Οι Νύχτες Πρεμιέρας μοιράζονται τα αναμνηστικά προϊόντα με το κοινό τους

anamnistika-nuxtes-premieras
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και το Athens Open Air Film Festival μοιράζονται για πρώτη φορά τα αναμνηστικά τους προϊόντα με το κοινό τους!

Αποκτήστε τα συλλεκτικά μπλουζάκια (t-shirts) και τις μοναδικές μας τσάντες (tote bags) στο Special Gift Shop των Εκδόσεων Πεδίο και Ελληνικά Γράμματα, pediobooks.gr.

Διαλέξτε ανάμεσα στις μπλούζες και τις τσάντες των δύο Φεστιβάλ, σε σχέδια εμπνευσμένα από τις αφίσες τους, τις οποίες σχεδίασε ο σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας Βασίλης Μέξης.

TOTE BAGS ΚΑΙ T-SHIRTS ΝΥΧΤΩΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 

Βρείτε το ιδιαίτερο σχέδιο της αφίσας των 29ων Νυχτών Πρεμιέρας πάνω σε ένα μίνιμαλ T-shirt και σε δύο εκδοχές Tote Bag, στα χρώματα της αφίσας.

Το σχέδιο της αφίσας με τα λόγια του δημιουργού της:

«Τι βλέπετε;

Το φετινό εικαστικό είναι επηρεασμένο από την προβολική δοκιμασία με κηλίδες μελάνης Ρόρσαχ. Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας αυτής, ο συμμετέχων καλείται να ερμηνεύσει τα ασαφή και διφορούμενα σχήματα που αντικρίζει στις καρτέλες του τεστ. 

Τι είναι λοιπόν το σινεμά αν όχι μια τέτοια προβολή του εαυτού, μια ομαδική κατά κάποιον τρόπο συνεδρία κατά τη διάρκεια της οποίας αντικρίζουμε στην οθόνη αυτό που πιστεύουμε, νιώθουμε ή φαντασιωνόμαστε ατομικά; Η προβολή αυτή μπορεί να περιορίζεται μόνο στη δική μας αντίληψη, χωρίς να ταυτίζεται με εκείνη των γύρω μας, και να καλύπτει ένα φάσμα τόσο ευρύ και ποικίλο όσο και η ανθρώπινη κατάσταση. Είναι μοναδική και εντελώς προσωπική, μια ανάδυση μύχιων ιδιοτήτων και συναισθημάτων απευθείας από το υποσυνείδητό μας.

Τι βλέπουμε όταν κοιτάμε αυτή την εικόνα; Τι βλέπουμε όταν παρακολουθούμε μια ταινία; Μήπως τελικά βλέπουμε εμάς τους ίδιους; Οι απαντήσεις δικές σας... ».

TOTE BAGS ΚΑΙ T-SHIRTS ATHENS OPEN AIR FILM FESTIVAL

Τα ίδια προϊόντα υπάρχουν διαθέσιμα και στο πολύ όμορφο σχέδιο του καλοκαιρινού μας φεστιβάλ Athens Open Air Film festival.

Το σχέδιο της αφίσας με τα λόγια του δημιουργού της: 

«Tο Athens Open Air Film Festival είναι η ελευθερία του να “βρίσκουμε” το σινεμά όπου θέλουμε, σε μέρη που δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι μπορούσαμε να το συναντήσουμε. Είναι η ελευθερία της εμπειρίας μιας υπαίθριας προβολής. Η ελευθερία που μας δίνει η καλοκαιρινή νύχτα. Το AOAFF είναι ακόμα και η ελευθερία της ίδιας της φύσης που πλαισιώνει τις προβολές του. Κάθε φορά που ο προβολέας του Φεστιβάλ ανάβει στο σκοτάδι, εκατοντάδες βλέμματα στρέφονται και πετάνε προς αυτόν, σαν αιθέρια, μικροσκοπικά πλάσματα της νύχτας. Παίρνουν λίγο από το φως του και μια μαγική σκηνή έχει μόλις δημιουργηθεί». 

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.