Πάμε για πεζοπορία στο Μαίναλο με φόντο το φθινόπωρο

menalon-trail
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Αρπάξτε την ευκαιρία να πεζοπορήσετε το Menalon Trail τμηματικά, υπό την έμπειρη καθοδήγηση των Active Sundays.

Οι λάτρεις της πεζοπορίας σίγουρα γνωρίζετε ότι το MenalonTrail είναι μια μεγάλη ορεινή πεζοπορία που διατρέχει το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, τα δυτικά ανάγλυφα του Μαινάλου, την κοιλάδα Μυλάοντα ποταμού και τα ΝΑ Γορτυνιακά Βουνά, σε μια διαδρομή μήκους 75 χιλιομέτρων. Το μονοπάτι περνά από τους οικισμούς Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Λαγκάδια και το MenalonTrail έλαβε πιστοποιητικό επάρκειας ως ένα από τα Μονοπάτια Κορυφαίας Ποιότητας (Leading Quality Trails – Best of Europe) και προτείνεται πλέον από την ERA στους ευρωπαίους πεζοπόρους ως μια συνεκτική, ενδιαφέρουσα και ασφαλής ορεινή περιπέτεια, ενώ είναι το 9ο Eυρωπαϊκό Mονοπάτι που παίρνει αυτήν τη σημαντική κατοχύρωση ποιότητας και ασφάλειας.​

Οι Active Sundays έχουν ξεκινήσει τις περιπέτειές τους στο MenalonTrail πριν καν εγκαινιαστεί επίσημα το μονοπάτι στις αρχές Μαΐου 2015 κι επιστρέφουν για 9η συνεχή χρονιά και μετά τις πιστοποιήσεις 520+ ατόμων. Συνεχίζουν, λοιπόν, και αυτή την σεζόν τη σειρά πεζοποριών MenalonTrail Bit-by-Bit Series, δίνοντας σας και πάλι την ευκαιρία να πεζοπορήσετε τα 75 χιλιόμετρα του MenalonTrail τμηματικά, λαμβάνοντας την πιο έγκυρη πιστοποίηση με την ολοκλήρωση της διαδρομής συλλέγοντας APs! (Achievement Points)

Στις 7/10 θα πραγματοποιηθεί το υπέροχο, newbie-friendly 6ο τμήμα του MenalonTrail, Μαγούλιανα - Νυμφασία, με highlights το κρυμμένο Ασκηταριό της Σφυρίδας, τη μοναδική Μονή Κερνίτσας και το παραμυθένιο, πυκνό ελατόδασος γεμάτο «στρουμφοχωριά» που δεν θα χορταίνετε να φωτογραφίζετε. Πρόκειται για μια καταπληκτική διαδρομή σε παραμυθένιο, πυκνό ελατόδασος ανάμεσα στο οποίο βρίσκεται κρυμμένο και χωμένο σε βράχο ανάμεσα σε χρυσοκίτρινα πλατάνια το μοναδικό Ασκηταριό της Σφυρίδας. 

Στη διαδρομή θα ξεδιψάσετε στην πηγή του ασκηταριού, θα περάσετε από τον ποταμό Μυλάοντα και το όμορφο πετρόσκτιστο μονότοξο γεφύρι της Κερνίτσας που χρονολογείται το 1901-1905. Το σκηνικό θα είναι συνεχώς εναλλασσόμενο από έλατα, πλατάνια, τρεχούμενα νερά, ορεινά λιβάδια με βότανα, αγριολούλουδα, διαφόρων ειδών μανιτάρια και χαλιά από βρύα. Καιρού επιτρέποντος θα έχετε θέα προς τον τις κορυφές του Μαινάλου, τον Χελμό, τον Ερύμανθο και τη Ζήρεια.

Αξιοσημείωτο highlight της συγκεκριμένης διαδρομής, εκτός από το εντυπωσιακό τοπίο και το Ασκηταριό Σφυρίδας, είναι η αρχαιότερη μονή της Αρκαδίας - η Μονή Κερνίτσας. Πρόκειται για ένα μεγάλο μοναστικό συγκρότημα φωλιασμένο σε εντυπωσιακό μονόλιθο από το 1386 σε θέση που αποτελεί φυσικό οχυρό σε υψόμετρο 840 μέτρων. 

Μετά το τέλος της υπέροχης πεζοπορίας και με σύντομη μεταφορά, θα καταλήξετε στη γραφική Βυτίνα για φαγητό, καφέ και βόλτα πριν την επιστροφή στην Αθήνα.

Info
Menalon Trail #6 by Active Sundays
στις 7/10
κόστος 36 ευρώ