Ο Σεπτέμβριος γεμίζει την Navarino Agora με Τέχνη

navarino-agora
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Ο νέος πολυπολιτισμικός χώρος στην Costa Navarino φιλοξενεί την έκθεση “Young Artists” σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Την 1η Ιουλίου, η Costa Navarino υποδέχτηκε την Navarino Agora, έναν νέο διαδραστικό, πολυπολιτισμικό χώρο ανοικτό σε όλους τους κατοίκους κι επισκέπτες της Μεσσηνίας, όπου θα μπορεί ο κάθε επισκέπτης να περιηγηθεί σε έναν διαδραστικό χώρο με περισσότερα από 20 καταστήματα, να δει θερινό σινεμά, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, να γευτεί τις γαστρονομικές προτάσεις των εστιατορίων, αλλά και να ζήσει διάφορες γαστρονομικές εμπειρίες, όπως σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιόλαδου και γευστικές δοκιμές τοπικών τυριών και κρασιών. Στόχος της είναι να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και την τέχνη, τόσο της περιοχής αλλά και από όλο τον κόσμο. Το ευρύ πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που εναλλάσσεται κάθε μήνα, αντικατοπτρίζοντας τον πολύπλευρο χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της Costa Navarino.

Σε αυτό το χώρο, τον Σεπτέμβριο καταφτάνει και η έκθεση “Young Artists” σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Συγκεκριμένα, από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου, μια γιορτή δημιουργικότητας και καινοτομίας θα καλωσορίζει τους επισκέπτες, μέσα από 60 έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής και φωτογραφίας. Όλα τα έργα  είναι δημιουργίες φοιτητών/τριών και απόφοιτων της Σχολής*, που επιθυμούν να μοιραστούν την καλλιτεχνική τους έκφραση με το ευρύ κοινό. Τα έργα, αποτέλεσμα διαγωνισμού του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, θα διατίθενται καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα προς έκθεση και πώληση.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτήν τη στρατηγική συνεργασία με την Costa Navarino. Μέσα από την παρουσία των έργων των φοιτητών μας  στη Navarino Agora, στόχος μας είναι να μοιραστούμε με τον επισκέπτη της Μεσσηνίας το πάθος και τη δεξιότητα νέων ταλέντων στο χώρο της Τέχνης, στηρίζοντας το έργο και την έμπνευσή τους», δήλωσε ο κ. Κώστας Χριστόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης.

*Οι φοιτητές / τριες και απόφοιτοι της ΑΣΚΤ που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι ακόλουθοι: Ρουκουνάκη  Μαρία, Λάσκου Ιωάννα, Μαχαιρίδη Ευστρατία, Πετρά Χρυσάνθη, Λάσκαρη Ευσταθία, Φραϊδάκη Φιλομήλα, Gjolena Mirel, Καβαλάρη Φωτεινή, Γιαννοπούλου Γεωργία, Ορφανίδου Άρτεμις, Αντωνόπουλος Γιάννης, Δωρικού Λήδα, Σκλέπα Ζωή, Τριβιζά Ζαφειρία, Ασημακοπούλου Ελένη, Χήρα Ιουλία, Λαδένης Ορέστης, Κόμη Μαργαρίτα, Δαμιράλη Αλεξάνδρα, Κρανιώτη Μαριλένα, Γιαννακάκου-Ραζέλου Δήμητρα, Καρατζαφέρη Αικατερίνη, Δεμερτζή Έλενα-Άννα, Παπαντώνης Κωνσταντίνος, Λαμπρινίδη Μαρία, Χωρέμη Τατιάνα, Οικονόμου Αικατερίνη-Χριστίνα, Παπαδουράκη Ελευθερία, Kυριακοπούλου Παναγιώτα, Θάνου Βικτώρια,  Μπουμέλη Φανή, Αγγελιδάκη Κυριακή, Στεφανίδου Μαργαρίτα,  Παντερή Κωνσταντίνα, Καραμαρούδης Παύλος, Διαμαντής Μάνος, Ταμπάκης Δημήτρης, Θεοχάρη Eλισάβετ-Σοφία, Πολυδώρου Φωτεινή, Ιντζές Αθανάσιος, Σακκά Σταυρούλα, Γιάννα Λυδία, Γιαννοπούλου Κατερίνα, Χάρδα Φαίδρα, Μπαρμπαρή-Μπέκα Κωνσταντίνα, Σκάρλα Ξανθή, Στελλάτου Αικατερίνη, Ζαχαροπούλου Λήδα, Μαρκουλή Μαρίνα, Αθανασοπούλου Νίκη, Παπαδόπουλος Λάζαρος-Φίλιππος, Σταματοπούλου Μυρτώ, Βιτολιάνος Βασίλης, Καμπέρη Ευαγγελίνα, Κορκολής Βασίλειος, Κοβάτσεβα Μαργαρίτα, Μπαρτατίλα Μελίνα-Γεωργία, Πάγκαλος Κλεάνθης, Φερεντίνου Νεφέλη, Σημάδης Δημήτρης Ραφαήλ.

Info
Young Artists@Agora Center
1-30/9