Το Φεστιβάλ Βωβούσας ξεκίνησε και μοσχοβολά καλοκαίρι

bobousa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, άνοιξε με επιτυχία η αυλαία του Φεστιβάλ Βωβούσας, με το πρώτο διήμερο να περιλαμβάνει όπως πάντα εργαστήρια, δράσεις και εκπληκτική θέα.

Στη Βωβούσα, αυτό το «κρυφό» διαμάντι του Ανατολικού Ζαγορίου στο νομό Ιωαννίνων, η ζωή δεν είναι ποτέ βαρετή, πόσο μάλλον αυτή την εποχή, που έχει ήδη ξεκινήσει το τοπικό φεστιβάλ.

Tο Σάββατο 15 Ιουλίου, οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ ξεκίνησαν τις δραστηριότητες τους με την Παρέα του δάσους, εξορμώντας στο ποτάμι και στις φιλόξενες βουνοπλαγιές. Ακολούθησαν μέσα σε κλίμα κατάνυξης, τα εγκαίνια της πολυμεσικής έκθεσης «Πλάι στο ποτάμι» της Πηνελόπης Θωμαΐδη και της Νατάσσας Μπλάτσιου σε επιμέλεια Βαγγέλη Ιωακειμίδη στο Μουσείο Υδροκίνησης Βωβούσας με την πολύτιμη υποστήριξη του Μεσογειακού Ινστιτούτου για την Φύση και τον Άνθρωπο-MedINA.

Μέχρι τις 30 Αυγούστου θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα της έρευνας των δύο καλλιτεχνών πάνω στο οικολογικό και πολιτισμικό συνεχές του Αώου και του Σαραντάπορου ποταμού. Παράλληλα το εργαστήριο βοτανοθεραπείας με εισηγήτρια την Κωνσταντίνα Λίτσα, μας έμαθε τις μυστικές χρήσεις και ιδιότητες των βοτάνων και την ιαματική τους διάσταση.

Την Κυριακή 16 Ιουλίου σε συνδιοργάνωση με την ORILA Records στο εργοστάσιο ξυλείας Μπούκι, πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Σάββα Μεταξά "We walk On Sacred Bones". Η σύνθεση του βασίστηκε σε samples ηπειρωτικής μουσικής και έκανε τις πυγολαμπίδες να στροβιλίζονται μεθυσμένες από τον αναγεννημένο ηπειρωτικό ήχο.

Πραγματοποιήθηκε επίσης εργαστήριο ανοίγματος παραδοσιακού φύλλου στο Τρίστενο (19/07), ενώ τις προσεχείς ημέρες το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει το καθιερωμένο πια εργαστήριο χαρακτικής (20, 21 και 22/07) καθώς και τις πολυαναμενόμενες προβολές «Πατ και Ματ», «Ζάτοπεκ»  και τις βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες των σπουδαστών της περίφημης σχολής κινηματογράφου της Πράγας FAMU, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Οι προβολές γίνονται σε συνδιοργάνωση με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας.

Ο φιλόξενος Αώος και η Βωβούσα σας περιμένουν!