7 μέρη στην Σαντορίνη για τον μήνα του μέλιτος: Πλήρης Οδηγός

santorini
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Βρισκόμενη στο Αιγαίο Πέλαγος της Ελλάδας, η Σαντορίνη έχει γίνει ένας δημοφιλής ρομαντικός προορισμός. Υπάρχουν πολλά μέρη για να επισκεφθείτε για ένα ιδιαίτερο ταξίδι με τον σύντροφό σας.

Δείτε τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα, χαλαρώστε σε παραλίες ή εστιατόρια, υπάρχουν πολλές μοναδικές εμπειρίες. Δυστυχώς, όμως δεν υπάρχει κανένα καζινο για να αυξήσετε τα χρήματα σας. Αλλά ποια είναι η καλύτερη περιοχή στη Σαντορίνη για το μήνα του μέλιτος;

Βρισκόμενη στο Αιγαίο Πέλαγος της Ελλάδας, η Σαντορίνη έχει γίνει ένας δημοφιλής ρομαντικός προορισμός. Υπάρχουν πολλά μέρη για να επισκεφθείτε για ένα ιδιαίτερο ταξίδι με τον σύντροφό σας. Δείτε τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα, χαλαρώστε σε παραλίες ή εστιατόρια, υπάρχουν πολλές μοναδικές εμπειρίες. Δυστυχώς, όμως δεν υπάρχει κανένα καζινο για να αυξήσετε τα χρήματα σας. Αλλά ποια είναι η καλύτερη περιοχή στη Σαντορίνη για το μήνα του μέλιτος;

Σε αυτό το άρθρο, θα έχετε μια ανάλυση των καλύτερων σημείων, έτσι ώστε να ξέρετε που να μείνετε. Θα αποκαλύψουμε ένα πλήρες πρόγραμμα με μεγάλη ποικιλία σε μέρη και παραλίες. Μείνετε συντονισμένοι…

Οία

Γνωστή για τα απίστευτα ηλιοβασιλέματα της, η Οία είναι ο ιδανικός προορισμός για το μήνα του μέλιτος. Βρίσκεται στη βόρεια άκρη της Σαντορίνης. Θα δείτε τα μπλε σκαλοπάτια των εκκλησιών Άγιος Σπυρίδωνας και Αναστάσιος - Το πιο φωτογραφημένο μέρος στη Σαντορίνη. Η παραδοσιακή ομορφιά της Οίας προσελκύει επίσης ζωγράφους, αρχιτέκτονες και φωτογράφους.

Μπορεί να είναι ένα από τα πιο γαλήνια χωριά της Σαντορίνης, αλλά αυτό δεν την εμποδιζει να προσελκύει και άτομα που χαρακτηρίζονται ως "εθισμένοι στην αδρεναλίνη". Μπορείτε να κάνετε άλματα από τα βράχια στον κόλπο Αμμουδή!

Φηρά

Η Φηρά, η πρωτεύουσα της Σαντορίνης, έχει πολλά καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία για τους επισκέπτες πρώτης φοράς. Έχει τα πάντα που ένα ζευγάρι θα επιθυμούσε. Θα δείτε εκπληκτική θέα του ηφαιστείου και των δύο ηφαιστειακών νησιών.

Απολαύστε ένα ζωντανό νυχτερινό κέντρο, εξαιρετικό φαγητό και πολυτελείς σουίτες που εμπνέουν ρομαντισμό. Υπάρχουν επίσης μέρη πολιτισμού, όπως το αρχαιολογικό μουσείο ή η Καθολική Καθεδρική Εκκλησία. Η Φηρά είναι εκεί που θα δείτε χρυσοκίτρινα ηλιοβασιλέματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Φηροστεφάνι

Η Φηροστεφάνι, η κορώνα της Φηράς, είναι πιο ήσυχη αλλά εξακολουθεί να είναι σε κοντινή απόσταση από τη δράση. Είναι ένα παραδοσιακό μέρος που προσφέρει γαλήνη και ηρεμία. Τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα εστιατόρια πρώτης κατηγορίας είναι σχεδιασμένα για τα ζευγάρια που είναι σε ταξίδι μέλιτος.

Περπατήστε στα στενά, γραφικά μονοπάτια και απολαύστε την εικόνα του χωριού τη νύχτα. Η Φηροστεφάνι έχει ισορροπήσει τα πάντα τέλεια. Απολαύστε την ειρήνη και την ησυχία του χωριού την ημέρα και πηγαίνετε για πάρτι μέχρι τις πρωινές ώρες στη Φηρά - που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Ημεροβίγλι

Το γραφικό χωριό της Ημεροβίγλι είναι αναμφισβήτητα το πιο ήσυχο χωριό κατά μήκος της Καλντέρα. Βρίσκεται μεταξύ της Οίας και της Φηράς. Το Ημεροβίγλι είναι γνωστό ως ρομαντικός προορισμός. Συνδυάζει πολυτελή ξενοδοχεία, ήσυχα εστιατόρια και εκπληκτικές θέας.

Η πεζοπορία από τη Φηρά στην Οία είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε. Αυτή η εντυπωσιακή διαδρομή 10,5 χιλιομέτρων διατρέχει κατά μήκος των βράχων της Καλντέρας και περνά από πολλά χωριά. Ένα άλλο ενδιαφέρον αξιοθέατο στο χωριό είναι ο βράχος του Σκάρου. Είναι ένας μεγάλος βράχος που δημιουργήθηκε από την ηφαιστειακή δραστηριότητα και διαμορφώθηκε από πολλούς σεισμούς.

Καμάρι

Το Καμάρι είναι ένα χωριό κατά μήκος των ακτών, στη νοτιοανατολική ακτή της Σαντορίνης. Εκεί θα βρείτε μία από τις καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης, την παραλία Καμάρι. Χαρακτηρίζεται από τη μαύρη άμμο που προκαλείται από την ηφαιστειακή δραστηριότητα και είναι ιδανική για κολύμπι.

Διασκεδάστε κάνοντας καταδύσεις ή κολυμπώντας με τον σύντροφό σας. Η νυχτερινό ζωή του χωριού περιλαμβάνει μπαρ και εστιατόρια, που συγκεντρώνονται στον κεντρικό ασφαλτοστρωμένο παραθαλάσσιο δρόμο.

Πολλά ζευγάρια ελκύονται στο Καμάρι επειδή εκεί βρίσκονται τα μοναδικά σινεμά του νησιού. Ένα από αυτά είναι ένα γοητευτικό, ανοιχτού χώρου σινεμά που περιβάλλεται από δέντρα. Όσον αφορά τη διαμονή, πολλά πολυτελή πέντε αστέρων ξενοδοχεία λειτουργούν στην περιοχή.

Περίσσα

Η Περίσσα είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό, δημοφιλές για την παραλία με τη μαύρη άμμο και τις δραστηριότητες της. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική άκρη του νησιού. Η παραλία διαμορφώνεται από μαύρη λάβα με βαθιά μπλε νερά. Εκεί θα βρείτε αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρα καταδύσεων, ένα πάρκο νερού και έναν χώρο beach volleyball.

Αν προτιμάτε την περιπέτεια, τότε οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε μια βόλτα με το ATV quad. Ο Άγιος Σταυρός είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Σαντορίνης και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Περίσσας. Κοντά θα βρείτε επίσης το Μουσείο των Ορυκτών και Απολιθωμάτων της Θήρας.

Περίβολος

Ο Περίβολος είναι η επέκταση της Περίσσας, συνδεδεμένη με έναν παράκτιο δρόμο. Η παραλία του Περίβολου έχει τα καθαρότερα νερά σε ολόκληρο το νησί. Παρόλο που η παραλία θεωρείται ήρεμη, υπάρχουν πολλά μπαρ στην παραλία και μπαρ με κοκτέιλ.

Πολυτελή ξενοδοχεία με ιδιωτικές πισίνες και υδρομασάζ λειτουργούν επίσης στον Περίβολο. Εάν ψάχνετε για κάτι πιο οικονομικό, τότε τα στούντιο και τα διαμερίσματα είναι η καλύτερη επιλογή εδώ.

Πύργος

Ο Πύργος είναι γνωστός ως το κρυμμένο διαμάντι της Σαντορίνης. Κάποιοι λένε ότι η τοποθεσία του το κράτησε σχετικά ανεπηρέαστο από όλους τους τουρίστες. Έτσι, αν θέλετε ιδιωτικότητα και ήσυχο περιβάλλον για τον μήνα του μέλιτος, αυτό είναι το μέρος.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι πιο πιθανό να είναι γεμάτα με ντόπιους παρά τουρίστες. Τα ηλιοβασιλέματα εδώ είναι εκπληκτικά και ο χαλαρός ρυθμός της ζωής τα κάνει ακόμη καλύτερα. Η γαστρονομία έχει κεντρικό ρόλο στον Πύργο. Ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού βρίσκονται εκεί.

Ακρωτήρι

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού. Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά υπάρχει ένα χωριό με το όνομα Ακρωτήρι κοντά στον αρχαιολογικό χώρο. Το χωριό είναι περίφημο για την Κόκκινη παραλία - την καλύτερη παραλία στη Σαντορίνη.

Είναι πολύ μικρή και ήσυχη, αλλά παραμένει μία από τις πιο γνωστές. Το Ακρωτήρι δεν έχει αναπτυχθεί τουριστικά όπως άλλα χωριά της Σαντορίνης. Αλλά αυτό δεν το εμποδίζει να έχει εκπληκτικά ξενοδοχεία και εστιατόρια. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τον φάρο, κοντά στο Ακρωτήρι.

Συμπέρασμα

Αυτά ήταν τα καλύτερα μέρη στην Σαντορίνη για τον μήνα του μέλιτος. Γενικά, η Σαντορίνη έχει ένα ρομαντικό αίσθημα και με το να επισκεφθείτε αυτά τα μέρη, φροντίζετε να περάσετε ακόμα καλύτερα. Δημιουργήστε μια λίστα με αυτά τα ονόματα και μέρη και στο τέλος αποφασίστε πιο είναι το καλύτερο για εσάς.