5 υπέροχες στάσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα για τον Σεπτέμβριο

xalkidiki-sithonia-portokali
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ευτυχώς που ζούμε στην Ελλάδα και το φθινόπωρο είναι η επέκταση του καλοκαιριού. Συνεχίζουμε, λοιπόν, τις αποδράσεις οδικώς, σε πανέμορφα μέρη που μπορείτε να αποδράσετε για ακόμη 3-4 ημέρες.

Σιθωνία Χαλκιδικής
Επιλέγουμε το δεύτερο πόδι γιατί είναι κατάφυτο, πιο ήσυχο και με κρυστάλλινες παραλίες και βάζουμε μπρος για Χαλκιδική. Με ορμητήριο τη γραφική Νικήτη –ή την Μεταμόρφωση, αν δεν βρείτε δωμάτια- είναι ιδανική εποχή να οργώσετε τις παραλίες της περιοχής με πολύ λιγότερη κίνηση και να απολαύσετε τα τιρκουάζ νερά του Αρμενιστή, τις εξωτικές αποχρώσεις στις Καβουρότρυπες, την υπέροχη παραλία Καρύδι στη Βουρβουρού με κρυστάλλινα νερά που θυμίζουν Καραϊβική και πολλές ακόμη.

Άγιος Ιωάννης Πηλίου
Το καλοκαίρι μπορεί να μην πέφτει καρφίτσα, μέσα στον Σεπτέμβριο, όμως, ο Άγιος Ιωάννης, το Χορευτό και άλλα παραθαλάσσια και μη δημοφιλή χωριά του Πηλίου ξαναβρίσκουν την ηρεμία και την αυθεντικότητά τους και είναι σαν να επισκέπτεστε άλλο μέρος. Οι βουτιές στο Αιγαίο σας περιμένουν στον Μυλοπόταμο, στη Λαμπινού, στον Λημνιώνα, στα Ποτιστικά, στη Φακίστρα και σε πολλές ακόμη κρυστάλλινες παραλίες του βουνού των Κενταύρων.

Μονεβασιά Λακωνίας
Ζευγαρωμένοι και αζευγάρωτοι που θέλετε λίγο παραπάνω παραμυθένια ατμόσφαιρα στις αποδράσεις, τι καλύτερο από την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, για μια απόδραση του Σεπτεμβρίου. Άκρως γραφική, γεμάτη πέτρινα σκαλιά, σοκάκια, παραμυθένια σπίτια, καμάρες και εκκλησίες, είναι το τέλειο μέρος για να αποσυρθείτε για λίγο από την αστική πραγματικότητα και να ξεχαστείτε σε ένα ονειρεμένο μέρος. Οι πιο ρομαντικοί, μην παραλείψετε να ανηφορίσετε προς την ολάνθιστη Άνω Πόλη, η οποία σήμερα είναι ακατοίκητη, και να συνεχίσετε μέχρι το Ναό της Αγίας Σοφίας, μια από τις ωραιότερες εκκλησίες της χώρας μας, στο ψηλότερο σημείο. Για μπάνιο μπορείτε είτε να κινηθείτε συντηρητικά, παραμένοντας στο Πορτέλο, είτε στην παραλία Κάκαβος στα αριστερά της γέφυρας με φόντο το κάστρο της Μονεμβασιάς ή στη μικρή παραλία της Κούρκουλας, κλειστή από τρεις μεριές, θυμίζοντας φυσική πισίνα.

Πύλος Μεσσηνίας
Η Μεσσηνία φημίζεται για τις παραλίες της, από τη Βοϊδοκοιλιά και το Πετροχώρι μέχρι τη Φοινικούντα, για το δροσερό Πολυλίμνιο με τις πολλές μικρές λίμνες και καταρράκτες, για την όμορφη και τουριστική Γιάλοβα και για τα όμορφα χωριά της. Όλα αυτά μπορείτε να τα εξερευνήσετε με ορμητήριο την Πύλο, ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο μέρος, που αυτή την εποχή είναι σαφώς πιο ήσυχο, με καλυτερες τιμές στα δωμάτια και με πολλαπλές επιλογές.

Γαλαξίδι Φωκίδας
Ίσως ότι πιο κοντινό σε ατμόσφαιρα νησιού υπάρχει, το Γαλαξίδι σε μόλις 3 ώρες οδικώς από την Αθήνα θα σας μαγέψει με την περαντζάδα του, με τις προσεγμένες επιλογές του για διαμονή, αλλά και για φαγητό και σίγουρα θα σας κάνει να πιστέψετε ότι βρίσκεστε σε κάποια νησιωτική περιοχή. Απολαύστε τις υπέροχες αυλές στρωμένες με βότσαλα, τα όμορφα μπαλκόνια των αρχοντικών, το λιμάνι, τη θάλασσα και κάντε οπωσδήποτε μια βόλτα στο πάρκο με τον τάφο του βασιλιά Λοκρού και τα ερείπια από το τείχος της αρχαίας Οιάνθης, δείτε τη σπηλιά στην πλατεία Μάμμα και περπατήστε στην παραλία έως τους πρόποδες του λόφου, όπου θα δείτε και το άγαλμα της γυναίκας του ναυτικού, με θέα όλο το Γαλαξίδι. Για μπάνιο, κατευθυνθείτε στο Ανεμοκάμπι, 3 χιλιόμετρα από την πόλη με τη χρυσαφένια αμμουδιά, στην απομονωμένη Ξιδού, στους Άγιους Πάντες και τον Προφήτη Ηλία αν θέλετε κόσμο ή στην Αμμούδα αν θέλετε την ησυχία σας.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ