4 ονειρεμένα μέρη στην Ελλάδα για χαλαρές διακοπές

assos-kefalonia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη -αναλόγως τα γούστα. Εμείς για φέτος, λέμε να το πάμε χαλαρά σε προορισμούς που χορταίνουν το μάτι και την ψυχή και ταυτόχρονα υπόσχονται να μας ξεκουράσουν.

Άσος, Κεφαλονιά
Το διαμάντι της Κεφαλονιάς -ή μάλλον ένα από τα διαμάντια της- που επειδή βρίσκεται μακριά από το Αργοστόλι και το Ληξούρι, αποτελεί μόνο εκδρομή για όσους κάνουν διακοπές στο νησί, μπορεί να σας χαρίσει υπέροχες χαλαρές διακοπές, σε ένα μαγικό περιβάλλον. Αν θέλετε ηρεμία, χωρίς μεγάλες αποστάσεις, εγκατασταθείτε εκεί και περιοριστείτε σε κοντινές αποστάσεις, όπως στο Μύρτο, το Φισκάρδο, τις παραλίες Φώκι και Έμπλυση.

Μόλυβος, Λέσβος
Επειδή η Λέσβος είναι τεράστια και αν θέλει κάποιος να τη γυρίζει, μόνο χαλαρές διακοπές δεν πρόκειται να του συμβούν, επιλέγουμε το αγαπημένο μας χωριό και μένουμε εκεί σε ένα υπέροχο σκηνικό που θυμίζει… νησιώτικο Πήλιο. Ο Μόλυβος είναι ο πιο γραφικός οικισμός στα βορειοδυτικά, ο οποίος ακούει και στο όνομα Μήθυμνα, κι εκεί θα ευχαριστηθείτε γραφικά δρομάκια, πέτρινα σπίτια, θέα στη θάλασσα κι ένα κάστρο χτισμένο επάνω στα λείψανα της αρχαίας οχύρωσης, στην κορυφή του λόφου. Τον χειμώνα, οι κάτοικοί του είναι μόλις 1400 περίπου, αλλά το καλοκαίρι το μέρος γεμίζει κόσμο και ζωή, αφού είναι από τα πιο αγαπητά του νησιού στους τουρίστες.

Ανάφη
Μιας και πρόκειται για λιλιπούτειο νησί, δεν χρειάζεται να περιοριστείτε σε ένα μέρος, καθώς είναι στο σύνολό του ένα από τα πιο low-profile κυκλαδίτικα νησιά, στη νοτιοανατολική άκρη του συμπλέγματος. Οι παραλίες της βρίσκονται στη σειρά και είναι εύκολα προσβάσιμες με το αυτοκίνητο σε κοντινές αποστάσεις. Βουτήξτε στο Κλεισίδι κοντά στο λιμάνι, στο Κατσούνι και την παραλία Φλαμουρού στις οποίες φτάνετε με μονοπάτι από το Κλεισίδι, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο. Το καλύτερο μπάνιο, όμως, θα το κάνετε στους Άγιους Ανάργυρους με τα υπέροχα νερά, ενώ ο Ρούκουνας είναι για τις ημέρες που θέλετε περισσότερο κόσμο και ένταση. Στη Χώρα δεν θα κουραστείτε καθόλου, καθώς είναι μικρή και βολική για διαμονή. Μια εμπειρία, ωστόσο, που δεν πρέπει να χάσετε στην Avάφη είναι η πεζοπορία περίπου 1,5 ώρας και εξερεύνηση του βράχου του Καλάμου, στο ανατολικό άκρο του νησιού. Από εκεί, η θέα όλου του νησιού είναι απερίγραπτη, ενώ πολλοί επιλέγουν να κατασκηνώσουν εκεί το βράδυ στο ψηλότερο σημείο του βράχου, έτσι ώστε να προλάβουν την ανατολή και το ανεπανάληπτο θέαμα.

Αρκιοί
Το τέλειο μέρος στα Δωδεκάνησα για μοναχικούς, για όσους αναζητούν ηρεμία, απομόνωση, αλλά δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα της παραλίας. Τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά σαν πισίνα σας περιμένουν στο Λιμνάρι και τα Τηγανάκια, ενώ υπάρχουν και λιγοστές αλλά καλές επιλογές για φαγητό, όπως η ταβέρνα Απόλαυση, ο Νικόλας και ο Τρύπας που σερβίρουν το ελληνικό καλοκαίρι στο πιάτο. Στους Αρκιούς μπορείτε να φτάσετε από τους Λειψούς, την Πάτμο, το Αγαθονήσι και τη Σάμο.