Η Ελαφόνησος στο τοπ3 διακοπών των Ιταλών

paralia-simou-elafonisos
ΤΡΙΤΗ, 30 ΜΑΙΟΥ 2023

Οι Ιταλοί αγαπούν γενικότερα όλες τις γωνιές της Ελλάδας, ωστόσο τελευταία η Ελαφόνησος φαίνεται να τους κεντρίζει το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερο για τις φετινές διακοπές. Που σημαίνει ότι πρέπει να ετοιμαστείτε για πολλά "Ciao Bella" φέτος το καλοκαίρι.

Η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο είναι πλέον διάσημη σε όλη την Ευρώπη -κι όχι μόνο- για τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά της, τους αμμόλοφους και την τεράστια έκτασή της, θυμίζοντας παράδεισο. «Έναν παράδεισο που δύσκολα ξεχνάς» όπως αναφέρει και ο ιταλικός ταξιδιωτικός ιστότοπος The Wom, όπου στις επιλογές για τις διακοπές του 2023, η Ελαφόνησος κερδίσει τη 2η θέση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ιστοτόπου, «Αν ψάχνετε για το τέλειο ελληνικό νησί, σημειώστε αυτό το όνομα: Ελαφόνησος. Στα νότια της Πελοποννήσου, υπάρχει ένα μέρος που φαίνεται να έχει βγει από όνειρο: η Ελαφόνησος, ένα εξωτικό νησί μόλις 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως μια μακριά λωρίδα του παραδείσου.

Αν θέλετε να ξεχάσετε το μοντέρνο αυτό το καλοκαίρι και θέλετε να απολαύσετε υπέροχες παραλίες, θα χρειαστείτε μόνο μια πετσέτα θαλάσσης, αντιηλιακό και ένα καπέλο. Σας περιμένουν εκτάσεις λευκής άμμου, αμμόλοφοι που περιβάλλονται από κέδρους, γαλαζοπράσινα νερά και γαλάζιοι ουρανοί: ένας παράδεισος χωρίς κόσμο που δύσκολα ξεχνάς».

Κι αν όντως θέλετε να την απολαύσετε χωρίς κόσμο, επιλέξτε τον Ιούνιο, όπου η παραλία του Σίμου θα είναι σίγουρα πιο ήσυχη και το λιμάνι, το οποίο έχει υποστεί τρομακτική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, θα είναι ό,τι πρέπει για χαλαρή περατζάδα, με όλες τις επιλογές του στο πιάτο.

Να πούμε ότι στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το Alentejo στα νότια της Πορτογαλίας, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Sète, λιμάνι στα νοτιοανατολικά της Γαλλίας, με θέα τη Μεσόγειο.