Τα μνημεία UNESCO της Θεσσαλονίκης σε πλατφόρμα της Google

thessaloniki-unesco
ΤΡΙΤΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προβάλλει τα μνημεία UNESCO της συμπρωτεύουσας μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Στην πλατφόρμα Τεχνών και Πολιτισμού Google (Google Arts and Culture platform), η οποία προβάλλει τοποθεσίες παγκόσμιας κληρονομιάς παγκοσμίως, παρουσιάζει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) τα μνημεία UNESCO της πόλης.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα περιλαμβάνει έναν πολύγλωσσο ιστότοπο και μια επιτυχημένη εφαρμογή για κινητά, ενώ έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους προορισμούς να προβάλλουν πολλαπλές ιστορίες για τη θέση παγκόσμιας κληρονομιάς τους και τη συμβολή τους στην πολιτιστική ανάπτυξη.

«Η προβολή των Μνημείων UNESCO της Θεσσαλονίκης στην εξειδικευμένη πλατφόρμα αποτελεί συνέχεια της παρουσίασής τους από τον Οργανισμό Τουρισμού στο World Heritage. Είναι η επίσημη έκδοση της UNESCO, που περιλαμβάνει λεπτομερή άρθρα για πολιτιστικούς και φυσικούς χώρους Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ένα μακροπρόθεσμο έργο, έντυπο και ψηφιακό, συνδυάζοντας εκπαιδευτική και τουριστική προώθηση. Δυνατό του πλεονέκτημα είναι ότι υποστηρίζεται και προωθείται από την UNESCO», δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ΟΤΘ Βούλα Πατουλίδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ