4 κοντινές εκδρομές στη θάλασσα

laurio
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Είτε θέλετε να συνεχίσετε το κολύμπι φέτος, είτε θέλετε απλώς να θυμηθείτε τις διακοπές πλάι στην αρμύρα και τη γαλήνη της θάλασσας, αυτές οι εκδρομές είναι ιδανικές.

Στο Λαύριο και τα νεοκλασικά του
Το Λαύριο είναι μια καλή επιλογή για απόδραση αν δεν θέλετε να πάτε μακριά, αλλά θέλετε να νιώσετε σαν να πήγατε μακριά. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στο λιμάνι με θέα τη θάλασσα, να βουτήξετε στην Πούντα Ζέζα, στο Λιμάνι του Πασά ή στην παραλία Ασημάκη, να κάνετε βόλτα στο κέντρο του Λαυρίου, όπου και θα βρείτε πολλά μαγαζιά με φρέσκο ψάρι ή ό,τι τραβάει η όρεξή σας και να περιηγηθείτε στα αξιοθέατα της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι το κτίριο με το Ρολόι της Ελληνικής Εταιρείας Μεταλλουργείων, τα νεοκλασικά της περιοχής, το άγαλμα στο λιμάνι που κοιτά προς τη Μακρόνησο και φυσικά το αρχαίο θέατρο Θορικού που κατασκευάστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. Κι αν θέλετε, μπορείτε να περάσετε μια βόλτα και από το Σούνιο, όπου θα βρείτε τον ναό του Ποσειδώνα, τον Εθνικό Δρυμό και φυσικά απέραντη θέα προς τη θάλασσα.

Στο Αλεποχώρι με φόντο το ηλιοβασίλεμα
Μπορεί να μην το είχατε στο μυαλό, σας αλλά το Αλεποχώρι απέχει μόνο 60 χιλιόμετρα από την Αθήνα και είναι μια καλή επιλογή τόσο για μονοήμερη, όσο και για διήμερη απόδραση που θα θυμίζει καλοκαίρι. Στην 8 χιλιομέτρων παραλία του Αλεποχωρίου με άμμο αλλά και βότσαλα θα βρείτε σίγουρα το σημείο που θα φιλοξενήσει την ψάθα σας για να χαλαρώσετε και στη συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε καλό ψάρι στις ψαροταβέρνες της περιοχής, κατευθείαν από τον Κορινθιακό και τον Αργοσαρωνικό. Η Ψάθα και το Πόρτο Γερμενό είναι επίσης κοντά για μπάνιο ή για βόλτα και προτού φύγετε, μην χάσετε το ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στα νησάκια των Αλκυονίδων.

Στην Ερέτρια για απόδραση με άρωμα από τα παλιά
Στην παιδική ηλικία πολλών, η Ερέτρια αποτελούσε τόπο διακοπών καθώς ήταν μια εύκολη και οικονομική λύση για το καλοκαίρι. Ζήστε και πάλι αυτή την αίσθηση με μια εύκολη μονοήμερη απόδραση στην παραλιακή τουριστική πόλη της Εύβοιας, στην οποία μπορείτε να φτάσετε εύκολα με φέρι μποτ από τον Ωρωπό και να απολαύσετε το μπάνιο σας είτε στην κεντρική παραλία, είτε στην Αμάρυνθο, είτε στην περιοχή Μαλακώντα ή στον Άγιο Αντρέα. Στη βόλτα σας στην Ερέτρια θα δείτε σε διάφορα σημεία ερείπια της αρχαίας πόλης, ενώ στην κορυφή του λόφου Καστέλι θα δείτε και την αρχαία Ακρόπολη. Κι έπειτα μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στον παραλιακό πεζόδρομο και να καθίσετε για φαγητό, καφέ ή ποτό αναπολώντας τα… παλιά.

Στο Ναύπλιο για περισσότερο ρομάντζο
Με τα στενά δρομάκια του, τις βουκαμβίλιες, τη θέα στη θάλασσα και τα όμορφα νεοκλασικά, το Ναύπλιο είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη επιλογή για μια πιο ξεχωριστή απόδραση κοντά στη θάλασσα. Οι πιο ρομαντικοί μπορείτε να ανεβείτε στο Παλαμήδι και να απολαύσετε τη θέα από ψηλά, αλλά ακόμη κι αν δεν το κάνετε, οι βόλτες στα στενάκια και η ατμόσφαιρα της πόλης σίγουρα θα σας αποζημιώσουν. Για μπάνιο, οι επιλογές σας είναι η παραλία της Αρβανιτιάς που είναι και η πιο δημοφιλής, η Καραθώνα, μια ήσυχη αμμουδιά, η Ψιλή Άμμος με κατεύθυνση προς Επίδαυρο και άλλες. Στην κεντρική πλατεία και στους τριγύρω δρόμους, στη συνέχεια, θα βρείτε πολλαπλές επιλογές για φαγητό, καφέ και γλυκό, πριν πάρετε το δρόμο της επιστροφής.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ