Πάμε μια κυριακάτικη βόλτα στο Σχινιά;

sxinias-marathonas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Οι Φίλοι Μουσείου Γουλανδρή ετοιμάζουν άλλη μια εξόρμηση αυτή την Κυριακή 5/12 στο Εθνικό Πάρκο του Σχινιά στο Μαραθώνα, για επαφή με τη Φύση και γνωριμία με τις διάφορες πράσινες γωνιές της πόλης μας.

Ο Σχινιάς σίγουρα είναι συνδεδεμένος για τους περισσότερους με καλοκαίρι και θερινές εξορμήσεις, ωστόσο είναι μια καλή ευκαιρία ακόμη και τώρα, τις πρώτες χειμωνιάτικες ημέρες, για μια επίσκεψη ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής και τον τελευταίο της υγροβιότοπο.

Το Εθνικό Πάρκο του Σχινιά Μαραθώνα, αν και το μικρότερο Εθνικό Πάρκο στην Ελλάδα, φιλοξενεί μια ποικιλία οικοτόπων με πλούσια πανίδα και ενδιαφέρουσα απόθεση θημώνων Ποσειδωνίας. Βρίσκεται μέσα στην εύφορη πεδιάδα του Μαραθώνα, που τροφοδοτεί το σύνολο της Αττικής με γεωργικά προϊόντα κι εκεί μπορεί να συναντήσει κάποιος πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας σε στεριά και θάλασσα, ενώ έχουν παρατηρηθεί περισσότερα από 240 είδη πουλιών.

Με ξεναγό τη Δρ. Μαρία Δημάκη, υπεύθυνη του τμήματος Χερσαίας Ζωολογίας του Μουσείου ΓΦΙ, θα πάρετε μια γενική εικόνα από ψηλά, θα ξεναγηθείτε στο δάσος με τις κουκουναριές, στην ακτή με τις αποθέσεις Ποσειδωνίας και θα παρατηρήσετε πουλιά από την περιοχή του κωπηλατοδρομίου.

Η ξενάγηση θα κλείσει γευστικά με πικ-νικ, γι' αυτό άρτε το παγουράκι σας με νερό, δηλώστε συμμετοχή εδώ (θα πρέπει να καταβάλετε το αντίτιμο των 25 ευρώ τα μέλη και 30 ευρώ τα μη μέλη μέχρι την Πέμπτη στις 11 π.μ.) και ετοιμαστείτε για μια διαφορετική εμπειρία επαφής με τη Φύση. Η αναχώρηση θα γίνει στις 10.30 π.μ. από την Κηφισιά και η επιστροφή στις 16.00.

Να σημειώσουμε ότι το κόστος για 3μελή οικογένεια μελών με ανήλικα παιδιά είναι 50 ευρώ, ενώ για μη μέλη 55 ευρώ και για 4μελή οικογένεια μελών είναι 60 ευρώ, ενώ για μη μέλη 70 ευρώ.

Info
Ξενάγηση στο Σχινιά
5/12 στις 10.30 π.μ.