Φύγαμε για μακροβούτια στην πανέμορφη Βοϊδοκοιλιά

boidokoilia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Φοράμε μαγιό, μάσκα και βατραχοπέδιλα και πάμε για βουτιές σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Πελοποννήσου, μαζί με το Point of View του Θεόφιλου Μπάμπουλη.

Η Μεσσηνία φημίζεται σίγουρα για το πράσινο και τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά τους. Ανάμεσά τους, στην κορυφαία θέση για πολλούς και σύμφωνα με ξένα μέσα ανάμεσα στις 10 κορυφαίες της Ευρώπης, η Βοϊδοκοιλιά είναι σίγουρα μια από τις παραλίες που πρέπει να επισκεφτείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας.

Με το ιδιαίτερο σχήμα της που θυμίζει Ω, αλλά και κοιλιά βοδιού ταυτόχρονα –εξού και η ονομασία της-, η παραλία αυτή βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Εκτός από το σχήμα της, σήμα κατατεθέν είναι και τα τιρκουάζ νερά της, που προσελκύουν πλήθος ντόπιων και τουριστών για μπάνιο. Δυστυχώς τον Αύγουστο η κατάσταση είναι λίγο στριμωγμένη, γι’ αυτό αν θέλετε να την απολαύσετε σε ηρεμία και πιο κοντά στη φυσική της κατάσταση, επιλέξτε καλύτερα τον Σεπτέμβριο.

Σημειώστε ότι η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000, ενώ στο νότιο άκρο της αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου. Μπορείτε να φτάσετε στην παραλία από τον χωματόδρομο που διασχίζει περιμετρικά την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι, αλλά και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι.

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.