Πάμε μια νυχτερινή ξενάγηση στην Ακρόπολη;

akropoli-athina
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Αφού οι διακοπές και τα ταξίδια τελείωσαν με την αρχή της σεζόν, ας ανακαλύψουμε την ίδια μας την πόλη, μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη νυχτερινή διαδρομή στην περιοχή κάτω από την Ακρόπολη.

Μπορεί η Αθήνα να μην έχει τον ρομαντισμό του Παρισιού και τον παλμό του Βερολίνου, αλλά έχει σίγουρα ιστορία, που της έχει χαρίσει μοναδικό χρώμα, λάμψη και ενέργεια. Ζώντας σε αυτή, λογικό είναι να μην τα αισθανόμαστε πάντα, ειδικά όταν τρέχουμε στην καθημερινότητα να προλάβουμε τις υποχρεώσεις. Γι’ αυτό και είναι μια μοναδική ευκαιρία να την ανακαλύψουμε ξανά, μέσα από μια ιδιαίτερη νυχτερινή διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στις 20.00, στην περιοχή κάτω από την Ακρόπολη: Μητρόπολη – Ναός Παναγίας Γοργοεπηκόου – Καπνικαρέα – Μοναστηράκι – Αδριανού – Θησείο – Αποστόλου Παύλου.

Στην ξενάγηση αυτή, θα μάθετε ποια μυστικά κρύβουν τα ανάγλυφα της μικρής Mητρόπολης, πού βρίσκεται το ιερό σκήνωμα της Οσίας Φιλοθέης, ποιος είναι ο θρύλος που συνδέεται με τον ναό της Καπνικαρέας και γιατί πήρε αυτό το παράξενο όνομα, πού μπορούμε να δούμε τον Ηριδανό να ρέει γάργαρα, τι απέμεινε από την συνοικία Βρυσάκι, ποιοι μύθοι συνδέονται με την οδό Αδριανού και γιατί ο ναός του Ηφαίστου θεωρείται ο καλύτερος διατηρημένος ναός στον κόσμο. Ακόμη, θα ανακαλύψετε τον τόπο που ξεκίνησε η στωική φιλοσοφία, αλλά και το πώς συνδέεται η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας με την αγωνία των γυναικών της αρχαίας Αθήνας να τεκνοποιήσουν.

Σε αυτή τη βόλτα με συνοδοιπόρους το φεγγάρι, τα καλοκαιρινά αρώματα και φυσικά τα επιβλητικά μνημεία της Ακρόπολης που μοιάζουν να αιωρούνται, η Αθήνα μοιάζει μαγική και σίγουρα μας δίνει μια καλή ευκαιρία για βραδινή περιπλάνηση.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί με εξειδικευμένο διπλωματούχο ξεναγό και με τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία όλων μας από τον COVID-19 (περιορισμένη ομάδα ξενάγησης – χρήση υγειονομικά ασφαλούς συστήματος ασύρματης ξενάγησης). Πρόκειται για μια ήπια περιπατητική διαδρομή, ωστόσο αν υπάρχει κινητική δυσκολία, επικοινωνήστε με τους αρμόδιους.

Info
Νυχτερινή ξενάγηση Ακρόπολης
Κυριακή 19/9 20.00 - 22.00
[email protected] 210-3230102
Κόστος ξενάγησης: 12 ευρώ /άτομο
Σημείο συνάντησης: Πλατεία Μητροπόλεως, μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό