Φωτογραφική απόδραση στο Πήλιο

makrinitsa-pilio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου συνδυάζει τη φωτογραφία και την απόδραση στο βουνό των Κενταύρων για να μπει δημιουργικά και ταξιδιάρικα ο μήνας.

Ένα ταξίδι στο Πήλιο είναι πάντα στην ατζέντα όλες τις εποχές του χρόνου. Με αφορμή, λοιπόν, την άνοιξη και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, οι Φωτοερευνητές μαζί με την Eλεύθερη Σπουδή Φωτογραφίας μας προτείνουν μια φωτοψυχαγωγική απόδραση στο βουνό των Κενταύρων, το Σάββατοκύριακο 1-2/4.

Τι έχει το πρόγραμμα
Πρώτος σταθμός -εκτός των αναγκαίων μικρών στάσεων- θα είναι η κοσμοπολίτικη Πορταριά. Επόμενος προορισμός η υπέροχη κι αγέρωχη Μακρυνίτσα, -το μπαλκόνι του Πηλίου- όπου θα αφιερώσετε παραπάνω χρόνο για φωτογράφιση. Αργά το απόγευμα η άφιξη στον Βόλο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο κι ελεύθερο πρόγραμμα για βραδινές φωτο...περιπλανήσεις.

Την επόμενη μέρα αναχωρείτε για τα Άνω Λεχώνια. Εκεί βρίσκεται η αφετηρία του ιστορικού τρένου του Βόλου κι όποιος επιθυμεί (με επιπλέον χρέωση 10 ευρώ) επιβιβάζεται για τις Μηλιές. Όταν ενωθεί πάλι όλο το γκρουπ θα μεταβείτε στο διπλανό χωριό, τη Βυζίτσα. Μετά από μικρή παραμονή θα ξεκινήσετε για τον τελευταίο σταθμό, την γραφικότατη Τσαγκαράδα. Καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής θα δίνονται φωτοσυμβουλές σε ατομικό επίπεδο ενώ πριν από την πρώτη μεγάλη στάση θα υπάρξει μια μικρή εισήγηση για την φωτογράφιση Τοπίου και πριν την άφιξη στο ξενοδοχείο μια σύντομη εισήγηση πάνω στη νυχτερινή φωτογραφία.

Με το πέρας της φωτοεξόρμησης θα οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα προβολής των φωτογραφιών, με κριτική συζήτηση όσων εκ των συμμετεχόντων επιθυμούν, στο χώρο της Ελεύθερης Σπουδής Φωτογραφίας (Καραΐσκου 104 & Σωτήρος 3ος όροφος).

Η αναχώρηση με το πούλμαν θα γίνει το Σάββατο 1 Απριλίου, ώρα 07.30 το πρωί από την πλατεία Κοραή του Πειραιά και η επιστροφή θα γίνει στο ίδιο σημείο το βράδυ της Κυριακής 2 Απριλίου κατά τις 21.30. Το κόστος είναι 90 ευρώ/άτομο που περιλαμβάνει τη διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με τους δημοτικούς φόρους, το πρωινό και τις διαδρομές με το πούλμαν -υπάρχει δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης σε συγκεκριμένα κεντρικά σημεία της διαδρομής του πούλμαν.

Info
Κίμων Αξαόπουλος
6932305880, [email protected]