Το Παλάτι των Ιπποτών φιλοξενεί και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου

to-palati-ton-ippoton-rodou
ΤΡΙΤΗ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

7-13 Σεπτεμβρίου 202Ι

Το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου, ανοίγει και φέτος  τις πύλες του για να υποδεχθεί για 14η χρονιά το  Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου. Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 13 Σεπτεμβρίου  στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών, στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, η οποία έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου ιδρύθηκε το 2007 με στόχο την αναβάθμιση της πολιτιστικής ταυτότητας του πανέμορφου αυτού τόπου, την προώθηση του Πολιτιστικού Τουρισμού, καθώς και την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού. Το φεστιβάλ  έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους  θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας, έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τα Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ και προσελκύει κάθε χρόνο φιλόμουσο κοινό από όλη την Ελλάδα και το  εξωτερικό.

Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου
Όπερα «Ιδομενέας» του W. A. Mozart
Teatro Grattacielo New York
Camerata Bardi Vocal Academy New York

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου
Opera Gala Concert
Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου
Ορχήστρα Εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου
Γιώργος Θεοφάνους, συνθέτης-πιανίστας
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στα 30 χρόνια σπουδαίας μουσικής πορείας του ταλαντούχου συνθέτη και πιανίστα Γιώργου Θεοφάνους που χάρισε στο ελληνικό τραγούδι μεγάλες επιτυχίες που αγαπήθηκαν πολύ και άντεξαν στον χρόνο. Με τη συνοδεία τεσσάρων εκπληκτικών φωνών, τη συμμετοχή  εξαιρετικών μουσικών και τον ίδιο τον συνθέτη να συνοδεύει στο πιάνο, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια μοναδική συναυλία, με στόχο να μας κάνει συνοδοιπόρους σ’ αυτό το ταξίδι των 30 χρόνων.

Info
Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση στον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Ρόδου
Oι συναυλίες ξεκινούν καθημερινά στις 21.00

*Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα υγείας που προβλέπονται για τον covid 19