Τουρ στα ελληνικά νησιά μέσα από 10 πανέμορφες φωτογραφίες

paksoi-lakka
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε, αλλά μέχρι η θερμοκρασία να πέσει και το φθινόπωρο να μας αλλάξει τη διάθεση, εμείς θα βρίσκουμε συνεχώς λόγους να ταξιδεύουμε, κυριολεκτικά και νοερά, στα πανέμορφα ελληνικά νησιά.

Η εξωτική παραλία γυμνιστών και μη με τα τιρκουάζ νερά, Σαρακήνικο, στη Γαύδο, το νοτιότερο νησί της Ελλάδας και νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.

Απίστευτα χρώματα στην παραλία Καστάνι, σε ένα από τα ομορφότερα νησιά των Σποράδων, τη Σκόπελο.

Η όμορφη Λάκκα στους παραμυθένιους Παξούς, το μικρό στολίδι του Ιονίου, που λατρεύουν οι Ιταλοί -και όχι μόνο.

Οι τιρκουάζ Σεϋχέλλες της Ικαρίας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αυθεντικές.

Η Χώρα της Αλοννήσου, ξεχωρίζει για τα γραφικά δρομάκια της, τον μύλο, τα αλώνια της, τα απομεινάρια του κάστρου της, τις παλιές εκκλησίες της και φυσικά τη θέα από ψηλά.

Η πανέμορφη Άσος της Κεφαλονιάς χτίσθηκε στα τέλη του 16ου αιώνα, στα χρόνια της Ενετοκρατίας. Η ετυμολογία του ονόματος του χωριού δεν μπορεί να διακριβωθεί άμεσα από τα παλαιότερα ελληνικά κείμενα στα οποία εμφανίζεται, καθώς σε άλλα γράφεται Άσος και σε άλλα Άσσος, αλλά και... Νάξος.

Τα πιο τουριστικά μέρη των Κυθήρων είναι η Χώρα και το Καψάλι στα νότια του νησιού, όπου μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας, να φάτε και να πιείτε ποτό. Εμείς, όμως, ξεχωρίζουμε τον γραφικό Αβλέμονα, τόσο για μπάνιο, όσο και για καφέ, φαγητό και βόλτα. 

Ο Μόλυβος της Λέσβου έχει παρόμοια ατμόσφαιρα με το Πήλιο και είναι ίσως το πιο γραφικό μέρος του τεράστιου αυτού νησιού. Ακούει και στο όνομα Μήθυμνα κι εκεί θα βρείτε γραφικά δρομάκια, πέτρινα σπίτια, θέα στη θάλασσα κι ένα κάστρο χτισμένο επάνω στα λείψανα της αρχαίας οχύρωσης, στην κορυφή του λόφου. 

Η μακρινή Κάρπαθος αποζημιώνει για το μακρύ ταξίδι με τις υπέροχες παραλίες της, αλλά και με τη γραφική Όλυμπο, το ορεινό χωριό που έχει μείνει ξεχασμένο πίσω στον χρόνο. 
 

Από τη Χώρα της Αστυπάλαιας, η ζωή είναι λίγο πιο ωραία...

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ