Τo Orient Express επιστρέφει στην Ιταλία

treno-vintage
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Το διάσημο τρένο Orient Express επιστρέφει στην Ευρώπη το 2023 με πολυτελή ταξίδια και πολλές περιπέτειες.

Έχει πρωταγωνιστήσει τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στη λογοτεχνία και σίγουρα είναι ένα από τα τρένα που όλοι έχουμε ονειρευτεί. Πλέον, το πολυτελές Orient Express ετοιμάζει τη μεγάλη του επιστροφή στην Ιταλία, την οποία και θα διασχίσει με την ίδια γοητεία και vintage ατμόσφαιρα με την οποία το έχουμε γνωρίσει.

Το πρότζεκτ θα πραγματοποιηθεί από την Arsenale S.p.A. σε συνεργασία με την Accor και πρόκειται να λανσαριστεί το 2023. ‘Έξι τρένα με ατμόσφαιρα εποχής του ’60 και της Dolce Vita θα ακολουθήσουν τις αγαπημένες διαδρομές στα πιο όμορφα τοπία της Ιταλίας μίας έως τριών ημερών, ενώ συμπεριλαμβάνονται 14 περιοχές, κάποιες εκ των οποίων εκτείνονται και έξω από την Ιταλία, όπως Παρίσι, Σπλιτ, Κωνσταντινούπολη, με στόχο να περνά από 131 ευρωπαϊκές πόλεις. Το interior design του θα θυμίζει περισσότερο ξενοδοχείο boutique παρά τρένο και θα κερδίζει τόσο τις εντυπώσεις, που οι επιβάτες δεν θα καταλαβαίνουν ότι βρίσκονται σε κίνηση.

Στο τρένο θα υπάρχουν 18 σουίτες και 12 deluxe καμπίνες, ενώ δεν θα λείπει και ένα 5άστερο εστιατόριο, με γεύσεις από το παρελθόν και βραβευμένη λίστα κρασιών. Κι όσο για το κόστος, εκτιμάται ότι για μια διανυκτέρευση θα ανέρχεται σε πάνω από 2 χιλιάδες δολάρια.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η ιδέα του Orient Express ξεκίνησε 150 χρόνια πριν από τον Georges Nagelmackers, ο οποίος και το πρωτολάνσαρε.  Γρήγορα έγινε διάσημο ως το πολυτελές τρένο που μεταφέρει τους επιβάτες του στα πιο γραφικά σημεία, ενώ το διάσημο βιβλίο της Άγκαθα Κρίστι, «Έγκλημα στο Orient Express», το έκανε ακόμη πιο γνωστό.