Περάσαμε 3 ημέρες στο Ajul Hotel & Spa Resort, το νέο 5άστερο της Χαλκιδικής

ajul-resort
ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Φέρνει «αστραφτερό» αέρα στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής περίπου ένα μήνα μετά το άνοιγμά του, βάζοντας ένα μεγάλο στοίχημα ως το πιο μεγαλεπήβολο έργο της Zeus International. Ανηφορίσαμε, λοιπόν, προς την Κασσάνδρα και ζήσαμε από τους πρώτους την εμπειρία Ajul Hotel & Spa Resort, που έρχεται να προσθέσει κάτι ακόμη στη γνωστή φράση «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει».

Η πιο δυτική χερσόνησος της Χαλκιδικής, η Κασσάνδρα, έχει κερδίσει προ πολλού τον τίτλο του πιο «ζωηρού» ποδιού της τρίαινας. Κοντά στη μύτη της, με θέα το Αιγαίο, το Ajul Hotel Resort & Spa άνοιξε τις πόρτες του στα μέσα Μαΐου, θέλοντας να κάνει τη δική του πρόταση σε μια περιοχή που αποτελεί συνώνυμο του τουρισμού και που γνωρίζει ούτως ή άλλως μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Μια πρόταση που θέλει να ξεχωρίσει σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη premium φιλοξενίας υπάρχει στην περιοχή, να δώσει στις διακοπές την έννοια του καταφυγίου και να ανταποκριθεί στο μότο της εταιρίας «A Zeus experience», συστήνοντας μιας θεϊκή εμπειρία διαμονής με βάση τη δημιουργία familiarity loyalty. Και η αλήθεια είναι ότι οι προϋποθέσεις υπάρχουν.

Oversized πολυτέλεια
Το νέο ξενοδοχείο, που αποτελεί και το πρώτο μέλος των Registry Collection Hotels στην Ευρώπη, ενώ είναι καρπός συνεργασίας της Zeus με τη Wyndham Hotels & Resorts, βρίσκεται σε μια τοποθεσία πάνω σε έναν καταπράσινο λόφο έξω από την Αγία Παρασκευή, η οποία από μόνη της αποτελεί φυσικό αξιοθέατο, με τα πευκοδάση, τα ιαματικά λουτρά της και τα κρυστάλλινα νερά της. Και τα 171 δωμάτιά του έχουν sea and forest view για να μην μένει κανείς παραπονεμένος –αν και δεν θα έμενε ούτως ή άλλως, καθώς όλα τα είδη δωματίων του είναι μεγαλύτερα από οποιοδήποτε άλλο resort. Σημειώστε ότι το απλό δωμάτιο, για παράδειγμα, είναι στο μέγεθος σουίτας οποιουδήποτε άλλου ξενοδοχείου και αντίστοιχα τα bungalow και οι βίλες του, presidential ή royal, είναι διπλάσιες ή τριπλάσιες από τις αντίστοιχες άλλων resort. «Το Ajul είναι σχεδιασμένο για το μέλλον» όπως μας ανέφερε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Zeus International Hotels & Resorts, Χάρης Σιγανός, του οποίου τα σχέδια δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Ο στόχος είναι η επέκταση του ξενοδοχείου ώστε να φτάσει τα 260-270 δωμάτια (περίπου 1700-1800 κλίνες) συνολικά, σε μια επένδυση 120 εκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζοντας αυτό που αναζητούν οι περισσότεροι επισκέπτες, τουλάχιστον στα περισσότερα δωμάτιά του: έναν συνδυασμό κοινωνικοποίησης και ιδιωτικότητας. Τα δωμάτια του κεντρικού κτιρίου σίγουρα βρίσκονται πιο κοντά στον παλμό του, κατεβαίνοντας, όμως, προς τα bungalows και τις σουίτες, το Ajul μετατρέπεται σε ένα «χωριό»-ησυχαστήριο.

Μακροβούτια και δραστηριότητες
Να σημειώσουμε ότι στις περισσότερες επιλογές δωματίων θα έχετε και μια ιδιωτική πισίνα μπροστά στα πόδια σας, αλλά ακόμη κι αν δεν συμβαίνει αυτό, η κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τα μακροβούτια σας, με θέα το απέραντο γαλάζιο και το πράσινο του λόφου. Εκεί θα βρείτε και το bar του για καφέ, κοκτέιλ και beach bites, σε περίπτωση που θέλετε να περάσετε πολλές ώρες σε idle mode μπροστά στην πισίνα. Αν, ωστόσο, είστε πιο δραστήριοι, το Ajul Hotel & Spa Resort έχει φροντίσει και γι’ αυτό με γήπεδα τένις, μπάσκετ, beach volley, μαθήματα γιόγκα, adventure park με μαθήματα τοξοβολίας και τοίχο αναρρίχησης, αλλά και υπαίθριες δραστηριότητες τύπου ποδηλασία ή πεζοπορία, όπως και θαλάσσια σπορ. Κι αν η επαφή με τη φύση και τη θάλασσα σας ταιριάζει περισσότερο, μεταφέρετε τις βουτιές σας στην παραλία κάτω από το ξενοδοχείο. Μπορεί να είναι λίγο «δύσκολη» λόγω των μεγάλων πετρών που δημιουργούν ένα άγριο τοπίο, αλλά τα νερά της είναι κρυστάλλινα. Στα σχέδια, μάλιστα, είναι να δημιουργηθεί και ένα ολάνθιστο μονοπάτι που θα οδηγεί απευθείας από το ξενοδοχείο στην παραλία για πιο εύκολη πρόσβαση.

Γαστρονομία και διασκέδαση στο πιάτο
Δεν θα σας γελάσουμε, το Ajul κρύβει εκπλήξεις και ενδέχεται τη χαλάρωσή σας να διακόψει χορός και τραγούδι. Είτε κάποιο live, είτε κάποιο dj set, όλα μπορούν να συμβούν στην κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου, στη βεράντα του κεντρικού κτιρίου ή στο υπέροχο cocktail bar που βρίσκεται στο κέντρο μιας πολύ ρηχής πισίνας στο δρόμο προς τις σουίτες του ξενοδοχείου, με παρεΐστικες δομές πάνω στο γκαζόν. Πρώτα, όμως, φροντίστε να περάσετε από κάποιο από τα 3 εστιατόρια του ξενοδοχείου: το Infinity για μπουφέ και φαγητό δίχως αύριο, όπως και για τον πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου, το Ambrosia για ιταλικές και μεσογειακές γεύσεις και το Thimari για πιο ελληνικά comfort πιάτα και παραδοσιακές καταστάσεις. Όλα με πρώτες ύλες από την εύφορη γη της Χαλκιδικής και από τους καταπράσινους κήπους του ξενοδοχείου.

Μαρίνα, σούπερ μάρκετ, αλλά και γάμοι στα σχέδια
Στο κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου ετοιμάζονται κι άλλες υπηρεσίες και η αλήθεια είναι πως το επόμενο διάστημα θα φινιριστούν πολλές λεπτομέρειες και θα προστεθούν νέα πράγματα που θα βελτιώσουν και θα ολοκληρώσουν την εμπειρία, ώστε να φτάσει το αρχικό όραμα σε βάθος διετίας –μετρά άλλωστε μερικές ημέρες μόλις από το άνοιγμά του και όπως είναι λογικό, θα υπάρξουν διορθώσεις και βελτιωτικές ενέργειες. Μέσα στα πλάνα είναι η δημιουργία μαρίνας, τελεφερίκ για την παραλία και το άνοιγμα σούπερ μάρκετ και καταστημάτων εντός του ξενοδοχείου, ενώ υπάρχει ήδη αίθουσα συνεδριάσεων 50 ατόμων, ειδικός χώρος για παιδιά κι ένας ακόμη για εφήβους και πιο… μεγάλα παιδιά, αφού πρόκειται για ένα game room με playstation, που θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί, όπως μας ενημέρωσε η Γενική Διευθύντρια, Αναστασία Καρτσώνη. Το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort πέρα από premium τουριστικές υπηρεσίες στοχεύει επίσης και στον wedding tourism αλλά και στον συνεδριακό τουρισμό, διαθέτοντας χώρο άνω των 600 τ.μ. για να φιλοξενήσει κορυφαία συνέδρια, αλλά και ονειρικούς γάμους με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Πού να ξε-spa-σετε
Σε μια περιοχή που είναι ξακουστή από την αρχαιότητα για τα ιαματικά λουτρά της και τις υπόγειες πηγές που αναβλύζουν και φτάνουν ως τη θάλασσα, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει ένα spa που να υπόσχεται πλήρη αναζωογόνηση. Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, λοιπόν, σας περιμένει ένα ταξίδι θεραπείας και ευεξίας, μέσα από μια πληθώρα θεραπειών σώματος και προσώπου στο Spa & Fitness center, που αξιοποιεί τα ευεργετικά νερά, μαζί με φυσικές θεραπείες. Εκεί θα βρείτε θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, τζακούζι, μασάζ, ενώ έμπειροι θεραπευτές αξιοποιούν προϊόντα με ελαιόλαδο, βούτυρο καριτέ, σπάνια βότανα και αγριολούλουδα και συνθέτουν την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης, που έρχεται σε απόλυτη αρμονία με τη Φύση.

Τι άλλο να κάνετε στην περιοχή

  • Εκτός ξενοδοχείου, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την εμπειρία snorkeling ή καταδύσεων με την Dive Greece και τον Padi Instructor Αιμίλιο Σερετάκη, που θα σας οδηγήσει με τον κατάλληλο εξοπλισμό στον βυθό, σε θαλάσσιες σπηλιές, για να εξερευνήσετε την πλούσια θαλάσσια ζωή.
  • Εδώ, ο ιαματικός τουρισμός επιβάλλεται, οπότε μια βόλτα στα λουτρά της Αγίας Παρασκευής που υπόσχονται να βάλουν το λιθαράκι τους στην υγεία και την ευεξία που αναζητάτε στις διακοπές σας, είναι must.
  • Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε μέλι από την περιοχή, καθώς η Αγία Παρασκευή φημίζεται για αυτό. 
  • Στο νοτιότερο άκρο, ανακαλύψτε το Παλιούρι με τα μικρά παραδοσιακά δρομάκια του, για να πάρετε μια γεύση από «χωριό».


Info
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort
Αγία Παρασκευή Κασσάνδρα
Χαλκιδική
+30 6980316707

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]