Τριγυρνάμε στους πιο νεανικούς προορισμούς της Ευρώπης

berolino
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Οι νέοι στην ηλικία, αλλά και στην ψυχή, ελάτε μαζί να ανακαλύψουμε τις πόλεις που έχουν το vibe που αναζητάτε, σύμφωνα με το tripsavvy.com.

Βερολίνο
Η πρωτεύουσα της Γερμανίας, θεωρείται ταυτόχρονα από πολλούς η νεανική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Εκτός του ότι είναι μια σχετικά οικονομική πόλη για να επισκεφτεί κάποιος, έχει πολλά και διάσημα nightclub, επιτρέπει την κατανάλωση αλκοόλ δημοσίως και οι κάτοικοι είναι από τους πιο απελευθερωμένους. Συν τοις άλλοις, υπάρχουν πολλά πάρκα με πράσινο, για χαλάρωση με μπίρες και χοτ ντογκ με την παρέα.  

Άμστερνταμ
Η πόλη του σεξ και της ελευθερίας στην κάνναβη είναι σίγουρα κάτι που προσελκύει πολλούς νέους από όλη την Ευρώπη. Το να μπορεί κάποιος να αγοράσει κάνναβη από το μενού και να τριγυρίσει στην red-light district είναι μοιάζει δελεαστικό για τις νεαρότερες ηλικίες και η αλήθεια είναι ότι είναι η πιο ασφαλής πόλη για να τα ζήσει κάποιος –αν και είναι υπό συζήτηση αν θα απαγορευτεί η πώληση κάνναβης σε τουρίστες. Ωστόσο, οι χάρες του δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά. Είναι μια πανέμορφη πόλη με κανάλια για ποδηλατάδες, φαγητό και διασκέδαση.

Σαλαμάνκα
Αποτελεί μια από τις παλαιότερες πανεπιστημιουπόλεις στην Ευρώπη και δημοφιλή προορισμό τόσο για Erasmus, όσο και για ανταλλαγή φοιτητών του American Study Abroad Exchange. Είναι επίσης μια ζωντανή πόλη για όποιον θέλει να μάθει ισπανικά –μια γλώσσα που βρίσκεται στα πάνω της τα χρόνια του Netflix- ενώ είναι κοντά και στη Μαδρίτη, για όσους το λέει η ψυχή τους.

Βουδαπέστη
Η όμορφη αυτή πόλη των σπα είναι επίσης διάσημη και για τις πολύ ιδιαίτερες και χαρακτηριστικές της pub που έχουν φτιαχτεί σε παλιά κτίρια, όπως επίσης και για το μουσικό φεστιβάλ Sziget, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης που πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο. Το φεστιβάλ διαρκεί μια εβδομάδα και πραγματοποιείται σε ένα νησάκι στον Δούναβη, προσελκύοντας πολύ κόσμο, με περισσότερα από 1000 performances κάθε χρόνο. Τέλος, ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό της πόλης που αγαπούν οι νέοι, είναι ότι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες σκηνές craft μπίρας στην Ευρώπη.

Τσέσκι Κρούμλοβ
Στην περιοχή της νότιας Βοημίας στην Τσέχικη Δημοκρατία, η πανέμορφη αυτή μεσαιωνική πόλη, εκτός του ότι διαθέτει Μουσείο Βασανιστηρίων που εξιτάρει τους νέους, φιλοξενεί και το παραδοσιακό ζυθοποιείο Έγκενμπεργκ, το οποίο μάλιστα κάνει τις διανομές μπύρας με άλογο και άμαξα. Στην περιοχή διοργανώνονται δύο σημαντικά ετήσια φεστιβάλ, το μεσαιωνικό και το διεθνές μουσικό, ενώ εκεί μπορεί κάποιος να κάνει αθλήματα στο ποτάμι και να απολαύσει φθηνές τσέχικες pilsner, θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική της Παλιάς Πόλης.

Ρέικιαβικ
Η αλήθεια είναι ότι η ισλανδική πρωτεύουσα είναι ακριβή και βρίσκεται στη μέση του πουθενά, οπότε με αυτά τα κριτήρια δεν μπορεί εύκολα να προσελκύσει μικρές ηλικίας. Ως πόλη της Bjork και των Sigur Ros, αλλά και ως setting πολλών Game of Thrones, όμως, έχει τραβήξει την προσοχή των 20άρηδων εκεί έξω.

Λισαβόνα
Είναι η πιο οικονομική πόλη της Δυτικής Ευρώπης με πολύ έντονες επιρροές από τη βραζιλιάνικη κοινότητα, που σημαίνει ότι δεν θα βρείτε καλύτερη και πιο οικονομική caipirinha πουθενά στον κόσμο.

Ντουμπρόβνικ
Άλλη μια πόλη της Ανατολικής Ευρώπης, το Ντoυμπρόβνικ συνδέεται με την ακτογραμμή της Κροατίας, ενώ έχει αποτελέσει επίσης μέρος γυρισμάτων για το Game of Thrones, έχοντας κάνει πολλούς fan να κλείσουν εισιτήρια για εκεί.