Η Μύκονος είναι πολύ περισσότερα από ένα νησί για πάρτι σύμφωνα με το Euronews

mukonos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Μπορεί η φήμη της να περιλαμβάνει πάρτι και διασκέδαση, αλλά το νησί των Ανέμων έχει πολλούς άσους στο μανίκι και το Euronews τους ανακάλυψε.

Ειδικό αφιέρωμα του Euronews με τίτλο «Μαθήματα πεζοπορίας και μαγειρικής: Γιατί η Μύκονος είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα νησί για πάρτι» έρχεται να ανατρέψει την εικόνα της Μυκόνου, ειδικά σε τουρίστες από το εξωτερικό, αναδεικνύοντας το μοναδικό χαρακτήρα της και τις ξεχωριστές εμπειρίες που μπορούν να έχουν οι επισκέπτες της.

Στο αφιέρωμα αναφέρει χαρακτηριστικά «Κάντε το ταξίδι σας στη Μύκονο πιο, ταξιδεύοντας σε εποχές όπως το φθινόπωρο, και ανταμειφθείτε με μια εμπειρία από την πραγματική, άγρια πλευρά του νησιού» και προσθέτει: «Το κυκλαδίτικο hotspot είναι γνωστό για τα πολυσύχναστα παραλιακά κλαμπ και τα γεμάτα κόσμο, ασβεστωμένα κέντρα της πόλης. Πολλοί ντόπιοι και επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας, ωστόσο, θέλουν να αλλάξουν το πώς αντιλαμβάνεται ο κόσμος τον τουρισμό στο νησί τους».

Πέρα από τη μαγειρική, το αφιέρωμα εμπλουτίζεται με περιγραφές για τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, για τη Χώρα, την Άνω Μερά και το Μοναστήρι της Παναγίας Τουρλιανής και προτείνει ακόμα και ιππασία «σε βραχώδη, ανεμοδαρμένα μονοπάτια με αγριολούλουδα».

Επισημαίνεται ότι το αφιέρωμα αυτό πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τη μεγάλη έκθεση WTM στο Λονδίνο που ξεκινάει σήμερα, όπου θα έχει ιδιαίτερη και διακριτή συμμετοχή η Μύκονος.