Βουτιά στις καλύτερες παραλίες γυμνιστών στην Ευρώπη

paralia-gumnismos
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Σε αυτές τις ευρωπαϊκές παραλίες, μπορείτε να πετάξετε άφοβα το μαγιό σας και να απολαύσετε το μπάνιο σας με τη στολή του… Αδάμ ή της Εύας.

Σύμφωνα με το CNN, ήταν μια «επιτυχημένη χρονιά για το γυμνό σε όλο τον κόσμο». Στο Βερολίνο, για παράδειγμα, πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι οι γυναίκες μπορούν πλέον να πηγαίνουν τόπλες σε δημόσιες πισίνες, ενώ το νησί Nantucket (ΗΠΑ) πέρασε την «ισότητα των φύλων στις παραλίες» τον περασμένο Δεκέμβριο. Ομοίως, η καμπάνια «Free the Nipple» επιστρέφει με τόπλες παρελάσεις στη Νέα Υόρκη, το Βανκούβερ, το Παρίσι και αλλού και όπως φαίνεται υπάρχουν όλο και περισσότερα μέρη όπου μπορείτε να χαλαρώσετε γυμνοί, χωρίς περίεργες ματιές γύρω σας, αφού εκατοντάδες παραλίες καθιστούν πλέον απολύτως νόμιμο (ή τουλάχιστον de facto νόμιμο) τον γυμνισμό. «Η μαλακή, λεία άμμος, η ζεστή θαλάσσια αύρα, τα απαλά κύματα και πολλοί άλλοι γυμνιστές δημιουργούν μια υπέροχη παραλία χωρίς ρούχα», λέει η Νίκι Χόφμαν της Naturist Society, η οποία είναι συντάκτης του περιοδικού Nude & Natural και συγγραφέας του The World's Best Nude Beaches & Resorts. Ως ειδική, λοιπόν, μας προτείνει τις πιο ωραίες παραλίες για γυμνισμό της Ευρώπης.

Παραλία γυμνιστών Nida, Λιθουανία
Η δροσερή Βαλτική Θάλασσα μπορεί να μην είναι το πιο προφανές μέρος για να κολυμπήσετε γυμνοί, αλλά αυτή η παραλία στη μεγάλη, αμμώδη Curonian Spit είναι ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Ευρώπης για να πετάξετε το μαγιό σας. Με τους καλυμμένους με αγριολούλουδα αμμόλοφους (από τους υψηλότερους στην Ευρώπη) και το παράκτιο δάσος, η παραλία ήταν το επίκεντρο μιας αποικίας καλλιτεχνών του 19ου αιώνα που προσέλκυσε πολλούς από τους κορυφαίους ζωγράφους, ποιητές και συγγραφείς της εποχής. 

Παραλία γυμνιστών Nugal, Κροατία
Αυτή η απομονωμένη παραλία στην ηπειρωτική χώρα απέναντι από το νησί Μπρατς πλαισιώνεται από απόκρημνους βράχους και σκιερά πεύκα και μπορεί να φτάσει κάποιος μέσω ενός στενού μονοπατιού που φαίνεται περισσότερο φτιαγμένο για... κατσίκες, παρά για ανθρώπους που αναζητούν μια «γυμνή» εκδρομή στην Αδριατική. Σημαντικό είναι να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας μια χοντρή πετσέτα ή ακόμα και μια ξαπλώστρα καθώς η παραλία είναι με βότσαλα και ο γυμνισμός ίσως δεν… βολέψει τόσο χωρίς εξοπλισμό. Το Nugal απέχει περίπου μισή ώρα με τα πόδια από την κοντινότερη πόλη, αλλά μπορείτε επίσης να το προσεγγίσετε με σκάφος ή καγιάκ από το Makarska ή το Tučepi.

Buhne 16, Sylt, Γερμανία
Εδώ, η μέση θερμοκρασία του νερού το καλοκαίρι είναι αρκετά δροσερή, στους 17 βαθμούς, που σημαίνει ότι οι γυμνιστές σφίγγουν αρκετά τα δόντια. Στο Sylt γενικότερα, το μαγιό δεν είναι απαραίτητο και σε άλλες παραλίες, αλλά η Buhne 16 ήταν και εξακολουθεί να είναι η πρώτη για γυμνισμό στη γερμανική ακτή. Εδώ, οι θαμώνες της παραλίας μπορούν να χαλαρώσουν στις διάσημες μπλε και λευκές ριγέ ξαπλώστρες και να διασκεδάσουν στα καλοκαιρινά beach party. Η σεζόν ξεκινά από την εβδομάδα πριν από το Πάσχα και φτάνει έως τα μέσα Οκτωβρίου, οπότε έχετε αρκετό χρόνο για ένα ταξίδι προς τα εκεί. Σημειώστε ότι για να βρείτε την παραλία, θα πρέπει να περπατήσετε περίπου 10 λεπτά από το πάρκινγκ από τους αμμόλοφους.

Κόκκινη Παραλία, Κρήτη, Ελλάδα
Αυτή η απομονωμένη παραλία στη νότια πλευρά της Κρήτης είναι hotspot για γυμνισμό στην Ελλάδα. Η Κόκκινη Παραλία (ή Κόκκινη Άμμος), που πήρε το όνομά της από την άμμο και τους βράχους, απέχει 20 λεπτά πεζοπορία από τα Μάταλα ή μια σύντομη βόλτα με βάρκα από το λιμάνι του χωριού. Η παραλία είναι διάσημη από τη δεκαετία του ’60 και τα «παιδιά των λουλουδιών» που την κατέκλυζαν και προσφέρει ενοικιάσεις ξαπλώστρας και ομπρέλας, ενώ διαθέτει και ένα μικρό μπαρ που ονομάζεται Γιάννης, γνωστό για τα μοχίτο του. 

Platja des Cavallet, Ίμπιζα, Ισπανία
Ανάμεσα στο βαθύ γαλάζιο της Μεσογείου και τις πολύχρωμες αλυκές κοντά στο νοτιότερο σημείο της Ίμπιζα, η επίσημη παραλία γυμνιστών Es Cavallet χωρίζεται σε διαφορετικά τμήματα. Υπάρχει τμήμα beach club party, ένα κομμάτι που προτιμούν οι gay και ένα απομονωμένο μεσαίο τμήμα όπου μπορείτε να χαλαρώσετε χωρίς το μαγιό σας. 

Παραλία Cap d'Agde, Γαλλία
Το χωριό γυμνιστών Cap d'Agde -μερικές φορές αναφέρεται ως «Γυμνή Πόλη»- είναι το μεγαλύτερο «γυμνό» παραλιακό θέρετρο στον κόσμο, προσελκύοντας έως και 40.000 επισκέπτες κάθε μέρα την υψηλή περίοδο. Οι επισκέπτες μπορούν να είναι γυμνοί όπου επιλέξουν, ακόμη και σε εστιατόρια και καταστήματα, στα ταχυδρομεία ή στην τράπεζα, ενώ ταξιδεύουν με το σκάφος τους ή χαλαρώνουν στη μεγάλη δημόσια παραλία χωρίς ρούχα, αφού το γυμνό είναι υποχρεωτικό. Όσοι δεν είναι ντόπιοι μπορούν να μείνουν σε ξενοδοχεία γυμνιστών, κατασκηνώσεις ή άλλους τύπους καταλυμάτων κι απ’ ό,τι φαίνεται, τα ρούχα εκεί είναι εντελώς περιττά.

Spiaggia di Guvano, Vernazza, Ιταλία
Αυτή η παραλία γυμνιστών βρίσκεται στο πανέμορφο και γραφικό Cinque Terre και μοιάζει βγαλμένη από ταινία. Το γεγονός ότι η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω μιας παλιάς εγκαταλειμμένης σιδηροδρομικής σήραγγας κατά μήκος ενός μονοπατιού από το χωριό Corniglia την κάνει ακόμα πιο μυστηριώδη και εντυπωσιακή. Κάτι, ωστόσο, που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις και παροχές στην παραλία, γι’ αυτό πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.