Πάμε βόλτα στον κρυφό καταρράκτη της Αθήνας στο Ντράφι

katarraktis-balanari
ΤΡΙΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Καταρράκτης στην πόλη; Κι όμως! Στην Πεντέλη υπάρχει ένας καταρράκτης που αξίζει να επισκεφτείτε και να περάσετε μια μέρα στη φύση.

Όσοι δεν αναζητούν τη φύση στις διάφορες γωνιές της πόλης μας, θα δυσκολευτούν να πιστέψουν ότι σε λιγότερο από 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, μπορούν να κάνουν μπάνιο και να απολαύσουν τα παγωμένα νερά ενός... αστικού καταρράκτη. 

Ο καταρράκτης του Βαλανάρη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους περισσότερους καταρράκτες, βρίσκεται στο Ντράφι και παρότι η φύση τριγύρω έχει υποστεί καταστροφές, παραμένει καταφύγιο για διάφορα είδη της πανίδας και συνθέτει ένα υπέροχο τοπίο για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το αστικό περιβάλλον, χωρίς να πάνε μακριά.

Η ονομασία του προέρχεται από το δάσος βελανιδιών που βρισκόταν κάποτε τριγύρω, ενώ το ρέμα ξεκινά από τη νότια Πεντέλη και  τους λόφους της Μαυρηνόρας και δημιουργεί το ρέμα Ραφήνας σε μια διαδρομή 16 χιλιομέτρων. Σε αυτή τη διαδρομή, στην περιοχή του Ντράφι δημιουργείται και ο εν λόγω καταρράκτης που σημειώνει ύψος 6 μέτρα και μπορεί εύκολα να σας κάνει να αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε στην εξοχή. 

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.