3 χαλαρωτικές αποδράσεις για το Σαββατοκύριακο

libadeia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Μιας και οι επιλογές μας στην πόλη είναι κάπως περιορισμένες λόγω έξαρσης της πανδημίας, μήπως είναι καλύτερα να αποδράσουμε σε μέρη που θα μας χαλαρώσουν και θα μας πάρουν για δυο ημέρες το στρες των κρουσμάτων; Εμείς επιλέξαμε 3 πανέμορφα μέρη σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, που υπόσχονται την απόλυτη αποφόρτιση.

Στις πηγές της Λιβαδειάς
Η όμορφη Λιβαδειά, εκτός από τα 40 παλικάρια και τα ψητά της, φημίζεται και για την πανέμορφη περιοχή της Κρύας στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκονται οι πηγές του ποταμού της Έρκυνας, που διαρρέει την πόλη. Όπως καταλαβαίνετε, από τη μία η πεδιάδα της Κωπαΐδας, από την άλλη το όρος Ελικώνα και στο κέντρο υπέροχα πλακόστρωτα για βόλτα, πανέμορφα δέντρα, πηγές, πέτρινα γεφύρια και τρεχούμενα νερά, όλα θα συμβάλλουν στην χαλάρωσή σας και το «άδειασμα» του μυαλού από το στρες της πόλης. Ενέργεια μπορείτε στη συνέχεια να πάρετε είτε από το φαράγγι της Κρύας, όπου έχει δημιουργηθεί αναρριχητικό πάρκο με εξοπλισμένες διαδρομές, διανοιγμένες κατά μήκος του λιθόστρωτου δρόμου, είτε από τους υπέροχους ψητούς τοπικούς μεζέδες που μοσχοβολούν σε όλη την πόλη.

Στη ρομαντζάδα της Μονεμβασιάς
Σίγουρα μια καστροπολιτεία, με πέτρινα, γραφικά σοκάκια, παραμυθένια καταστήματα, όμορφα δωμάτια για διαμονή και θέα τη θάλασσα, μοιάζει ιδανική για Σαββατοκύριακο γεμάτο ρομάντζο. Ωστόσο, μη διστάσετε να επισκεφτείτε τη Μονεμβασιά και με φιλική παρέα, για να αισθανθείτε το μεγαλείο της ατμόσφαιράς της, που ξεκινάει από την είσοδο κιόλας στο κάστρο, με το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου. Ανηφορίστε προς την ακατοίκητη Άνω Πόλη, όπου θα δείτε τις κατοικίες των αρχόντων και των οικογενειών των εκάστοτε κυριάρχων, λιθόστρωτα δρομάκια, βυζαντινές εκκλησίες και συνεχίστε ανοδικά μέχρι το Ναό της Αγίας Σοφίας, μια από τις ωραιότερες εκκλησίες της χώρας μας, στο ψηλότερο σημείο της Άνω Πόλης. Εκεί μπορείτε να ξορκίσετε όλες τις κακές και αγχωτικές σκέψεις και να αφεθείτε στην υπέροχη θέα.

Στην ορεινή ηρεμία της Αγόριανης
Καλή η Αράχωβα, αλλά αν θέλετε περισσότερη ηρεμία και εσωστρέφεια, η Αγόριανη στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού είναι μια καλή επιλογή για να συνδυάσετε και χαλάρωση και παιχνίδι στο χιονοδρομικό της περιοχής. Βρίσκεται σε υψόμετρο 830 μέτρων, χαρακτηρίζεται από ένα ονειρεμένο τοπίο, χάρη στο ελατόδασος, ενώ τα γάργαρα νερά που θα βρείτε μέσα στο χωριό και ο καταρράκτης είναι σίγουρα ιδανικά για... ζεν καταστάσεις. Κι όπως κάθε χωριό που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και η Αγόριανη σας περιμένει στην κεντρική της πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια για φαγητό και καφέ με τους φιλικούς ντόπιους.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]