Στο Πήλιο θα αναβιώσει το Ιστορικό Ράλι κλασικών οχημάτων

pilio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2023

Μια μεγάλη συνάντηση κλασικών οχημάτων ετοιμάζεται μέσα στον Ιούνιο στο Βουνό των Κενταύρων.

Το Πήλιο, αν μη τι άλλο, έχει πολλά να δει και να εξερευνήσει κάποιος, από τα δεκάδες χωριά του, μέχρι τις παραλίες του και την τοπική κουζίνα και κουλτούρα. Τον Ιούνιο, ωστόσο, σας δίνει άλλον ένα λόγο να το επισκεφτείτε, ειδικά αν είστε λάτρεις του παλιού αυτοκινήτου.

Στις 9,10 & 11 Ιουνίου, ο Σύλλογος «Φίλοι Ιστορικών Οχημάτων -Φ.Ι.Ο.», που έχει έδρα τον Βόλο και είναι μέλος τη Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου- Ε.Ο.-ΦΙΛ.Π.Α., αλλά και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορικών Οχημάτων F.I.V.A, διοργανώνει έναν αγώνα ακριβείας (Regularity) με ιστορικά οχήματα, σε διαδρομές που περιλαμβάνουν κυρίως τον πεδινό και ορεινό όγκο του Πηλίου, τον Βόλο αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Στόχος του συλλόγου είναι να συμβάλλει τα μέγιστα στη διάσωση των Ιστορικών οχημάτων, που αποτελούν την εξέλιξη της τεχνολογίας στις μετακινήσεις και μεταφορές του ανθρώπου και να διαμορφώσει με τις παρεμβάσεις της ένα υγιές πεδίο στο χώρο της κλασικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα, αλλά και να υλοποιήσει δράσεις με έντονο κοινωνικό πρόσημο, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε μείζονα θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες,

Η ΦΙΟ προγραμματίζει αυτή την αναβίωση του Ιστορικού Ράλι με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων,του Δήμου Βόλου, του Δήμου Νοτίου Πηλίου, του Δικτύου Περραιβία και επιχειρήσεων της περιοχής, γεγονός που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πληρωμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πιστεύοντας ότι η Μαγνησία και ιδιαίτερα το Πήλιο, αποτελούν τον απόλυτο μαγικό προορισμό για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αφού φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια μεγάλες διοργανώσεις. Το γεγονός αυτό θα στρέψει σίγουρα τα φώτα της δημοσιότητας στο Βόλο και τη Μαγνησία, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, εκατομμύρια φανατικών φίλων των κλασικών οχημάτων, παρακολουθούν τα αντίστοιχα γεγονότα. Ο αγώνας αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την προβολή του Βόλου, του Πηλίου, της Μαγνησίας και της Ελλάδας γενικότερα σε όλο τον κόσμο, για τα αξιοθέατα, την ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλά και τα τοπικά προϊόντα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας.

Για την επιτυχία του παραπάνω μεγάλου εγχειρήματος, δεκάδες άνθρωποι εργάζονται πυρετωδώς και εθελοντικά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα η διοργάνωση περιλαμβάνει φιλοξενίες πληρωμάτων, μεταφορές ιστορικών οχημάτων, εκτυπώσεις, ηλεκτρονικές χρονομετρήσεις (μέσω δορυφόρου), βιντεοσκοπήσεις (drone), αγωνοδίκες, κριτές και γενικά εξοπλισμό και υλικά που είναι απαραίτητα για τέτοιου μεγέθους και ιδιαίτερων απαιτήσεων, διοργανώσεις.

Πρόγραμμα
Παρασκευή 9 Ιουνίου, Παραλία Βόλου – Παπαστράτος

Από τις 18.00 μέχρι και τις 22.00 το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνει η υποδοχή των ιστορικών οχημάτων που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, θα ακολουθήσει ο τεχνικός τους έλεγχος, ενώ θα διανεμηθούν και τα απαραίτητα έγγραφα και σήματα του αγώνα στα πληρώματα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αυτής και της έκθεσης των οχημάτων στον παραλιακό χώρο μπροστά από το κτίριο «Παπαστράτος», θα υπάρχει μουσική επένδυση από Dj’s, τα κρουστά της ομάδας των Caracatu, καθώς και ο καθιερωμένος επίσημος χαιρετισμός των διοργανωτών, της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Βόλου. Στις 20.00 θα ξεκινήσει η επίσημη εκκίνηση του αγώνα για τα αυτοκίνητα και τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν καθώς και η φωτογράφισή τους, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την συναυλία του συγκροτήματος Όμπραξ.

Σάββατο 10 Ιουνίου, Αγριά Βόλου – Ξενοδοχείο Valis (Σταθμός τραίνου)
Εκκίνηση του Α’ σκέλους του αγώνα Regularity με διαδρομές που περιλαμβάνουν όλους τους παράλιους οικισμούς του Πηλίου μέχρι και την Αγία Κυριακή στο Τρίκερι, όπου τα οχήματα θα συγκεντρωθούν στην προβλήτα και θα παρατεθεί γεύμα για τα πληρώματα και ο χαιρετισμός των τοπικών αρχών του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή των οχημάτων στην Αγριά Βόλου, με τον τερματισμό που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στον χώρο μπροστά από το σταθμό.

Κυριακή 11 Ιουνίου, Αγριά Βόλου – Ξενοδοχείο Valis (Σταθμός τραίνου)
Εκκίνηση του Β’ σκέλους του αγώνα Regularity πάλι από τον χώρο της αφετηρίας μπροστά από το σταθμό της Αγριάς, με διαδρομές που περιλαμβάνουν αυτή τη φορά τον Νότιο-Ανατολικό ορεινό όγκο του Πηλίου και τα παραδοσιακά χωριά του μέχρι τη Βυζίτσα και τις Μηλιές και επιστροφή στην Αγριά Βόλου το μεσημέρι για τον τερματισμό. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, θα παρατεθεί γεύμα, θα ανακοινωθούν οι νικητές και θα απονεμηθούν τα κύπελλα και τα βραβεία στους συμμετέχοντες.

Κόστος συμμετοχής
Έκθεση οχημάτων Παρασκευής
 (ελεύθερα για τους συμμετέχοντες στον αγώνα) 10,00€/ αυτοκίνητο, 5,00€/μοτοσυκλέτα
Αυτοκίνητο με δυο επιβάτες (έως 2/6) 180,00 € συμμετοχή χωρίς διαμονή με 2 Γεύματα (Τρίκερι & Valis)
Αυτοκίνητο με δυο επιβάτες (έως 2/6) 325,00€ για 2 διανυκτερεύσεις (Valis) & 2 Γεύματα (Τρίκερι & Valis)
Προαιρετικά : 3η διανυκτέρευση – βράδυ Κυριακής (Valis) + 75,00€
*Το Hotel Resort & Spa Valis είναι 5 αστέρων

Δηλώστε το συντομότερο δυνατό την συμμετοχή σας, καθώς έχει τεθεί όριο αυτοκινήτων στις 50 συμμετοχές.

Info
Ιστορικό Ράλι Πηλίου - ΦΙΟ
9,10&11/6
[email protected]
[email protected]
facebook: Φ Ι Ο Φίλοι Ιστορικού Οχήματος