Πού ταξιδεύουν οι γυναίκες;

gunaikes-kopeles-touristries-tourismos-taksidi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Νέα μελέτη της comparethemarket.com.au αποκαλύπτει τους ιδανικότερους προορισμούς για girl's trip και ανάμεσά τους βρίσκεται και η… Μύκονος.

Έπειτα από τον εγκλεισμό του περασμένου χειμώνα νιώθετε ότι ήρθε η ώρα για ένα ταξιδάκι με τις φίλες σας; Υπάρχουν κάποιοι προορισμοί που φαίνεται να τους προτιμάει το γυναικείο φύλο, σύμφωνα με έρευνα της αυστραλιανής comparethemarket.com.au.

Από το κόστος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο, μπύρας, μπουκαλιού κρασιού και ναύλων ταξί μέχρι τον αριθμό των σπα και κλαμπ σε μια πόλη, η έρευνα περιλαμβάνει τα πιο σημαντικά μέρη ενός ταξιδιού για να αποκαλύψει τις κορυφαίες τοποθεσίες, ώστε να μπορείτε να κάνετε την απόφασή σας γρήγορα για το επόμενο ταξίδι σας -λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν και την πανδημία.

Σύμφωνα με την έρευνα, λοιπόν, η Βαρκελώνη στέφεται ως ο καλύτερος προορισμός για girl's trip, με ένα μπουκάλι κρασί από ένα σούπερ μάρκετ (5,01 ευρώ) να έρχεται φθηνότερα από οποιαδήποτε άλλη πόλη στη λίστα και οι τιμές των ξενοδοχείων (76,79 ευρώ) να κατατάσσονται δεύτερες μετά από το Βερολίνο (72,25 ευρώ).

Το Λονδίνο έρχεται δεύτερο στη λίστα, με 120 κλαμπ και 173 σπα στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου να αποτελούν έναν από τους παράγοντες για την κατάταξή του, καθώς και τις φθηνότερες τιμές (7,07 ευρώ) για ένα γεύμα από τα McDonald's. Το Κάλγκαρι, η μόνη πόλη που εμφανίζεται στη λίστα και βρίσκεται στον Καναδά, ακολουθεί στην τρίτη θέση με ναύλο ταξί από 2,58 δολάρια και μια μπύρα που θα σας κοστίσει 4,74 δολάρια.

Αν έχετε στραμμένο το βλέμμα σας στη Γερμανία, είστε τυχεροί, καθώς το Βερολίνο και το Μόναχο βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα στη λίστα. Εάν σχεδιάζετε να κάνετε ένα υπεραντλατικό ταξίδι, το Σικάγο και το Νάσβιλ βρίσκονται στο top 10. Παρά τα ξενοδοχεία που κυμαίνονται από 149,81-193.31 ευρώ ανά διανυκτέρευση, οι ναύλοι ταξί είναι σχετικά χαμηλοί, ξεκινώντας από 2,78 ευρώ στο Σικάγο.

Σχολιάζοντας την μελέτη, ο Stephen Zeller, εμπειρογνώμονας ταξιδιωτικής ασφάλισης στο comparethemarket.com.au λέει: «Για εκείνους που σχεδιάζουν ένα ταξίδι αφού σταματήσουν οι περιορισμοί, ελπίζουμε ότι αυτή η λίστα θα διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο την επιλογή του προορισμού. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε να έχετε την κατάλληλη ταξιδιωτική ασφάλιση πριν από οποιοδήποτε ταξίδι, προστατεύοντας τις αποσκευές σας, τις πτήσεις σας και το κυριότερο την υγεία σας, εάν συμβεί το χειρότερο ενώ λείπετε».

Να σημειώσουμε ότι την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνουν το Άμστερνταμ, το Παρίσι και το Αλγκέρο της Σαρδηνίας, ενώ η Μύκονος βρίσκεται στην 16η θέση με κόστος διαμονής 207,17 ευρώ, κόστος ταξί 7,02 δολάρια, εστιατορίων 40,57 δολάρια και με 30 club και 39 σπα.

Το Ντουμπάι, το Άναχαϊμ στην Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη, το Μιλάνο και το Παλμ Σπρινγκς είναι οι προορισμοί που σύμφωνα με την έρευνα συμπληρώνουν την κατάταξη μέχρι και τη θέση 16.

Πηγές:

  • Τα στοιχεία από τα social media ελήφθησαν από το Linkfluence τον Ιανουάριο του 2021
  • Τα δεδομένα της μπύρας, του κρασιού, των McDonald's, ναύλοι ταξί και τιμές εστιατορίου πάρθηκαν από το Numbeo και μετατράπηκαν σε δολάρια AUS στις 18.08.21
  • Οι τιμές για διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία ελήφθησαν από την KAYAK σε δολάρια AUS στις 18.08.21
  • Οι καταχωρήσεις κλαμπ και σπα έχουν ληφθεί από τους χάρτες Google
  • Η συναλλαγματική ισοτιμία πραγματοποιήθηκε μέσω ΧΕ στις 18.08.21

Μεθοδολογία
Το comparethemarket.com.au χρησιμοποίησε το Linkfluence για να συλλέξει δεδομένα από δημοσιεύσεις σε Facebook, Twitter και Instagram από τον Ιανουάριο του 2021 χρησιμοποιώντας hashtags όπως #girlstrip και #girlsweekend για να καθορίσει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Από εδώ εφαρμόστηκαν οι βαθμολογίες με βάση το πόσο καλή θα ήταν κάθε τοποθεσία για ένα φθηνό ταξίδι κοριτσιών.

Αυτό έγινε με τη συλλογή των απαραίτητων δεδομένων από διαφορετικές πηγές και στη συνέχεια την απλοποίηση διαφορετικών παραγόντων για να καταστεί δυνατή η κατάταξη. Οι βαθμολογίες για κάθε παράγοντα στη συνέχεια σταθμίστηκαν και αθροίστηκαν για να δώσουν μια συνολική βαθμολογία από 20. Στους δείκτες McDonald's και social engagement δόθηκε ένα (1) βαθμός. Οι δείκτες μπύρας, κρασιού και κλαμπ είχαν δυο βαθμοί. Στους υπόλοιπους παράγοντες δόθηκαν τρεις βαθμοί.

Η τιμή του ξενοδοχείου βασίζεται στη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία τριών αστέρων με βάση τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο KAYAK.au μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 17ης Αυγούστου 2021 για ταξίδια μεταξύ 1ης Αυγούστου και 31ης Δεκεμβρίου 2021. Οι τιμές είναι ανά διανυκτέρευση, με βάση το διπλό δωμάτιο και περιλαμβάνουν φόρους και τέλη. Οι τιμές υπόκεινται σε αλλαγές με βάση την ημερομηνία, την ώρα και τη διαθεσιμότητα, οι οποίες ενδέχεται να είναι περιορισμένες και δεν είναι εγγυημένες. Όλα τα δεδομένα αναζήτησης παρέχονται «ως έχουν» χωρίς εγγυήσεις ή παραστάσεις οποιουδήποτε είδους.

Η τιμή της μπύρας ήταν για μια εγχώρια μπύρα των 500ml, σε ένα εστιατόριο. Η τιμή του κρασιού ήταν για ένα μπουκάλι κρασί μεσαίας κατηγορίας από ένα σούπερ μάρκετ. Η τιμή των McDonald's ήταν για ένα McMeal ή ισοδύναμο συνδυαστικό γεύμα. Η τιμή του ταξί ήταν η τιμή εκκίνησης για μια βόλτα με ταξί. Η τιμή του εστιατορίου ήταν το κόστος ενός γεύματος τριών πιάτων για ένα, σε ένα εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας. Σε όλα αυτά δόθηκε υψηλότερη κατάταξη εάν οι τιμές τους ήταν χαμηλότερες. 

Όλες οι τιμές συλλέχθηκαν σε USD, CAD, EUR, AED και GBP και μετατράπηκαν σε AUD, με τις ακόλουθες συναλλαγματικές ισοτιμίες: 1 EUR = 1.61806 AUD, 1 USD = 1.38203 AUD, 1 CAD = 1.09451 AUD, 1 AED = 0.376315 AUD, 1 GBP = 1.90154 AUD.