Ξέρατε ότι υπάρχει μια πτήση που διαρκεί 47 δευτερόλεπτα;

mikro-aeroskafos
ΤΡΙΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Υπάρχει μια πτήση στον κόσμο που διαρκεί λιγότερο κι από ένα τραγούδι.

Αν σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να πάει στο αεροδρόμιο 2 ώρες πριν την πτήση, να περάσει από τον έλεγχο, να περιμένει στο gate και στη συνέχεια να επιβιβαστεί, σίγουρα θα το σκεφτεί λίγο περισσότερο αν η πτήση διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα.

Η πτήση αυτή πραγματοποιείται στη Σκωτία και αποτελεί την πιο σύντομη εμπορική πτήση παγκοσμίως, μεταφέροντας επιβάτες μεταξύ Westray και Papa Westray, στο αρχιπέλαγος Orkney, σε μόλις… 47 δευτερόλεπτα. Η πτήση αυτή μεταφέρει αστυνομικούς, δασκάλους, μαθητές και γιατρούς σε ένα 8θέσιο αεροσκάφος της Britten Norman Islander και έχει δημιουργηθεί για όσους θέλουν να γλιτώσουν τη μεταφορά με το καράβι που διαρκεί 20 λεπτά.

Υπάρχουν, όμως, κι άλλες σύντομες πτήσεις και μάλιστα εντός Ελλάδας, όπως αυτή μεταξύ Καρπάθου και Κάσου με Olympic Air, η οποία διαρκεί 5 λεπτά, ενώ λιγότερο από 10 λεπτά κάνει να φτάσει στον προορισμό της η πτήση μεταξύ Connemara και Inis Mór στην Ιρλανδία, στον κόλπο του Galway.

Στην Καραϊβική, η πτήση μεταξύ St. Maarten και Anguilla διαρκεί 10 λεπτά, ενώ η πτήση St. Maarten και St. Barts και St. Maarten και Saba παίρνει 5 λεπτά παραπάνω και φτάνει τα 15 λεπτά.