Isla Brown Corinthia: το πεντάστερο resort που ήρθε για να ενσαρκώσει το escapism στην Κορινθιακή Ριβιέρα

isla-brown-corinthia-day-view-drone-beach
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Το clickatlife πήγε, είδε και κατέγραψε τη νέα πρόταση για τις κοντινές – και σίγουρα όχι σύντομες – διακοπές σου.

Το Isla Brown Corinthia, το πρώτο πεντάστερο resort των Brown Hotels στην Ελλάδα, ήρθε και τάραξε τα ήρεμα νερά του Σαρωνικού, δημιουργώντας την απόλυτη ταξιδιωτική πρόταση για τους λάτρεις του escapism, που αναζητούν το ιδανικό καταφύγιο για αποδράσεις μυαλού και σώματος, ένα καταφύγιο φιλοξενίας υψηλής αισθητικής για μια πολυτελή εμπειρία διακοπών. Το clickatlife πήγε, είδε και κατέγραψε τη νέα πρόταση για τις κοντινές – και σίγουρα όχι σύντομες – διακοπές σου.

Επενδύοντας στην στρατηγική τοποθεσία, τη βραβευμένη αρχιτεκτονική, την απροσποίητη πολυτέλεια, τις πολυεπίπεδες παροχές και το «δυνατό» service, το Isla Brown Corinthia δημιουργεί έναν ακαταμάχητο συνδυασμό που σε προκαλεί να στρέψεις με προσοχή το βλέμμα σου στην πιο ρετρό εκδοχή της Κορινθιακής Ριβιέρας.

Εν αρχή ην… το location! Το Isla Brown Corinthia βρίσκεται ούτε 50΄από το κέντρο της Αθήνας, στον γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό και δη πάνω στην πανέμορφη παραλία των Αγίων Θεοδώρων – μια περιοχή που άρχισε να αναπτύσσεται τουριστικά τη δεκαετία του ’50, ωστόσο δεν ακολούθησε την ακραία ανάπτυξη άλλων περιοχών διατηρώντας έτσι σήμερα ένα ρομαντικά «παλιομοδίτικο» προφίλ.

Pygmalion Karatzas

Μια ανάσα από την Αθήνα, σχεδόν μέχρι ν’ αρχίσεις να σχηματίζεις στο μυαλό σου την εικόνα του εαυτού σου να λιάζεται στην ακροθαλασσιά, έχεις φτάσει στον προορισμό και το escapism παίρνει «σάρκα και οστά».

Την πρώτη εντύπωση κερδίζει με το «καλημέρα» το ίδιο το κτήριο του Isla Brown Corinthia που κόβει την ανάσα, με το μέγεθος, τη δυναμική και τη γλυπτικότητα, που δείχνει να μεταβάλλεται ανάλογα με την οπτική γωνία, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το κτήριο σε λίγο θα κινηθεί για να πλεύσει στη θάλασσα. Αν μάλιστα έχεις βρεθεί στους Αγίους Θεοδώρους στο παρελθόν, εντυπωσιάζεσαι διπλά, όταν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή η δημιουργία προέκυψε από τον επανασχεδιασμό του εμβληματικού, εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου της δεκαετίας του ’70 «Χανικιάν». Το άκαμπτο κτίσμα απέκτησε οργανικό σχήμα, με τις διαδοχικές καμπύλες επιφάνειες στις όψεις του να αντλούν έμπνευση από τα λευκά βότσαλα αλλά και τους γεωλογικούς σχηματισμούς – δημιουργήματα του γειτονικού ηφαιστείου «Σουσάκι». Γι’ αυτό το αποτέλεσμα, η αρχιτεκτονική ομάδα Elastic Architects και το Isla Brown Corinthia κέρδισαν το χρυσό βραβείο International Design Award (IDA) 2022 στην κατηγορία Architecture/Hotels & Resort Design. On top of that… κυριολεκτικά, σαν για να εναρμονιστεί το μπλε της θάλασσας με το γαλάζιο του ουρανού, η εντυπωσιακή ταράτσα των 550 τ.μ. που μοιάζει να αιωρείται, προσφέρει ένα πανοραμικό υπερθέαμα για νύχτες έναστρες και ονειρεμένες!

Pygmalion Karatzas

Η statement αισθητική συνεχίζεται και στους εσωτερικούς χώρους του resort: στα 166 πολυτελή δωμάτια, τα εστιατόρια, το spa, τις πισίνες, το γυμναστήριο, τον συνεδριακό χώρο, τα μπαρ και το lobby. Όλα – μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια -  αποπνέουν φινέτσα, υψηλή αισθητική και γούστο και σύντομα – όσο περιδιαβαίνεις τους ιδιωτικούς ή κοινόχρηστους χώρους - διαπιστώνεις με πόση user friendly διάθεση έχουν γίνει όλα και ότι η αυθεντική φιλοξενία δεν μένει υπόσχεση, αλλά προσφέρεται γενναιόδωρα και με style. Για μας, η minimal μπανιέρα μέσα στο υπνοδωμάτιο, ήταν το «κλείσιμο του ματιού» που επισφράγισε την αίσθηση ότι εδώ, όλα γίνονται για, και με εσένα πρωταγωνιστή κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τ’ απολαύσεις!

Και μετά, είναι όλες οι επιλογές που έχεις για να αξιοποιήσεις εσύ ή τα μικρά μέλη της οικογένειας σου τον πολύτιμο χρόνο: όσο απολαμβάνεις μια spiritual περιποίηση στο spa ή όσο γυμνάζεσαι υπό την καθοδήγηση του personal trainer στο υπερσύγχρονο γυμναστήριο ή όσο απλά χαλαρώνεις δίπλα στην πισίνα κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο, τόσο τα πιτσιρίκια μπορούν να διασκεδάσουν για ώρες με τα παιχνίδια του πάρκου και τα watersports της Blue Stories. Η δυναμική συνεργασία της Brown Hotels με τη Blue Stories διαθέτει μια τεράστια γκάμα δραστηριοτήτων σε στεριά και θάλασσα, που προσφέρουν με ασφάλεια ψυχαγωγία και ανέφελη χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Μάλιστα, αν το επιθυμείς, μπορείς να κάνεις μια μικρή εξόρμηση με το σκάφος της Blue Stories -και τον πολύπειρο κ. Τάκη στο τιμόνι- προς το νησάκι Οβριά για βουτιές και εξερεύνηση στη θαλάσσια σπηλιά ή για ιδιωτικές βόλτες με την παρέα σου.      

Το πιο σπουδαίο πάντως «asset» του Isla Brown Corinthia είναι, το δίχως άλλο, οι άνθρωποί του. Με απροσποίητη ευγένεια, χαμόγελο και διάθεση είναι εκεί κάθε στιγμή και με ταυτόχρονη διακριτικότητα, για να σε βοηθήσουν να περάσεις ουσιαστικά καλά στις διακοπές σου, ως οι εξαιρετικοί επαγγελματίες που πρέπει να είναι υπηρετώντας στη «βαριά βιομηχανία» της χώρας.

Και κάτι ακόμα που, για πολλούς, είναι εξαιρετικά σημαντικό: το Isla Brown Corinthia είναι ένα φιλικό προς τα κατοικίδια resort, γεγονός που διευκολύνει όλους όσοι δεν θέλουν να αποχωρίζονται τα αγαπημένα τους τετράποδα ούτε στις πιο ξένοιαστες στιγμές τους!

Γι’ αυτό, αν το moto σου είναι το «we travel not to escape life, but for life not to escape us», τότε το Isla Brown Corinthia είναι ο επόμενος escapism προορισμός σου!
Tην τρέχουσα περίοδο ισχύει η κάτωθι προσφορά:
Κάθε 3η διανυκτέρευση δώρο για πραγματοποίηση κρατήσεων μέχρι και 31/05 για διαμονές έως και τον Ιούνιο.
Κάντε την κράτησή σας εδώ.

Από την ομάδα του clickatlife / [email protected]