Φτιάξτε την τέλεια μπάρα παγωτού με σοκολάτα και καρύδα χωρίς ζάχαρη

sokolata-karuda
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Η Κωνσταντίνα Γρώππα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, μοιράζεται την τέλεια συνταγή για παγωτό μπάρα με καρύδα και επικάλυψη σοκολάτας, χωρίς ίχνος ζάχαρης.

Εάν είστε λάτρεις της καρύδας, δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή σπιτικού παγωτού, που θα σας εκπλήξει το πόσο νόστιμο είναι χωρίς την επιβάρυνση ζάχαρης. Σημειώστε ότι η καρύδα είναι πηγή ασβεστίου και μαγνησίου, συνεπώς συμβάλει στη διατήρηση του μυοσκελετικού συστήματος. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην υγεία του εντέρου και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Υλικά
200 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο
200 γρ. γάλα καρύδας από κονσέρβα
2 κουταλιές του γλυκού υγρή στέβια (σε αναλογία 1:1)
200 γρ. σοκολάτα υγείας

Οδηγίες
Ανακατεύουμε καλά το ινδοκάρυδο, το γάλα καρύδας και τη στέβια και βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να δέσει.

Όταν βγάλουμε το μείγμα μας από το ψυγείο, πλάθουμε μπαλάκια ή μακρόστενα σχήματα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ξανά.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και βουτάμε τα μπαλάκια μέσα στη σοκολάτα με τη βοήθεια ενός κουταλιού.

Ύστερα τοποθετούμε τα "bounty" πάνω σε λαδόκολλα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Κωνσταντίνα Γρώππα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Master Practitioner στην αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών 
www.diatrofi.gr