τρένα σαν κι αυτό, λοιπόν, θα προσφέρουν μια ενδιάμεση λύση από τις υπάρχουσες, αρκεί να δημιουργηθεί το αντίστοιχο σιδηροδρομικό δίκτυο που θα το φιλοξενήσει.