3 όμορφες παραλίες της Εύβοιας για το Σαββατοκύριακο

potami-euboia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Εσείς θα πάτε παραλία το Σαββατοκύριακο ή σας τρομάζουν τα λίγα σύννεφα; Αν είστε αποφασισμένοι να συνεχίσετε τις αποδράσεις, ιδού οι προτάσεις μας για την κοντινή και πολύπαθη Εύβοια.

Θαψά, αποχρώσεις του τιρκουάζ στην Κεντρική Εύβοια
Μπορεί να θέλει λίγο κόπο για να την προσεγγίσετε, αφού πρέπει πρώτα να περάσετε από έναν δύσβατο χωματόδρομο, αλλά όπως είναι γνωστό πλέον, οι καλύτερες παραλίες είναι και οι πιο δυσπρόσιτες. Η παραλία Θαψά βρίσκεται στην Κεντρική Εύβοια, στην περιοχή της Κύμης, και απέχει περίπου 95 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα, με τα τελευταία 7 να είναι και τα πιο δύσκολα. Όταν, όμως, φτάσετε, θα αντικρίσετε τα τιρκουάζ νερά της, τη φύση που την περιβάλλει και θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε κάποιον εξωτικό προορισμό. Το καλύτερο, όμως, είναι ότι δεν είναι μια από τις πολύ γνωστές παραλίες της Εύβοιας και λόγω της δυσκολίας προσέγγισης, θα αποφύγετε τον πολύ κόσμο και θα απολαύσετε ήρεμο μπάνιο. Προσοχή, για να την προσεγγίσετε, κατεβείτε τον δρόμο που έχει ταμπέλα προς Θαψά, γιατί ο εναλλακτικός δρόμος είναι επικίνδυνος.

Βύθουρη, για σκιά με θέα το Αιγαίο
Όσοι κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ τη γνωρίζουν καλά και υπάρχει λόγος γι’ αυτό: ο σχηματισμός των βράχων της είναι τέτοιος, που δημιουργεί σκιά τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ό,τι πρέπει δηλαδή για όσους θέλουν να μείνουν εκεί μερικές ημέρες σε επαφή με τη φύση. Βρίσκεται στην πίσω πλευρά της Δίρφυς, περίπου 53 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα, έχει το Αιγαίο στο πιάτο και τα νερά της είναι κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα, ενώ τριγύρω υπάρχει πλεόνασμα πράσινου. Πρόκειται φυσικά για ανοργάνωτη παραλία, γι’ αυτό αν την επισκεφτείτε φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα και σημειώστε ότι τα τελευταία 5 χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος.

Ποτάμι, εκεί στο Νότο
Αυτή τη φορά κατεβαίνουμε στη Νότια Εύβοια και από την ακτογραμμή της Καρύστου, επιλέγουμε την πανέμορφη παραλία Ποτάμι προς Κάβο Ντόρο. Αυτό σημαίνει ότι στην παραλία αυτή πρέπει να είστε έτοιμοι να παίξετε με τα κύματα, καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα φυσάει. Το τοπίο πάντως είναι ιδιαίτερο, με αμμοθίνες, απότομους γκρεμούς και φυσικά πλατάνια, τα οποία φτάνουν κοντά στα νερά. Αν σας αρέσουν οι βαθιές και παγωμένες παραλίες, βάλτε το Ποτάμι στο πλάνο σας.