Φωτογραφικό ταξίδι σε 10 όμορφες πόλεις της Ελλάδας

edessa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Περιμένουμε να κοπάσει η πανδημία και να πάρουμε πάλι τους δρόμους με ασφάλεια, με προορισμό όμορφες πόλεις που δεν φτάνει μόνο μια φορά για να τις νιώσεις.

Στη δυτική Θεσσαλία, τα Τρίκαλα με το πράσινο και τον ποταμό Ληθαίο μοιάζουν σαν πίνακας που συνδυάζει στοιχεία της Φύσης με το αστικό περιβάλλον στην τέλεια αρμονία.

Στην «αγκαλιά» της Ροδόπης, η Ξάνθη με την Παλιά Πόλη της έχει μια αρχοντιά που γοητεύει τους επισκέπτες της.

Αξιοθέατα όπως το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, η Ακροναυπλιά, το καλό φαγητό, ο λαβύρινθος από γραφικά στενά για περατζάδα και φυσικά η υπέροχη, τεράστια και ιστορική πλατεία Συντάγματος, καθιστούν το Ναύπλιο μια ιδιαίτερη πόλη.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και η Παλιά της Πόλη, μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις του κόσμου, που έχει αναγνωριστεί από το 1988 ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Με τα φώτα στραμμένα στην Παλιά τους Πόλη, τα Χανιά της Κρήτης είναι από τα πιο γραφικά σημεία της χώρας, ακόμη και τον χειμώνα, που τους λείπει η ζωή και ο παλμός του καλοκαιριού.

Με φόντο τη λίμνη Ορεστιάδα που έχει κηρυχθεί «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» από το Υπουργείο Πολιτισμού, η Καστοριά θεωρείται ένας από τους πιο γραφικούς και πλέον instagram-ικούς προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Εκεί ψηλά στο Βέρμιο, 510 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και μόλις 90 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, η Νάουσα ξεχωρίζει με τη φυσική της ομορφιά πάνω από τον κάμπο της Ημαθίας και είναι καλό ορμητήριο για χειμερινές αποδράσεις. Εκεί θα συναντήσετε και το άλσος του Αγίου Νικολάου, με τεράστια πλατάνια, βελανιδιές, πηγές και λιμνούλες, τεχνητή λίμνη με πάπιες και πέστροφες, γήπεδα, παιδική χαρά και φύση σε όλο της το μεγαλείο.

Το κέντρο της Κεφαλονιάς, το Αργοστόλι, με φόντο τη θάλασσα και με κυρίαρχη την τεράστια πλατεία του, έχει όμορφες γειτονιές και φυσικά συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του νησιού με αμέτρητα μαγαζιά και εστιατόρια, για ψώνια, καφέ, φαγητό και ποτό.

Η αρχόντισσα των Κυκλάδων, η Ερμούπολη, απλωμένη αμφιθεατρικά σε δύο λόφους, μέχρι και τις ακτές γύρω από το λιμάνι, δεν είναι τυχαία και η πρωτεύουσα του συμπλέγματος, με τον έντονο πολιτιστικό της χαρακτήρα.

Από τις ομορφότερες και πιο ιδιαίτερες πόλεις της Ελλάδας, η Έδεσσα δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στο υγρό στοιχείο, με τους καταρράκτες της που σχηματίζονται από τον ποταμό Εδεσσαίο ή Βόδα, ο οποίος περνά μέσα από την πόλη.