Athens Bike Festival: Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει στην Αθήνα

athina-podilato
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Λάτρεις του ποδηλάτου, για 3 ημέρες το κέντρο της Αθήνας σας ανήκει.

Το Athens Bike Festival είναι πλέον γνωστό με τις πολλές επιτυχημένες διοργανώσεις του παρελθόντος. Με περισσότερους από 35.000 επισκέπτες ανά έτος και εμπειρία 9 ετών κάνει δυναμικό come back για 3 ημέρες, από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.

Φέτος, για πρώτη φορά, το Athens Bike Festival 2023 powered by ΔΕΗ καινοτομεί και προτείνει μία σειρά από events που θα πραγματοποιούνται εντελώς δωρεάν όλες τις ημέρες. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν:

  • Νέα μοντέλα: Προτάσεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες ποδηλάτων, ανταλλακτικών και αξεσουάρ
  • E-bikes: Τα πάντα για τη νέα αγορά της ηλεκτροκίνητης υποβοήθησης
  • Micromobility & scooters: Ελαφριά και ευέλικτα οχήματα που αλλάζουν τη μετακίνηση
  • Δοκιμές ποδηλάτων: Γιατί είπαμε ότι για να το αγαπήσεις, πρέπει να το γνωρίσεις!
  • Ποδηλατικός τουρισμός: προτάσεις και επιλογές προορισμών

Ακόμη, σας περιμένουν:

Workshops
Οι έμπειροι τεχνικοί συνεργάτες του MBike σας δείχνουν πώς μπορείτε, με ένα πολυεργαλείο και αρκετό κέφι, να ανταποκριθείτε στις… αναποδιές της ζωής, όπως να μείνετε από αλυσίδα ή νύχι σε μια μεγάλη διαδρομή, να μην λαδώνετε σωστά την αλυσίδα και άλλα πολλά. Εδώ θα γνωρίσετε το ποδήλατό σας και θα μάθετε να ανταπεξέρχεστε σε όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί.

Bike Talks
Τι κοινό μπορεί να έχει ένας κατασκευαστής χειροποίητων πλαισίων που έφυγε από το Λονδίνο για να φτιάξει το εργαστήριό του στην Κυψέλη, με έναν πρώην φωτιστή συναυλιών που κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες και τις πουλά σε όλη την Ευρώπη, έναν κολυμβητή που μας προσκαλεί να βουτάμε 365 μέρες τον χρόνο, έναν ποδηλάτη μεγάλων αποστάσεων, μια νεαρή Γαλλίδα που ξεκίνησε από την Ιταλία, με ποδήλατο, για να εγκατασταθεί για λίγους μήνες στην Αθήνα και ο CEO μιας Start up που προωθεί την ιδέα της βιώσιμης κινητικότητας; Επιλεγμένοι ομιλητές, από διαφορετικούς χώρους, θα μοιραστούν μοναδικές ιστορίες και υπέροχες ποδηλατικές. 

Tech Talks
Ειδικοί θα μιλήσουν για μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα και αξεσουάρ της αγοράς, ενώ θα παρουσιάσουν τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές τους.

Νέα ποδήλατα, ειδικά προϊόντα, περιφερειακά, οι “ειδικοί” τα παρουσιάζουν με τον τρόπο που εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό που θα λύσουν κάθε πιθανή απορία.

Στο ειδικό αφιέρωμα με θέμα «παιδί και ποδήλατο» θα υπάρχουν εξειδικευμένοι εκπαιδευτές, παιδική πίστα εκμάθησης και πολλά άλλα, αποκλειστικά για τους μικρούς ποδηλάτες.
 
Όλοι οι επισκέπτες του Athens Bike Festival μπορούν να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν όποιο event επιθυμούν, με την προϋπόθεση ότι έχουν κλείσει εγκαίρως θέση. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και μπορείτε να τις κλείσετε online εδώ.
 
Η ΔΕΗ, μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του Athens Bike Festival 2023, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες να δοκιμάσουν την αίσθηση ηλεκτρικών ποδηλάτων τοποθετημένων σε virtual trainers, να νιώσουν τη χαρά και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση αλλά και να διαπιστώσουν γιατί το επόμενο μέσο μετακίνησής τους θα μπορούσε να είναι ένα ποδήλατο.

Info
Athens Bike Festival 2023
Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ
31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 
Ημέρες λειτουργίας: Παρασκευή 31 Μαρτίου: Πρωί – Μόνο για εμπόρους & δημοσιογράφους, Παρασκευή 31 Μαρτίου απόγευμα, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Απριλίου 2023: Ημέρες κοινού, Ώρες λειτουργίας: 18:00 – 21:00 – Παρασκευή, 10:00 – 21:00 – Σάββατο, Κυριακή
Είσοδος: 2.5 € Early Bird – Viva tickets, 5 € γενική είσοδος, Δωρεάν για παιδιά & νέους κάτω των 18 ετών, Δωρεάν για κατόχους δελτίου ανεργίας