Οι αμερικανοί ταξιδιώτες εκτός ασφαλούς λίστας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

europi-tourismos
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Νέες συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απαγόρευση μη απαραίτητων ταξίδιων στους αμερικανούς ταξιδιώτες, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19.

Όσο η πανδημία μαίνεται, τόσο οι συστάσεις και τα δεδομένα θα αλλάζουν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι σε χώρες με αύξηση κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, η σύσταση είναι να επαναπροσδιοριστούν οι περιορισμοί των χωρών-μελών και να απαγορευτεί η άφιξη τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και το Ισραήλ, το Κόσοβο, τον Λίβανο, το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία.

Οι οδηγίες της ΕΕ δεν είναι δεσμευτικές για τα κράτη-μέλη, που σημαίνει ότι κάθε χώρα θα αποφασίσει σε ποιους θα επιτρέπει την είσοδο και σε ποιους όχι.

Η Ευρώπη ξεκίνησε να ανοίγει τα σύνορά της προς τους αμερικανούς ταξιδιώτες τον Μάιο, με προορισμούς που βασίζονταν στον τουρισμό από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, τα κρούσματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η μετάλλαξη δέλτα διασπείρεται μεταξύ κυρίως ανεμβολίαστων πολιτών, ενώ και οι περιπτώσεις λοίμωξης παιδιών φτάνουν σε επίπεδα που είχαμε να δούμε από τον χειμώνα. Σύμφωνα με στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εμβολιαστεί πλήρως το 52,1% του πληθυσμού.