Η Ελλάδα προσελκύει τον luxury τουρισμό από Ηνωμένες Πολιτείες

ellada-poluteleia-tourismos
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Στην κορυφαία εκδήλωση προώθησης του ελληνικού τουρισμού από την Tourism Media & Events επιβεβαιώθηκε στη Νέα Υόρκη η εκδήλωση ενδιαφέροντος των Αμερικανών για τον ελληνικό τουρισμό πολυτελείας.

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν οι Αμερικανοί στον ελληνικό τουρισμό πολυτελείας, με τις αυξημένες προκρατήσεις να προοιωνίζουν για ένα ακόμη καλύτερο 2024.

Το παραπάνω συμπέρασμα κατέδειξε το Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop, εκδήλωση προώθησης του luxury Τουρισμού της χώρας μας στις ΗΠΑ, που διοργάνωσε η Tourism Media & Events στη Νέα Υόρκη, την περασμένη εβδομάδα στο Μανχάταν. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 14 ελληνικές εταιρείες, περιφέρειες, δήμοι, ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίοι συνάντησαν 63 πράκτορες και 6 διακεκριμένους δημοσιογράφους από τις Ηνωμένες πολιτείες.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην καρδιά του Μανχάταν, τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων και της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.

Παρουσιάσεις έγιναν από την περιφέρεια Αττικής με την κα Αθηνά Κολυβά προϊστάμενη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, από την Περιφέρεια Κρήτης, με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Κρήτης και μέλος της Περιφερειακής Οικονομικής Επιτροπής Κρήτης, Δρ. Κυριάκο Γ. Κώτσογλου και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον κ. Μιλτιάδη Νικολάου επικεφαλής του τμήματος Τουρισμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το event, με αιχμή την αγορά πολυτελείας των Η.Π.Α, αποτέλεσε ένα ακόμη βήμα της Tourism Media & Events, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του τουρισμού πολυτελείας της Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικά ραντεβού και σημαντικές συναντήσεις B2B, που έδωσαν την δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες, για περισσότερη δικτύωση με εκπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό πολυτελείας. Σημαντικό ήταν, επίσης, ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι Αμερικανοί επαγγελματίες του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέους προορισμούς και προϊόντα από την ελληνική τουριστική αγορά.

Τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Αττικής και επίσημος Χορηγός αερομεταφορών η Aegean Airlines. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», η Fraport Greece, o Oργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.