Πώς είναι η λίμνη Βουλιαγμένης από ψηλά;

limni-bouliagmenis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Το κανάλι GeorgeFoxCinematography στο youtube μας βοηθάει να πετάξουμε ψηλά και να την απολαύσουμε.

Βρίσκεται στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στη Βουλιαγμένη, και αποτελεί ένα πανέμορφο σημείο της Αττικής, που, όμως, δεν μένει μόνο στη φυσική ομορφιά.

Η λίμνη Βουλιαγμένης είναι μια φυσική υφάλμυρη λίμνη με ιαματικές ιδιότητες, η οποία εντάσσεται στις περιοχές Natura 2000 και έχει χαρακτηριστεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Είναι κοντά στη θάλασσα, μισό μέτρο ψηλότερα από την επιφάνειάτης, στο νότιο άκρο του Υμηττού, και τα νερά της προέρχονται από βάθος 50 με 100 μέτρα με θερμοκρασία από 22°C μέχρι 29°C, υποδεικνύοντας ότι σε κάποιο βάθος επικοινωνεί με το ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου. Στη λίμνη, επίσης, καταλήγει ένα υπόγειο σπήλαιο που επικοινωνεί με τη θάλασσα με διάφορες στοές.

Ο πυθμένας της λίμνης αποτελείται από λασπώδες υπόστρωμα πλούσιο σε θειούχες ενώσεις και τα νερά της έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ωφελώντας σε ρευματικές παθήσεις, αθλητικές κακώσεις, παθήσεις νευρικού συστήματος, δερματοπάθειες και γυναικολογικές παθήσεις. Η κολύμβηση στη λίμνη γίνεται έναντι αντιτίμου, ενώ υπάρχει εστιατόριο-μπαρ.

Για την ιστορία, η λίμνη δημιουργήθηκε όταν τμήμα της οροφής ενός μεγάλου υπόγειου σπηλαίου κατέρρευσε πριν περίπου 2.000 χρόνια λόγω της διάβρωσης και των τεκτονικών κινήσεων.