Αυτή την Κυριακή εξερευνούμε το Μοναστηράκι

monastiraki-athina-akropoli
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού ετοιμάζει μια πολύ ωραία βόλτα αυτή την Κυριακή, με σκοπό να μας συστήσει το Μοναστηράκι από την αρχή και να μας μάθει όλα αυτά που δεν γνωρίζαμε γι’ αυτό.

Οι Κυριακές είναι μια καλή ευκαιρία να γινόμαστε… τουρίστες στην ίδια μας την πόλη και να τη γνωρίζουμε καλύτερα. Αν έχετε αυτή τη διάθεση, την Κυριακή 28/11 στις 17.00 το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει μια ιδιαίτερη περιήγηση στο αγαπημένο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι –ή αλλιώς τα «Αμπατζήδικα», «Τζιερτζίδικα», «Πλατεία της Παλιάς Στρατώνας»- με σκοπό να το γνωρίσουμε πέρα από τα προφανή και να μάθουμε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως:

  • Πού οφείλει την ονομασία της η πολυσύχναστη γειτονιά;
  • Ποιο είναι το καταραμένο τζαμί και γιατί;
  • Τι σχέση έχει η πλατεία Αβησσυνίας τη σημερινή Αιθιοπία;
  • Ποιος ήταν ο Γιουσουρούμ;
  • Ποια μυστικά κρύβει ο σιδηροδρομικός σταθμός του Μοναστηρακίου;
  • Ποια οδός προοριζόταν για το πιο ωραίο βουλεβάρτο της πόλης;

Το σημείο συνάντησης είναι στην είσοδο της Αρχαίας Αγοράς, στην οδό Αδριανού 24 και η συνολική διάρκεια της δράσης θα είναι 1,5 ώρα, με κόστος ξενάγησης 12 ευρώ/άτομο (φοιτητές και με κάρτα ανεργίας 10 ευρώ/άτομο, παιδιά έως 15 ετών 8 ευρώ/άτομο, με συνοδεία ενηλίκου). Το εισιτήριο στον αρχαιολογικό χώρο κοστίζει 10 ευρώ το ολόκληρο και 5 ευρώ το μειωμένο και δεν περιλαμβάνεται στην τιμή της ξενάγησης. Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ. Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή.

Κανόνες συμμετοχής στην δράση, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19:

✔ Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

✔ Απαραίτητη η χρήση προστατευτικών μασκών καθ’ όλη την διάρκεια του περιπάτου.

✔ Οι συμμετέχοντες οφείλουν να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας και να τηρούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. 

✔ Οι συμμετέχοντες οφείλουν να επιδείξουν: α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή β) βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί είτε με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ξενάγησης είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID19 (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ξενάγησης. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης ή γ) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες από αυτόν. Η ανωτέρω υποχρέωση περιλαμβάνει ανήλικους από δώδεκα (12) ετών και άνω. 

Info
Περιήγηση στο Μοναστηράκι
Κυριακή 28/11 στις 17.00
2103250341 
[email protected]