Θα μπαίνατε ποτέ στον ψηλότερο ανελκυστήρα του κόσμου;

bailong-sky-lift
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Βρίσκεται στην Κίνα και σίγουρα δεν είναι για όσους φοβούνται να κοιτάξουν κάτω από τον 4ο.

Το Bailong Sky Lift δεν ονομάστηκε έτσι τυχαία. Πρόκειται για έναν ανελκυστήρα στην πλαγιά ενός τεράστιου λόφου στην περιοχή Wulingyuan στην Κίνα, ο οποίος μοιάζει πραγματικά σαν να φτάνει μέχρι τον ουρανό. Γι’ αυτό και άλλωστε έχει μπει στο Guinness World Records ως ο υψηλότερος ανελκυστήρας του κόσμου, ενώ είναι ταυτόχρονα και ο πιο βαρύς.

Μπαίνοντας σε... ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, να σας πούμε ότι το Bailong Sky Lift φτάνει τα 326 μέτρα ύψος, σε μια τοποθεσία ανάμεσα σε βουνά, και απ’ ό,τι φαίνεται αποτελεί πρόκληση για όσους δεν τα πάνε καλά με τα ύψη και τα άκρα.

Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1999 και άνοιξε για το κοινό το 2002. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του, ωστόσο, αποτέλεσαν αντικείμενο διαμάχης, καθώς η περιοχή Wulingyan ανήκει από το 2002 στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Οι λειτουργίες σταμάτησαν για 10 μήνες το 2003-2003, για λόγους περιβαλλοντικούς και ασφαλείας, ενώ στις 15 Ιουλίου το 2015, το Bailong Sky Lift μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες, με πολλούς να μιλούν για εμπειρία ζωής.

Εσείς θα το τολμούσατε;