Δείτε την πανέμορφη ανατολή ηλίου από τη Φλώρινα (φωτογραφίες)

florina
ΤΡΙΤΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Το sooc και ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Τσακαλίδης ανέβηκαν πρόσφατα στον Βαρνούντα της Φλώρινας και αποτύπωσαν την ομορφιά της ανατολής, που δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια.

Η Φλώρινα είναι μια κατεξοχήν πόλη που χαρακτηρίζεται από ρομαντισμό και δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί έμπνευση για πολλούς καλλιτέχνες.

Στο βορειοδυτικό σύνορο της Ελλάδας, σε υψόμετρο 687 μέτρων, η Φλώρινα εκτείνεται σε ένα πανέμορφο τοπίο ανάμεσα σε λίμνες και βουνά, στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα, η οποία είναι μεν καταπράσινη, αλλά τον χειμώνα φοράει συχνά-πυκνά τα λευκά της. Εκεί βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου για ατελείωτα παιχνίδια με το χιόνι τον χειμώνα, ενώ σε απόσταση 45 χιλιομέτρων θα βρεθείτε στον Εθνικός Δρυμός Πρεσπών, έναν από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, μια περιοχή εξαίρετου φυσικού κάλους και παγκοσμίως γνωστή για την σπάνια χλωρίδα και πανίδα της.  

Η Φλώρινα παρουσιάζει πλούσιες εναλλαγές τοπίων, καθώς έχει ορεινό, ημιορεινό και πεδινό χαρακτήρα, ενώ περιβάλλεται από μεγάλους ορεινούς όγκους, όπως το Καϊμακτσαλάν στα 2.521 μέτρα, το Βίτσι (Βέρνο) 2.128 μέτρα και τον Βαρνούντα, που υψώνεται στα 2.601 μέτρα. Εκεί ανέβηκε και ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Τσακαλίδης προκειμένου να αποτυπώσει την ανατολή σε ένα από τα ωραιότερα μέρη της Βόρειας Ελλάδας.  

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ / SOOC