To Κατά Angsana Corfu Πάσχα

angsana-corfu
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Στο ultra serene resort της Κέρκυρας, το Πάσχα γιορτάζεται με τη μοναδικότητα και την διακριτική πολυτέλεια που μόνο το Angsana μπορεί να προσφέρει.

Από μια ήσυχη γιορτή αναγέννησης μέσα στην εξοχή, μέχρι τον υπέρλαμπρο εορτασμό της Μεγάλης Εβδομάδας με το υπερθέαμα της συνάντησης των Επιταφίων και το σπάσιμο των μπότηδων, το Angsana προσφέρει την απόλυτη Πασχαλινή απόδραση.

HEINZ TROLL

Τα τοπικά έθιμα της Κέρκυρας έγιναν αμέσως μέρος του DNA του Angsana Corfu και το κερκυραϊκό Πάσχα είναι η αδιαμφισβήτητη κορωνίδα τους. Για τους επισκέπτες του Angsana, αυτήν την ιδιαίτερη εποχή του χρόνου, υπάρχουν πολλές επιλογές. Είτε με επισκέψεις στα γύρω χωριά, όπου οι φιλαρμονικές παρελαύνουν καθημερινά παίζοντας πένθιμα εμβατήρια, είτε στο κέντρο της Κέρκυρας, με τις λιτανείες, τη μαγική συνάντηση όλων των Επιταφίων στη Σπιανάδα ή το σπάσιμο των Μπότηδων το πρωί της Ανάστασης.

YANNIS MICHALAS
Τοπικά έθιμα στο resort και στην πόλη της Κέρκυρας

Από τη Μεγάλη Πέμπτη το Angsana Corfu Resort μπαίνει σε πασχαλινό mood και οι φιλοξενούμενοι βρίσκουν στα δωμάτιά τους να τους περιμένουν κόκκινα αυγά, τσουρέκια, αναστάσιμα κεριά και μπότηδες!

Το Πασχαλινό πρόγραμμα του ξενοδοχείου περιλαμβάνει την επιλογή μεταφοράς για να προσκυνήσει κανείς τον Επιτάφιο, το Σάββατο το πρωί, για να παρακολουθήσει στο σπάσιμο των Μπότηδων (οι Κερκυραίοι ανεβαίνουν στα σπίτια πάνω και γύρω από το Λιστόν και πετούν στάμνες με νερό στο έδαφος για καλή τύχη και ευημερία) και βεβαίως το Σάββατο το βράδυ για τη λειτουργία και το υπερθέαμα με τα βεγγαλικά της Ανάστασης.

HEINZ TROLL

Για το βράδυ της Ανάστασης υπάρχει και η επιλογή μεταφοράς με σκάφος από το ξενοδοχείο προς την Πόλη της Κέρκυρας, με τους επισκέπτες να παραμένουν στο πλοίο και να παρακολουθήσουν τα βεγγαλικά που εκτοξεύονται από το Παλιό Φρούριο κάνοντας τη νύχτα μέρα ή να αποβιβαστούν και να περιηγηθούν στις εκκλησίες.
Για όσους δεν θέλουν να χάσουν ούτε λεπτό από την άνεση και τη θαλπωρή που προσφέρει το Angsana, το έθιμο των Μπότηδων θα τηρηθεί και στο ξενοδοχείο, με το προσωπικό να σπάει τις δικές του στάμνες για να μοιράσει τη χαρά και την καλή τύχη. Όλοι θα πάρουν ένα σπασμένο κομμάτι-φυλαχτό που θα τους φέρει γούρι όλη την επόμενη χρονιά.  

HEINZ TROLL
Παράλληλες δραστηρίοτητες

Στο κλίμα της πασχαλινής κατάνυξης εναρμονίζονται και οι ειδικά επιμελημένες Εμπειρίες μέσα στο resort, που περιλαμβάνουν διαλογισμό, χάθα γιόγκα, ηχοθεραπεία, γευσιγνωσία, κατασκευές και δραστηριότητες για παιδιά.

Αναλυτικότερα, για τις ημέρες του Πάσχα προσφέρονται gratis:

Διαλογισμός και Χάθα Γιόγκα, κατασκευή μάσκας για απολέπιση, δοκιμή κοκτέιλ με Lazaris Kumquat και ελαιόλοδου από την Olithea, ενώ για τους μικρούς καλεσμένους του resort θα υπάρχει το περίφημο Κυνήγι των Πασχαλινών Αυγών.

Το Πασχαλινό μενού

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στις 12:30 π.μ., θα σερβίρεται το Παραδοσιακό Πασχαλινό Δείπνο, που οι σεφ του Angsana Corfu Resort ετοίμασαν με τη μεγαλοπρέπεια που του αξίζει. Το Πασχαλινό Δείπνο περιλαμβάνει το παραδοσιακό τσουρέκι, τα κόκκινα αυγά και βεβαίως το πιάτο-σταρ της βραδιάς, τη μαγειρίτσα, ενώ μετά τα ορεκτικά, τις επιλογές από σαλάτες και πρώτα πιάτα με τοπικά προϊόντα και υλικά της εποχής, ακολουθούν τα κυρίως με μοσχάρι, κοτόπουλο, αλλά και λαυράκι ή κριθαρώτο. Πάντα μία γλυκιά επίγευση προσφέρουν οι νουγκαντίνες, οι μους, τα μπράουνις και το εκμέκ κανταϊφι.

Κι επειδή στην Ελλάδα γιορτινό τραπέζι χωρίς μουσική δεν νοείται, ενώ οι συνδαιτυμόνες απολαμβάνουν το μενού, οι “Boys Band”, παίζουν ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Την Κυριακή του Πάσχα στρώνεται όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, το μεγαλύτερο τραπέζι ολόκληρης της χρονιάς. Το Παραδοσιακό Πασχαλινό Γεύμα, εκτός από δεκάδες ορεκτικά πρώτα πιάτα και σαλάτες, περιλαμβάνει αρνί σούβλας, κοκορέτσι, κοτόπουλο αρωματισμένο με σάλτσα μυρωδικών, αλλά και επιλογές με πάστα και νιόκι. γαλακτομπούρεκο, καρυδόπιτα και μπακλαβάς, έρχονται να προστεθούν στις ήδη πλούσιες επιλογές των γλυκών.

Μια συναρπαστική και γλυκιά απόδραση λοιπόν περιμένει τους επισκέπτες του Angsana φέτος το Πάσχα!