Η Άνδρος και τα μονοπάτια της φιγουράρουν σε γερμανικό περιοδικό

andros
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Εκτός από το Μπατσί, την όμορφη Χώρα και τις κρυστάλλινες παραλίες της, η Άνδρος φημίζεται και για το δίκτυο μονοπατιών της, το οποίο παρουσιάζεται και στο αναγνωστικό κοινό της Γερμανίας.

Αφιέρωμα για την Άνδρο δημοσίευσε πρόσφατα το δημοφιλές γερμανικό περιοδικό για τον περιπατητικό τουρισμό, Wandern & Reisen, εντυπωσιάζοντας λάτρεις της πεζοπορίας από την παγωμένη χώρα.

«To δίκτυο πεζοπορίας της Άνδρου μήκους πολλών δεκάδων χιλιομέτρων αποτελεί τον λόγο που οι Κυκλάδες βρίσκονται στον “χάρτη” με τους καλύτερους περιπατητικούς προορισμούς και προσελκύουν το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό», αναφέρει.

Το 6σέλιδο αφιέρωμα «ταξιδεύει» τους χιλιάδες αναγνώστες του περιοδικού στα αρχαία μονοπάτια της Άνδρου που έχουν ενσωματωθεί στο εκτενές πεζοπορικό δίκτυο, παραθέτει χάρτες και διαδρομές, προβάλλει τις εθελοντικές πρωτοβουλίες του Andros Routes, εκθειάζει την τοπική κουζίνα και αναδεικνύει τη γεωγραφική ποικιλομορφία του νησιού η οποία συνδυάζει άγρια ορεινά τοπία με εντυπωσιακή βλάστηση, αναζωογονητικές πηγές, μοναδικά γαλαζοπράσινα νερά και διαφορετικές αρχιτεκτονικές επιρροές. Εντυπωσιασμένη από την έλξη που ασκεί η Άνδρος στους επισκέπτες, η ταξιδιωτική συντάκτρια που επισκέφτηκε το νησί μετά από πρόσκληση του Δήμου, αναφέρεται στην ιστορία γερμανού πεζοπόρου που έπεσε «θύμα» της γοητείας του προορισμού και αποφάσισε να μείνει μόνιμα στο νησί και να βοηθήσει ενεργά στο έργο των εθελοντών για τα μονοπάτια.

«Είναι γεγονός πως οι διεθνείς τάσεις στη μετά-covid εποχή φέρνουν στο προσκήνιο νέες αξίες που η Άνδρος προάγει στο μέγιστο βαθμό. Αναδεικνύουμε τη φύση, την ιστορία, την πεζοπορία, τη φιλοξενία αλλά και τις ανθρώπινες ιστορίες ως αναπόσπαστα κομμάτια του προορισμού», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Μουστάκας.

Πηγή
ΑΠΕ-ΜΠΕ