Κομμώσεις «Βαν Γκογκ»: Γιατί μουσεία και θέατρα στην Ολλανδία μετατράπηκαν σε... κομμωτήρια;

ban-gkogk PIROSCHKA VAN DE WOUW
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Ένας ευφάνταστος τρόπος να δηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Μουσεία και θέατρα στην Ολλανδία μετατρέπονται προσωρινά σε κομμωτήρια και γυμναστήρια για να διαμαρτυρηθούν για τα άδικα, όπως τα χαρακτηρίζουν, μέτρα για τον κορωνοϊό.

REUTERS / PIROSCHKA VAN DE WOUW
Η διαμαρτυρία της Τετάρτης ήρθε μετά από την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να χαλαρώσει τους ισχύοντες περιορισμούς για τον έλεγχο της πανδημίας σε ορισμένες επιχειρήσεις. Από την απόφαση, ωστόσο, εξαιρέθηκαν τα μουσεία και τα θέατρα, τα οποία πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Κάπως έτσι πολλά θέατρα, αίθουσες συναυλιών και μουσεία στην Ολλανδία αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με ένα ευφάνταστο τρόπο, αλλάζοντας δραστηριότητα. Το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, για παράδειγμα, άνοιξε για να υποδεχτεί όσους χρειάζονται κούρεμα και περιποίηση νυχιών και το Μουσείο Φρανς Χαλς στο Χάαρλεμ χρησιμοποιήθηκε για μαθήματα γυμναστικής. 

Η Ολλανδία βρίσκεται σε αυστηρό καθεστώς περιορισμών και, όπως ανακοινώθηκε, προχωράει τα σχέδιά της να χαλαρώσει το lockdown. Αυτή την απόφαση επέτρεψε η μείωση των νοσηλειών στις ΜΕΘ και των θανάτων από Covid-19. Μάλιστα η ανακοίνωση για χαλάρωση ήρθε παρόλο που οι καθημερινές μολύνσεις ανέβηκαν σε επίπεδα-ρεκόρ.