Η Θεσσαλονίκη φιγουράρει στο περιοδικό της UNESCO

thessaloniki
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ως μια από τις λίγες πόλεις στον κόσμο με τόσα πολλά μνημεία στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσε να λείπει από τις σελίδες του αντίστοιχου περιοδικού.

Με ειδική καταχώρηση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο World Heritage, παρουσιάζονται τα μνημεία της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την ομορφιά και την πολιτιστική σημασία της συμπρωτεύουσας.

Η Θεσσαλονίκη είναι από τις λίγες πόλεις στον κόσμο με 15 μνημεία ενταγμένα στον κατάλογο της UNESCO, ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και χρονολογούνται από τα Παλαιοχριστιανικά χρόνια (4ος αι. μ. Χ) έως και την Υστεροβυζαντινή περίοδο (13ος -14ος αι.). Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης αναδεικνύει με την καταχώρησή του, τα σημάδια που άφησαν στην πόλη κατά το πέρασμά τους οι μεγαλύτεροι πολιτισμοί του κόσμου.

Τα βυζαντινά τείχη της πόλης, η Ροτόντα, η Αχειροποίητος, ο Άγιος Δημήτριος, ο ναός του Οσίου Δαυίδ, η Αγία Σοφία, η Παναγία Χαλκέων, ο ναός του Αγίου Παντελεήμονα, οι Άγιοι Απόστολοι, ο Άγιος Νικόλαος ο Ορφανός, η Αγία Αικατερίνη, ο ναός του Σωτήρος, η Μονή Βλατάδων, ο Προφήτης Ηλίας και τα βυζαντινά λουτρά εμφανίζονται σε μία πανοραμική φωτογραφία της πόλης δίνοντας στον αναγνώστη την ευκαιρία να συνδέσει άμεσα τον προορισμό με τον πολιτιστικό πλούτο που μπορεί να συναντήσει όταν τον επισκεφτεί.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το World Heritage κυκλοφορεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και περιλαμβάνει λεπτομερή άρθρα για πολιτιστικούς και φυσικούς χώρους Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η τριμηνιαία έκδοση κυκλοφορεί στα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και διανέμεται σε συνεργάτες Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), στα μέλη και εκπροσώπους της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς, στις Εθνικές Επιτροπές της UNESCO, στην Έκθεση Τουρισμού Βερολίνου και σε μεμονωμένους συνδρομητές.