Νέα τουριστική διαδρομή στην Αρχαία Ολυμπία για περίπατο και ποδηλατάδα

arxaia-olumpia
ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Μόνο πεζοί και ποδήλατα θα επιτρέπεται να διασχίζουν τη νέα τουριστική διαδρομή στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία θα οδηγεί στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο.

Σε μια «πράσινη» προσπάθεια προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προχωρά στην υλοποίηση μιας ιδιαίτερης τουριστικής διαδρομής, συνέχειας του κεντρικού εμπορικού δρόμου του οικισμού, την οποία θα επιτρέπεται να διασχίζουν μόνο πεζοί και ποδήλατα, προκειμένου να φτάσουν στο μουσείο ή τον αρχαιολογικό χώρο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η διαδρομή αυτή αφορά το τμήμα από τη γέφυρα του ποταμού Κλαδέου μέχρι την Ολυμπιακή Ακαδημία και στόχος εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού τοπίου, είναι η ανάδειξη του τόπου, η προώθηση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης φιλικών προς το περιβάλλον και φυσικά η ενίσχυση του τουρισμού.

Για το έργο αυτό πρόκειται να πραγματοποιηθούν ελάχιστες εργασίες, ούτως ώστε να μην διαταραχθεί η ισορροπία τόσο του αρχαιολογικού χώρου όσο και του δάσους, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1.074.925,84 ευρώ.