Ταξίδι στις χιονισμένες Βρυξέλλες

fall-environment-white-frost-heavy-snow-cold-ice-scenic-weather-snowy-nature-outdoor-snowfall-winter-frost-season-frozen-sno Alexandros Michailidis / SOOC
ΤΡΙΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Στη βόρεια Ευρώπη ο «Μάρτης γδάρτης» μάλλον βγάζει περισσότερο νόημα, με χιονοπτώσεις να παρουσιάζονται σε Βέλγιο, Σουηδία κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά. Φοράμε τα χοντρά μας μάλλινα, λοιπόν, και πάμε ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, που πριν λίγες ημέρες ντύθηκαν στα λευκά.

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Μιχαηλίδης / www.sooc.gr

Η βέλγικη πρωτεύουσα στρέφει συχνά τα φώτα επάνω της ως διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σίγουρα προσελκύει πολύ κόσμο φορώντας τον τίτλο της πρωτεύουσας της Ε.Ε. Οι Βρυξέλλες, όμως, δεν είναι μόνο αυτό, αφού αποτελούν μια πόλη με υπέροχα εστιατόρια, λιγουρευτά μέρη για γλυκό, αξιοθέατα και ποιότητα ζωής ανάλογη των χωρών στα βόρεια της Ευρώπης.

Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOC
Ανάμεσα στα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε είναι η περιτριγυρισμένη από μια σειρά από όμορφα παλιά κτίρια κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, Grand Place, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών, που αποτελεί το επίσημο παλάτι του βασιλιά και της βασίλισσας των Βέλγων, μπροστά από το πάρκο των Βρυξελλών, αλλά και το μουσείο Royaux des Beaux Arts de Belgique με βέλγικα έργα από τον 14ο έως τον 20ο αιώνα, πορτρέτα του Hans Memling από τα τέλη του 15ου αιώνα, έργα του Hieronymus Bosch και του Lucas Cranach κ.ά.

Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOC

Οι λάτρεις της μπίρας θα ξέρετε ήδη ότι το Βέλγιο έχει δεκάδες ζυθοποιεία, μεγάλα ή μικρότερα και παράγει χιλιάδες μάρκες μπίρας –σημειώστε ότι ο μέσος Βέλγος καταναλώνει σχεδόν… 100 λίτρα μπίρας το χρόνο κατά μέσο όρο. Σε πολλές μπιραρίες των Βρυξελλών θα βρείτε μεγάλη ποικιλία, σχεδόν πάνω από 400 είδη κατά μέσο όρο στην καθεμία, για να απολαύσετε όσο περισσότερες μπορείτε. Στη Rue des Bouchers θα βρείτε πολλά εστιατόρια και pubs και μη φύγετε χωρίς να πάρετε Neuhaus βέλγικες σοκολάτες.

Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOC
Μέχρι τότε, ρίξτε μια ματιά στις Βρυξέλλες που ντύθηκαν στα λευκά και απαθανατίστηκαν από τον φακό του Αλέξανδρου Μιχαηλίδη.

Επιμέλεια
ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]