Σεϊτάν Λιμάνια: Θαυμάζουμε από ψηλά την πανέμορφη παραλία της Κρήτης με το διαβολικό όνομα

seitan-limania-kritis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Πεταγόμαστε για μια βουτιά στα δυτικά της Κρήτης, στα Χανιά, με το Point of View του Θεόφιλου Μπάμπουλη που μας ξεναγεί σε μια πολύ ιδιαίτερη και επικίνδυνη παραλία.

«Διαβολικά» και «Καταραμένα» Λιμάνια είναι η ελληνική μετάφραση από την τούρκικη φράση που αποτελεί την ονομασία μιας παραδεισένιας κατά τ’ άλλα παραλίας που βρίσκεται στη βορειοανατολική περιοχή του Ακρωτηρίου, λίγο μετά το χωριό Χορδάκι, και αποτελεί έναν από τους τρεις όρμους που δημιουργεί ή θάλασσα στην περιοχή του Ακρωτηρίου. Μπορεί να τη συναντήσετε και ως «Άγιο Ραφαήλ» από την εκκλησία που εντοπίζεται στο σημείο που αρχίζει το φαράγγι, αλλά και ως «Άγιο Σπυρίδωνα» από το παλιό εκκλησάκι που είναι χτισμένο εκεί μέσα στο βράχο. Σεϊτάν Λιμάνια, όμως, είναι η πιο κοινή ονομασία της και υπάρχει λόγος.

Παρά τα πανέμορφα καταγάλανα νερά της, η παραλία έχει μια επικινδυνότητα, λόγω των ρευμάτων και των κυμάτων που τη χαρακτηρίζουν. Να προσθέσουμε ότι είναι και μια δύσβατη παραλία, που τα προηγούμενα χρόνια δεν συγκέντρωνε κόσμο, ενώ βρίσκεται ανάμεσα και σε δύο κάθετους βράχους.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView
Ξεπερνώντας, όμως, τα παραπάνω, θα απολαύσετε ένα υπέροχο μπάνιο σε μια παραλία με χαλίκι και άμμο και υπέροχα νερά.