Φθινοπωρινές διακοπές: 5 μέρη για να τις απολαύσετε

spetses
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Είστε από αυτούς τους τυχερούς που άντεξαν μέχρι τώρα, που απαρνήθηκαν τον Δεκαπενταύγουστο και έχουν τώρα στη διάθεσή τους ακόμη άδεια για να απολαύσουν χωρίς τις ορδές τουριστών και τις τσιμπημένες τιμές του καλοκαιριού; Σας ζηλεύουμε, αλλά ταυτόχρονα σας προτείνουμε πού να πάτε για να περάσετε όπως πρέπει.

Σπέτσες, για χαλάρωση στην Ντάπια με θέα τη θάλασσα
Το μικρό διαμαντάκι του Αργοσαρωνικού δεν ησυχάζει τόσο εύκολα από το καλοκαίρι, καθώς είναι προορισμός που μπορεί να φτάσει κανείς οδικώς (μέχρι την Κόστα στην Πελοπόννησος, απ’ όπου μπορεί κάποιος να περάσει απέναντι σε μερικά λεπτά με θαλάσσιο ταξί ή βάρκα), ενώ ταυτόχρονα προσελκύει συνεχώς κόσμο τα Σαββατοκύριακα από Πόρτο Χέλι και τις γύρω περιοχές. Είναι, λοιπόν, μια καλή ευκαιρία να αποδράσετε κι εσείς προς τα εκεί, χωρίς να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε κάποιο έρημο νησί. Σε κανονικές συνθήκες τον Σεπτέμβριο πραγματοποιούνταν και η Αρμάτα (αναπαράσταση της ναυμαχίας όπου μια τούρκικη φρεγάτα παραδίνεται στις φλόγες), αλλά λόγω κορωνοϊού δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε φέτος, με μέρος του προϋπολογισμού να λέγεται ότι θα δοθεί στους πυρόπληκτους.

Πάρος, για εξερεύνηση στα χωριά
Η αγαπητή στη νεολαία Πάρος είναι γνωστό τοις πάσι ότι τον Αύγουστο παραδίνεται άτυπα στους 20άρηδες που έχουν διάθεση ξεφαντώματος και είναι σχετικά απλησίαστη από αυτούς που αναζητούν την ηρεμία τους στις διακοπές. Τώρα, όμως, είναι η ώρα που ξαναβρίσκει στην ομορφιά και τη γαλήνη της, είναι ιδανική για εξερεύνηση στα υπέροχα χωριά της (Λεύκες, Πρόδρομος, Μάρπησσα κ.ά), πέρα από τη Νάουσα και την Παροικιά και μια καλή ευκαιρία να πεταχτείτε απέναντι στην Αντίπαρο, η οποία επίσης ησυχάζει αυτή την εποχή και είναι πιο όμορφη από ποτέ.

Ελαφόνησος, για βουτιές στον (ήσυχο πλέον) Σίμο
Τα νερά της παραλίας του Σίμου είναι αξιοζήλευτα και πολυφωτογραφημένα. Το κρυστάλλινο τιρκουάζ τους χρώμα δεν θα το βρείτε τόσο εύκολα αλλού, σε συνδυασμό με τη χρυσαφένια άμμο  και τους κέδρους, που δημιουργούν το απόλυτο τοπίο διακοπών. Δυστυχώς, το μικρό νησάκι της Λακωνίας έχει περάσει από την αγνότητα που το χαρακτήριζε πριν 20 χρόνια, σε τεράστια ανάπτυξη, με πολλά μαγαζιά, ξενοδοχεία και φυσικά κόσμο. Αυτή την περίοδο, ωστόσο, μοιάζει σαν να ξαναβρίσκει τον εαυτό του, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των παραθεριστών έχει αποχωρήσει και, πιστέψτε μας, θα είναι μοναδική εμπειρία να έχετε την παραλία του Σίμου (σχεδόν) για πάρτη σας.

Αρεόπολη, για να χαθείτε στα πέτρινα σοκάκια
Η πέτρινη πόλη της Λακωνικής Μάνης βρίσκεται ακριβώς στην εποχή που της ταιριάζει. Η μελαγχολία του Σεπτέμβρη είναι ιδανική για βόλτες στα πλακόστρωτά της, για φαγητό και καφέ στα γραφικά μαγαζιά της και για βουτιές στο πανέμορφο κοντινό Λιμένι, με τα επίσης υπέροχα τιρκουάζ νερά. Χωρίς δεύτερη σκέψη θα επισκεφτείτε και την Βάθεια, το πολυφωτογραφημένο χωριό της Μάνης όπου θα ανακαλύψετε πυργόσπιτα και θα χαθείτε στα σοκάκια, αλλά και τα Σπήλαια Διρού, που θεωρούνται από τα ομορφότερα στον κόσμο, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Γαλαξίδι, για διακοπές σαν σε νησί
Το Γαλαξίδι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανένα νησί κι από καμία ρομαντική τοποθεσία της Ελλάδας και απέχει περίπου 3 ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα, συνιστώντας έναν βολικό προορισμό. Με φόντο τη θάλασσα και τη γραφική πόλη, μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας, να καθίσετε για φαγητό σε ξακουστά εστιατόρια όπως η Μαρίτσα και η ταβέρνα του Μπεμπέλη, να περπατήσετε μέσα στο πευκόδασος στην Πέρα Πάντα, μέχρι το συγκινητικό άγαλμα της γυναίκας του ναυτικού που χαιρετάει προς τη θάλασσα και να πάρετε μια μεγάλη ανάσα, μακριά από τη βοή της πόλης. Στο Γαλαξίδι θα βρείτε και όμορφα και προσεγμένα δωμάτια για διαμονή, των οποίων οι τιμές αυτό το διάστημα είναι προσιτές.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ