Η Δράμα μας δίνει χριστουγεννιάτικο ραντεβού στην Ονειρούπολη

oneiroupoli-dramas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή στήθηκε και φέτος στη Δράμα και μας περιμένει για να κάνει τις εορταστικές μας διακοπές λίγο πιο παραμυθένιες.

Κάθε χρόνο η Δράμα φημίζεται για την Ονειρούπολή της, το μεγάλο αυτό θεματικό πάρκο που στήνεται κάθε χρόνο στο χώρο του Δημοτικού Κήπου και της Πλατείας Ελευθερίας της Δράμας. Φέτος, ξεκίνησε από τις 2 Δεκεμβρίου, θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, με δωρεάν είσοδο για όλους, και έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραστάσεις, happenings, εργαστήρια, μουσική και πολλά ακόμα.

Τι θα δείτε, λοιπόν, στην Ονειρούπολη;

Το σπίτι του Άη Βασίλη
Η αγκαλιά του Άη Βασίλη είναι πάντα ανοιχτή και προσφέρει απλόχερα ζεστασιά, χαρά, αγάπη και πολλά, πολλά ζαχαρωτά! Με τα κόκκινα ρούχα του, τα άσπρα του μαλλιά και γένια, την αφράτη κοιλίτσα του και τα στρογγυλά γυαλιά του είναι και φέτος ο πρωταγωνιστής του θεματικού πάρκου της «Ονειρούπολης». Ο Άγιος Βασίλης είναι στο σπιτάκι του δίπλα στη λίμνη, σας περιμένει να του ψιθυρίσετε στο αφτί την επιθυμία σας γι’ αυτά τα Χριστούγεννα. Να του πείτε ποιο όνειρό σας θέλετε να πραγματοποιηθεί και να απολαύσετε την τρυφερή συζήτηση μαζί του. Κι αν σας πει κανείς ότι ο Άη Βασίλης δεν υπάρχει, μπορείτε να του απαντήσετε ότι τον είδατε στην «Ονειρούπολη» της Δράμας. Κι αν συνεχίσουν να σας αμφισβητούν, τότε δείξτε τους τη selfie που βγάλατε μαζί του!

Ζωγραφική προσώπου - Ατελιέ ξωτικών
Πινέλα, χρώματα, φαντασία και τα σκανταλιάρικα ξωτικά θα σας μεταμορφώσουν σε πρωταγωνιστές της γιορτής. Στο σπιτάκι της Ζωγραφικής προσώπου - Face painting, τα πρόσωπα μικρών και μεγάλων φίλων της «Ονειρούπολης» αποτελούν τον καμβά για ξεχωριστές, χριστουγεννιάτικες, πολύχρωμες δημιουργίες. Συνεχίστε να φοράτε το όμορφο χαμόγελό σας και δείξτε σε όλους ότι ήσασταν κι εσείς πρωταγωνιστές στην «Ονειρούπολη» της Δράμας! 

Το Σαπωνοποιείο της Ονειρούπολης - Christmas Bubbble
Θέλετε να μάθετε τα μυστικά της παρασκευής ενός σαπουνιού; Ελάτα στο σπιτάκι των αρωμάτων, σηκώστε τα μανίκια, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, διαλέξτε το αγαπημένο σας σχήμα και μπείτε στον μαγικό κόσμο της σαπωνοποιίας. Φτιάξτε το δικό σας σαπούνι και κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας ή σε κάποιον αγαπημένο σας.

Το Μπαλονόσπιτο των ξωτικών 
Εργαστήρι μπαλονιών διακοσμημένο ολόκληρο με μπαλόνια.Οι μικροί επισκέπτες μαθαίνουν να κατασκευάζουν φιγούρες με μπαλόνια παίζουν με αυτά, γράφουν τις ευχές τους και φεύγοντας παίρνουν μαζί τους ένα μπαλόνι ή μια μπαλονοκατασκευή.

Το ταχυδρομείο της Ονειρούπολης
Αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι ο Άη Βασίλης θα θυμηθεί να σας φέρει αυτό ακριβώς που του ζητήσατε για τα φετινά Χριστούγεννα και δεν θα σας μπερδέψει με κάποιο άλλο από τα εκατομμύρια παιδάκια του κόσμου, η λύση βρίσκεται σε αυτό το μαγικό σπιτάκι. Εδώ τα ξωτικά παραλαμβάνουν τα γράμματα και τα ταξινομούν για να ετοιμαστούν τα δώρα των μικρών φίλων του Άη Βασίλη. Ελάτε στο Ταχυδρομείο της «Ονειρούπολης» για να γνωρίσετε τον υπεύθυνο ξωτικοταχυδρόμο, Αποστόλη Συστημένο, και τους βοηθούς του, που βοηθούν και τους μικρούς φίλους να γράψουν και να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους…

Το Ραδιόφωνο της Ονειρούπολης
Εκπέμπουμε από το χριστουγεννιάτικο ραδιόφωνο μας και σκορπίζουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων και μέσω ραδιοκυμάτων! Ελάτε να στείλουμε ευχές, να δούμε τη ζωντανή μετάδοση των εκδηλώσεων στην «Ονειρούπολη» και να γνωρίσουμε από κοντά τον κόσμο του ραδιοφώνου που μας ταξιδεύει με το δικό του τρόπο στη χώρα του παραμυθιού!

Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής 
Η γνώση και η πρακτική εφαρμογή των κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής είναι δείκτης πολιτισμού και σεβασμού προς το συνάνθρωπο. Ελάτε να μάθουμε διαδραστικά πως κινούμαστε με ασφάλεια και πως προστατεύουμε τις ζωές μας στο δρόμο με την βοήθεια Αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας. Σας περιμένουμε όλους με χαρά.

Το Σπιτάκι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού 
Μέσα από μελετημένα παιχνίδια και δράσεις θα μπορέσουν τα παιδιά να διδαχθούν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, την άμιλλα, την εφευρετικότητα, την ευγένεια και τόσες άλλες αρετές τι οποίες θα έχουν εφόδια στη ζωή τους. 

Το Σπιτάκι του Συλλόγου Παραπληγικών 
Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας δίνει δυναμικά το παρών στην πόλη μας εδώ και 30 χρόνια υπερασπίζοντας και διεκδικώντας τα δικαιώματα των ατόμων με κινητική αναπηρία. Δίνουμε κάθε χρόνο το παρών  εδώ και 20 χρόνια στην αγαπημένη μας «Ονειρούπολη» με το δικό μας χαρούμενο και δημιουργικό περίπτερο! Γίνετε εθελοντές! Όλοι μαζί για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα των ανθρώπων με κινητική αναπηρία!  Όλοι μαζί για μια πόλη φιλική σε όλους! 

Το Σπίτι της Ένωσης Κυριών Δράμας - Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας 
Η Ένωση Κυριών Δράμας - Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας (ΕΚΔ-ΣΑΦ) είναι ένα αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο Μη Κυβερνητικού Χαρακτήρα, που εδρεύει στην Δράμα και ξεκίνησε άτυπα τη λειτουργία του το 1904, ενώ απέκτησε το πρώτο καταστατικό το 1929. Σκοπός της ΕΚΔ-ΣΑΦ είναι η προσφορά κοινωνικού, ανθρωπιστικού και πολιτιστικού έργου στην υπηρεσία των πολιτών, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων και η συμβολή της στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης 

Λέσχη Lions Δράμας 
Θα διατίθενται κλειδαριές ώστε οι επισκέπτες να κλειδώνουν την αγάπη τους σε ειδικά διαμορφωμένες καρδιές και ταυτόχρονα να ξεκλειδώνουν την αγάπη τους για προσφορά στο συνάνθρωπο 

Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες 
Φιλοξενείται η Ομάδα Άμεσου Διαλόγου του Οργανισμού για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τους εκτοπισμένους πρόσφυγες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τη χώρα τους λόγω πολέμου. 

Το Σπίτι του Σπηλαίου της Αλιστράτης 
Ελάτε να γνωρίσουμε το υπέροχο αυτό σπήλαιο και να περιηγηθούμε στις απίστευτης ομορφιάς γωνιές του με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας! Φοράμε τα ειδικά γυαλιά virtual reality και η ξενάγηση ξεκινάει παρέα με το ρομπότ-ξεναγό που είναι έτοιμο να μας συνοδέψει στο μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο των σπηλαίων! 

Το Σπίτι του Ερυθρού Σταυρού 
Το σπίτι του Ερυθρού Σταυρού υποδέχεται τους επισκέπτες της «Ονειρούπολης» και παρέχει πληροφορίες για το πολυετές έργο του. Είναι οργανωμένο να παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε όποιον χρειαστεί και να ανταποκριθεί σε κάθε έκτακτη ανάγκη που τυχόν προκύψει. Ελάτε να γνωρίσετε τους φιλόξενους ανθρώπους του! 

Το Σπίτι των Φίλων των Ζώων 
Οι πιο πιστοί μας φίλοι, τα αγαπημένα μας ζωάκια, έχουν το δικό τους σπιτάκι στην Ονειρούπολη και περιμένουν να το επισκεφθείτε, να ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου, να μάθετε για τη σωστή φροντίδα των γλυκών μας τετράποδων και πώς με υπευθυνότητα και αγάπη υιοθετούμε τα νέα μέλη της οικογένειάς μας! 

Το Σπίτι των Κοινωνικών Δομών 
2/12 έως 8/12: Ο «Σύλλογος Διαβητικών» στολίζοντας το δικό του χριστουγεννιάτικο δέντρο «Το δέντρο της διατροφής» μας ενημερώνει και εκπαιδεύει τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη αλλά και όλους τους πολίτες για τη σωστή διατροφή. 

9/12: Το «Κοινωνικό Φαρμακείο» εκθέτει τις χειροποίητες δημιουργίες των μελών του και ενημερώνει για το αδιάλειπτο κοινωνικό του έργο.  

10/12 έως 14/12: Οι δομές της ΕΨΥΚΑ και το Οικοτροφείο «Πηγή»- ΔΕΥΨΥ συνεργάζονται για ακόμα μια χρονιά διαβάζοντας παραμύθια στα παιδιά με απώτερο στόχο την ενίσχυση της ενσυναίσθησης και των κοινωνικών τους δεξιοτήτων. 

15/12 έως 19/12: Στo πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων δράσεων το Τμήμα Φυσικής Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΑμεΑ του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας του Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ. συμμετέχει και φέτος στην «Ονειρούπολη» Δράμας με προϊόντα και δημιουργίες των εργαστηρίων επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως διακοσμητικών ειδών, κοσμήματα, ξύλινες και κεραμικές κατασκευές.  

20/12 έως 26/12: Η Ένωση Εικαστικών υπέρ φορέων καρκινοπαθών και άλλων ασθενειών «Λάνασσα» ενημερώνει για τις δράσεις φροντίδας ειδικού σκοπού του σωματείου. 

27/12: Το σπιτάκι της Αγκαλιάς! Η «Αγκαλιά» σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Φιλαράκια» Θεσσαλονίκης μας ανοίγουν την πόρτα τους και προσκαλούν όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους για μια ημέρα γεμάτη χειροτεχνίες, τραγούδια και πολλά χαμόγελα από τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αγκαλιά. 

28/12 έως 30/12: Στην πόλη των τρένων ο Σύλλογος ΜΕΑΣ Ήφαιστος έχει δημιουργήσει με την προσωπική εργασία των μελών του ένα μοναδικό μουσείο και σας καλούν να το γνωρίσετε. 

31/12 έως 7/1/24: Τα παιδιά του ΚΔΑΠ «Πράξη και Θεωρία» πραγματοποιούν δράσεις όπως χειροτεχνίες, ανάγνωση παραμυθιών κ.α. προκειμένου να γνωριστούν με τους επισκέπτες της «Ονειρούπολης»!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ 2023-2024 

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 

20:00 Κεντρική Σκηνή. Λαμπερή έναρξη με μια από τις πιο ταλαντούχες και επιτυχημένες ερμηνεύτριες της γενιάς της. Η Ήβη Αδάμου πιο ανανεωμένη από ποτέ είναι πανέτοιμη να μας χαρίσει μια βραδιά με όλες τις μεγάλες της επιτυχίες, κόβοντας εντυπωσιακά το νήμα αρχής της 20ης «Ονειρούπολης».  

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023   

12:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Ανάγνωση παραμυθιών από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. 

18:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Δημιουργικός Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης Συκεών «Εστία» παρουσιάζει χορούς από τα νησιά του Βορειου Αιγαίου και την Εύβοια. 

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 

11:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Η Ένωση Κυριών Δράμας σε μια δράση για τους μικρούς φίλους της Ονειρούπολης με τίτλο «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα Χριστούγεννα». 

12:00 Κεντρική Σκηνή. Ημέρα μεγάλου εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας, Πολιούχο της Δράμας. Το Λύκειο Ελληνίδων προσφέρει το παραδοσιακό και πατροπαράδοτο έδεσμα της Βαρβάρας. 

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 

19:00 Πλατεία Ελευθερίας. Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι παρέα με τα ξωτικά του Άη Βασίλη και τα μασκότ της «Ονειρούπολης» ανάβουμε το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Να είστε όλοι εκεί!

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 

17:45 Κεντρική Σκηνή. Η Δημοτική Χορωδία Αιγινίου «Canto Olympus» έρχεται με την τετράφωνη Χορωδία ενηλίκων και το ανδρικό σύνολο «Canto καντάδα» έρχονται στην σκηνή της «Ονειρούπολης» με συνοδεία μουσικών οργάνων και παρουσιάζουν τόσο χριστουγεννιάτικες μελωδίες όσο και ρεμπέτικα κανταδόρικα τραγούδια. 

19:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος Ζυγού «Υψηλάντης» παρουσιάζει χορούς από την περιοχή του Πόντου.  

19:30 Κεντρική Σκηνή. Ο Λαογραφικός Σύλλογος Μαυροβάτου Δράμας «Εξ Αργυρουπόλεως και Καρς» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Λυδίας «Η Τραπεζούντα» παρουσιάζουν τα έθιμα των Χριστουγέννων του Πόντου από καταγραφές της Φ. Δημητριάδου και αφήγηση της Σ. Θεοδωρίδου καθώς και ένα απόσπασμα του διηγήματος «Τα Χριστούγεννα τη βέβαια» του Φίκα σε διασκευή του Β. Χατζηθεοδωρίδη  στην ποντιακή διάλεκτο από τον Κ. Σιδηρόπουλο.

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 

10:30 Κεντρική Σκηνή. Η ομάδα Zumba του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης - Θεσσαλονίκης έρχεται στην σκηνή της «Ονειρούπολης» και μας ξεσηκώνει με τα χορευτικά της καθώς και με ένα χριστουγεννιάτικο χορό μαζί με τις μανούλες τους.

11:15 Κεντρική Σκηνή. Οι χορευτικές ομάδες των ΚΑΠΗ Συκεών, Ευαγγελίστριας και Αγίου Παύλου του Δ.Κ.Κ.Π.Α. Δήμου Νεάπολης Συκεών παρουσιάζουν βλάχικους χορούς, νησιώτικους καθώς και χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας.

12:00 Κεντρική Σκηνή. Το χορευτικό τμήμα του Τοπικού διαμερίσματος Φίλυρου ΚΕΠΑ Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη έρχεται στην «Ονειρούπολη» και παρουσιάζει χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας. 

12:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Ανάγνωση παραμυθιών από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. 

13:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Αθλητικός Σύλλογος «Επίτευξη Στόχου» ή αλλιώς «Ram the Spot» πραγματοποιεί το «Groove the Move» το μεγαλύτερο Street Dance Festival στη Β. Ελλάδα με συμμετοχές σχολών χορών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που παρουσιάζουν show street dance καθώς και συναρπαστικές μάχες χορού.

17:30 Κεντρική Σκηνή. Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλαρίου παρουσιάζει χορούς από  το παιδικό χορευτικό τμήμα και το τμήμα ενηλίκων καθώς και ποντιακά τραγούδια από την παιδική χορωδία.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 

10:30 Κεντρική Σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδερού - Δενδρακίων «Ρωμανία» μας ταξιδεύει με την μουσική και τους χορούς του στον αλησμόνητο Πόντο. 

11:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Χορευτικός Όμιλος Πολύγυρου Χαλκιδικής παρουσιάζει χορούς από τη Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και ένα πρόγραμμα με χασαποσέρβικο, συρτάκι και ζεϊμπέκικο.

11:30 Κεντρική Σκηνή. Η Χορωδία του ΚΑΠΗ Δράμας έρχεται στην κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης» και μας ταξιδεύει με τις μελωδίες της.

12:00 Κεντρική Σκηνή. Η Χορωδία του ΚΑΠΗ Χωριστής παρουσιάζει τα παραδοσιακά κάλαντα του τόπου της.

12:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δραμας. Ανάγνωση παραμυθιών από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

13:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος Αθλητισμού και Χορού «Dance and Fitness» παρουσιάζει ένα χορευτικό πρόγραμμα σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.

14:00 Κεντρική Σκηνή. Το παιδικό χορευτικό του Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου το Μικρό Καζαβήτι Πρίνου Θάσου παρουσιάζει νησιώτικους χορούς από τον τόπο τους. 

14:30 Κεντρική Σκηνή. Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Ποταμιάς «Πολύγνωτο Βαγής» έρχεται στην «Ονειρούπολη» και χορεύει σε νησιώτικους ρυθμούς.

15:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος «Ορφέας» Ν. Σκοπού Σερρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχικού Σερρών παρουσιάζουν χορούς από  Ήπειρο, Δυτική Θράκη καθώς και Βόρειο Αιγαίο και Μ. Ασία με τα παιδικά χορευτικά τμήματα τους.

19.30 Κεντρική Σκηνή. Οι Kings με καλή διάθεση, κέφι και μοναδικές στιγμές χαράς που σίγουρα θα μας μείνουν αξέχαστες έρχονται στην Ονειρούπολη και μας διασκεδάζουν με μια εντυπωσιακή συναυλία. Ελάτε όλοι να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και όχι μόνο.

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 

11:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Η Ένωση Κυριών Δράμας σε μια δράση για τους μικρούς φίλους της Ονειρούπολης με τίτλο «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα Χριστούγεννα».

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

12:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Η Ένωση Κυριών Δράμας σε μια δράση για τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους της «Ονειρούπολης» με τίτλο «Δέντρο προσφοράς και Αγάπης».

18:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτολίβους με όλα τα χορευτικά του τμήματα καθώς και με την χορωδία τους σε συνεργασία με τον Σύλλογο Περιθωρίου παρουσιάζουν μια κοινή  χορευτική και μουσική παράσταση.

18:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη! Προερχόμαστε από διάφορες χώρες και μιλάμε διαφορετικές γλώσσες, αλλά ευρωπαϊκή ήπειρος είναι το κοινό μας σπίτι. Ας γνωρίσουμε μαζί τα αστέρια της Ευρώπης με την βοήθεια της Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 

09:00 Κεντρική Σκηνή. «Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.» από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου φέρνει στην «Ονειρούπολη» «Το Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης». Μια ψυχαγωγική εκπαιδευτική δράση που βοηθάει τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο της ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι. Στο τέλος μοιράζει έντυπα, μαγνητάκια & τσάντες ανακύκλωσης στους μικρούς μας φίλους.

11:00 Κεντρική Σκηνή. Δράμα «...Η πόλη της Ειρεσιώνης». Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας με όλα τα παιδιά της πόλης μας προσκαλεί σε ένα γοητευτικό ταξίδι στον χρόνο. Οι μαθητές της πόλης αναβιώνουν το αρχαίο έθιμο της Ειρεσιώνης που αποτελεί τον πρόδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Εκατοντάδες παιδιά με στολισμένα κλαδιά ελιάς ψάλλουν τα αρχαία κάλαντα του Ομήρου όπως οι συνομήλικοί τους  2500 χρόνια πριν. Τα άσπρα και κόκκινα νήματα της Ειρεσιώνης μας οδηγούν από το μακρινό παρελθόν στο παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.

18:00 Κεντρική Σκηνή. Η Σχολή χορού «Βενετία Πούλη» Αμυγδαλεώνα Καβάλας με γιορτινή διάθεση επισκέπτεται την σκηνή της «Ονειρούπολης» με χορούς κλασσικού, τζαζ, σύγχρονου, μοντέρνου και χιπ - χοπ ρυθμού για να μοιραστεί λίγη από την χριστουγεννιάτικη μαγεία.

19:00 Κεντρική Σκηνή. Το Εργαστήρι Λαογραφικών Μελετών και Παραδοσιακών χορών «Ο Πύργος» παρουσιάζει χορούς της Ηπείρου και ντόπιους χορούς των Σερρών.

19:45 Κεντρική Σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Προβατά Σερρών έρχεται στη σκηνή της «Ονειρούπολης» με χορούς από τη Θράκη.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

18:00 Κεντρική Σκηνή. Η χορωδία και το χορευτικά τμήματα του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας «Άγιος Χρυσόστομος» μας ταξιδεύουν με χριστουγεννιάτικα κάλαντα, μελωδίες και χορούς της Μ. Ασίας.

19:00 Κεντρική Σκηνή. O Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Αμισού με την χορωδία ενηλίκων παρουσιάζει κάλαντα και τραγούδια από όλη την Ελλάδα και χορούς απ’ όλο τον Πόντο με το παιδικό χορευτικό του.

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023  

10:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Η Ένωση Κυριών Δράμας σε μια δράση για τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους της «Ονειρούπολης» με τίτλο «Δέντρο προσφοράς και Αγάπης».

17:30 Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος Ποντίων Προαστείου Δράμας «Αργοναύτες» φιλοξενεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου και παρουσιάζουν χορούς από τις περιοχές τους.

18:30 Κεντρική Σκηνή. Μικροί και μεγάλοι αθλητές του αθλητικού συλλόγου Taekwondo «ZEN» Δράμας παρουσιάζουν τόσο την πολεμική τέχνη αυτοάμυνας όσο και το ολυμπιακό άθλημα του Taekwondo.

18:30 Πλατεία Ελευθερίας. Η Θρακική Εστία Δράμας παρουσιάζει κάλαντα του δωδεκαημέρου στα στενά της αγοράς της Δράμας.

19:30 Κεντρική Σκηνή. Η Θρακική Εστία Δράμας καταλήγει στην κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης» και παρουσιάζει χορούς, τραγούδια, έθιμα και κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 

10:30 Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης συμμετέχει με το εφηβικό παραδοσιακό χορευτικό του τμήμα και παρουσιάζουν χορούς από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

10:45 Πλατεία Ελευθερίας. Το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας κάνει πατινάδα στους πεζοδρόμους της πόλης με τραγούδια και χορούς του Δωδεκαημέρου και παρουσιάζει το έθιμο της Καμήλας.

11:30 Κεντρική Σκηνή. Το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας καταλήγει στην σκηνή της «Ονειρούπολης» για να χορέψει μαζί μας. 

12:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Ανάγνωση παραμυθιών από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. 

12:30 Κεντρική Σκηνή. Τα τμήματα ενηλίκων των Εκπαιδευτηρίων Ελληνικής Παράδοσης παρουσιάζουν χορούς και τραγούδια της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας με την συνοδεία των χάλκινων μουσικών οργάνων της μπάντας «Βισόκα». 

13:15 Κεντρική Σκηνή. Η αναγνωρισμένη σχολή χορού Κωνσταντίνα Μεσονύχτη μαζί με τις αξιολάτρευτες μικρές μπαλαρίνες της παρουσιάζουν για ακόμη μια χρονιά ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο θέαμα. Μέσα από χορογραφίες κλασικού, σύγχρονου και μοντέρνου - τζαζ χορού μας μεταφέρουν στον φανταστικό κόσμο των Χριστουγέννων.

14:30 Κεντρική Σκηνή. Το τμήμα χορού K- POP, του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης, που ιδρύθηκε πέρυσι στην Κομοτηνή, υπό την καθοδήγηση της Έλλης Καλούρη  παρουσιάζει το ιδιαίτερο είδος χορευτικής μουσικής K-POP. Συνδυάζει πολλά μουσικά στοιχεία ακολουθώντας πιστά την χορογραφία του κάθε τραγουδιού που αναδεικνύεται μέσα από αυτό το παγκόσμιο νεανικό ρεύμα.

19:30 Κεντρική Σκηνή. Στο χριστουγεννιάτικο παραμυθένιο χωριό μας ένα από τα καλύτερα ντουέτα της ελληνικής σκηνής! Γιάννης Βαρδής και Χάρης Βαρθακούρης. Δυο καλλιτέχνες που έχουν διαγράψει την δική τους πορεία και έρχονται να μας παρασύρουν με τις μοναδικές ερμηνείες τους, τραγουδώντας επιτυχίες που αγαπήσαμε και αγαπάμε.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023
10:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι παρέα με άλλους εκλεκτούς φιλοξενούμενους πολιτιστικούς συλλόγους. Οι Εβρίτες της Δράμας υποδέχονται τους χορευτές άλλων περιοχών και μέσα από το χορό, τα τραγούδια και την αφήγηση παρουσιάζουν την παράδοση της Ελλάδας. Ιστορία, Παράδοση και Πολιτισμός, Κέφι και Μεράκι συνδέονται αρμονικά στην «Ονειρούπολη». Κάπου εκεί ίσως βρεθεί και πάλι η Πολίτισσα Λωξάντρα να ξυπνήσει μνήμες από την Πόλη...

12:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Ανάγνωση παραμυθιών από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

12:15 Κεντρική Σκηνή. Η σχολή χορού Έλενα Αγγέλοβα και Λαμπρινή Καλφοπούλου έρχεται στην σκηνή της «Ονειρούπολης» με χορευτική παράσταση σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς για μικρούς και μεγάλους.

13:30 Κεντρική Σκηνή. Ο Αθλητικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Διόνυσος» Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης με το παιδικό του τμήμα  παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς της Θράκης καθώς και χορούς της Γουμένισας και του Αιγαίου με το τμήμα νέων και ενηλίκων.

14:15 Κεντρική Σκηνή. Τα ΚΑΠΗ του Δ.Κ.Κ.Π.Α. Δήμου Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης και το ΚΑΠΗ Πεύκων παρουσιάζουν  χορούς Μακεδονίας και χορούς από την περιοχή της Θράκης αντίστοιχα.

15:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράμας «Οι Ρίζες μας» παρουσιάζουν έθιμα, κάλαντα των Χριστουγέννων και χορούς από όλη την Ελλάδα. 

16:45 Κεντρική Σκηνή. Οι χορωδίες του Ομίλου χορωδιών «Ο Όλυμπος» Κατερίνης έρχονται στην «Ονειρούπολη» με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παραδοσιακά κάλαντα.  

17:30 Κεντρική Σκηνή. Τα κορίτσια του νέου αθλητικού συλλόγου «Ακαδημία Ρυθμικής και Αισθητικής ομαδικής γυμναστική» χορεύουν σε χαρούμενους ρυθμούς και παρουσιάζουν χριστουγεννιάτικες χορογραφίες βασισμένες στα δυο αθλήματα του συλλόγου.

18:30 Κεντρική Σκηνή. Η «Ονειρούπολη» γιορτάζει τα 20α της γενέθλια και μας προσκαλεί στο πάρτι γενεθλίων της για να σβήσουμε παρέα τα κεράκια της τούρτας, να χορέψουμε, να της ευχηθούμε και να μεγαλώσει και άλλο η χριστουγεννιάτικη παρέα μας... Ελάτε όλοι μα μοιραστούμε τις πιο  γλυκές εκπλήξεις!

19:30 Κεντρική Σκηνή. Το Δημοτικό Ωδείο Δράμας ανεβάζει την διάθεση με γνωστές ροκ μελωδίες από τους Odeon’s Five και Savvi the rocker. Την συναυλία ανοίγουν τα γκρουπάκια του μοντέρνου τμήματος.

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 

10:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Η Ένωση Κυριών Δράμας σε μια δράση για τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους της «Ονειρούπολης» με τίτλο «Δέντρο προσφοράς και Αγάπης». 

17:30 Κεντρική Σκηνή. Το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας σε μια σύμπραξη χορωδιών στην σκηνή της «Ονειρούπολης». Φιλοξενεί τη χορωδία του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία», του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αμισού και του Πολιτιστικού «Αρίων» Κυργίων Δράμας για μια μουσική εκδήλωση και μας τραγουδάνε παραδοσιακά κάλαντα και κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.  

18:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Η Ελένη Αμανατίδου μας παρουσιάζει δυο εκπαιδευτικά βιβλία της. Περιβαλλοντικής αφύπνισης και γνώσεων που αποτελείται από δυο επιτραπέζια που θα παίξει μαζί μας και ένα βιβλίο γνώσεων. Τέλος μας αφηγείται το παραμύθι προσεγγίζοντας τη διαφορετικότητα καθώς ο ήρωας είναι ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού. 

19:45 Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος Κρητικών Νομού Δράμας «Η Μεγαλόνησος» παρουσιάζει χορούς από την περιοχή της όμορφης Κρήτης.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

10:30 Κεντρική Σκηνή. Οι λιλιπούτειοι τραγουδιστές από τις Μαθητικές Χορωδίες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας ανεβαίνουν στην σκηνής της «Ονειρούπολης» να μας καταπλήξουν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα. 

18:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου Δράμας σε συνέργεια με το σύνολο παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας του Μουσιού Σχολείου Δράμας έρχονται στην σκηνή της «Ονειρούπολης» με μια μουσικοχορευτική παράσταση με σκοπούς και τραγούδια σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και ρυθμούς του τόπου τους.

18:00 Η χορευτική ομάδα του Μουσικοδραμτικού Συλλόγου Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία», συνοδεία των τοπικών χάλκινων πνευστών, χορεύει στα στενά της αγοράς της Δράμας.

19:15 Κεντρική Σκηνή. Η περιήγηση του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής καταλήγει στην κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης» και παρουσιάζει χορούς και τραγούδια από την Μακεδονική γη.

19:30 Πλατεία Ελευθερίας. Ο «Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας», οι Μασκότ της «Ονειρούπολης» και όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι γινόμαστε μια παρέα, γεμίζουμε την πόλη με ευχές και τις αφήνουμε να ταξιδέψουν μέσα από τα φαναράκια των ευχών για να φτάσουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

20:00 Κεντρική Σκηνή. Τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φτελιάς παρουσιάζουν χορούς από τον Πόντο και τη Θράκη.

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

10:30 Κεντρική Σκηνή. Οι λιλιπούτειοι τραγουδιστές από τις Μαθητικές Χορωδίες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας ανεβαίνουν στην σκηνής της «Ονειρούπολης» να μας καταπλήξουν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα.

18:00 Κεντρική Σκηνή. Το παιδικό τμήμα χορού του ΚΔΑΠ Μικρόκοσμος έρχεται στην «Ονειρούπολη» και μας ξεσηκώνει με χορευτικά σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. 

19:00 Κεντρική Σκηνή. Η Χορωδία του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροβάτου «Το Καρς» με το μικρό χορευτικό και το τμήμα νοηματικής παρουσιάζουν παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια καθώς και κάλαντα του Πόντου. 

20:15 Κεντρική Σκηνή. Επίδειξη του Ολυμπιακού Taekwondo από τους αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Taekwondo Καλαμπακίου Δράμας με προπονητή τον Γιώργο Πουγιουκίδη.

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 

18:30 Κεντρική Σκηνή. Η Πολιτιστική Στέγη Κρηνίδων έρχεται στην «Ονειρούπολη» να παίξει και να τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα με την χορωδία της.

19:30 Κεντρική Σκηνή. Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Διποτάμων Δράμας «Ο Άγιος Νικόλαος» παρουσιάζει χορούς του Πόντου στην σκηνή της «Ονειρούπολης». 

20:00 Κεντρική Σκηνή. Τα παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαδικού παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή του Πόντου.

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 

17:30 Κεντρική Σκηνή. «Ο χορός είναι τέχνη και η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις». Το χορευτικό τμήμα του Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία «Αγκαλιά» χορεύει «Bachata» στην σκηνή της «Ονειρούπολης». 

18:30 Κεντρική Σκηνή. Τα κέντρα μπαλέτου Pirouette Έλενα και Κωνσταντίνα Νότα παρουσιάζουν για ακόμη μια χρονιά ένα Χριστουγεννιάτικο χορευτικό πρόγραμμα που αποτελείται από κλασσικές, μοντέρνες και musical χορογραφίες. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί σε ένα ακόμη μαγικό χριστουγεννιάτικο χορευτικό προορισμό.  

18:00 Με...Νου. Τρείς Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής μας... ο Χορευτικός Όμιλος Δράμας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου η «Βοϊράνη» και Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής ο «Ορφέας» και το «Με...Νου» ενώνουν τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν πατινάδα στο κέντρο της πόλης μας, σε ρυθμούς παραδοσιακούς. Θα ακουστούν κάλαντα από την περιοχή της Θράκης και του Πόντου. 

19:30 Κεντρική Σκηνή. Η παρουσία των τριών Συλλόγων ολοκληρώνεται, μετά την πατινάδα τους, στην κεντρική σκηνής της «Ονειρούπολης» για να χορέψουμε παρέα! 

20:00 Κεντρική Σκηνή. George Caney & Diana - Χριστούγεννα ευτυχισμένα live. Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά βρίσκονται στην σκηνή της «Ονειρούπολης» και μας παρουσιάζουν το νέο τους χριστουγεννιάτικο τραγούδι που έχει γίνει viral καθώς και παλιές επιτυχίες. 

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023  

11:30 Πλατεία Ελευθερίας. Η πολυάριθμη Ομάδα κρουστών Turukutu του Δήμου Παύλου Μελά γεμίζει τους δρόμους και τα στενά της πόλης μας με χαρούμενους γιορτινούς ρυθμούς και καταλήγει στην κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης». 

12:00 Κεντρική Σκηνή. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Παύλου Μελά υποδέχεται τους Turukutu στην κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης» και μας ταξιδεύουν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες. 

12:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Ανάγνωση παραμυθιών από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

12:00 Πλατεία Ελευθερίας. Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Δράμας ερμηνεύει κάλαντα και ύμνους των Χριστουγέννων στα στενά του εμπορικού κέντρου της Δράμας.  

13:00 Κεντρική Σκηνή. Η Χορωδία του Βυζαντινού και Παραδοσιακού Συλλόγου Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Δοξάτου παρουσιάζει κάλαντα στην σκηνή της «Ονειρούπολης».

16:30 Κεντρική Σκηνή. Το ΚΔΑΠ «Όμορφος Κόσμος Σερρών» χορεύει στην σκηνή της «Ονειρούπολης» με τα τμήματα μοντέρνου χορού και με τα τμήματα του παραδοσιακού.

17:00 Κεντρική Σκηνή. Τα νεότερα τμήματα του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροχωρίου «Παναγία Σουμελά», παιδιών και εφήβων, φορώντας τις ποντιακές φορεσιές τους ανεβαίνουν στην κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης» και με τις φωνούλες αλλά και με τα χτυπήματα των ποδιών τους μας μεταφέρουν νοερά στις αλησμόνητε πατρίδες και συγκεκριμένα στον Πόντο.

17:30 Κεντρική Σκηνή. Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Δράμας φιλοξενεί τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων Καβάλας και την Λέσχη Ποντίων Καβάλας και παρουσιάζουν ένα μεγάλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα χορών από την περιοχή της Μακεδονίας και του Πόντου,  χορογραφίες μοντέρνου χορού καθώς και τραγούδια εποχής με την χορωδία τους. 

19:15 Κεντρική Σκηνή. Η Kaly Stasinou μέλος και πιστοποιημένη δασκάλα της 1ης Ακαδημίας Bollywood & Oriental Festival Καβάλας μας ταξιδεύει στην χώρα της Ινδίας μέσα από τις χορογραφίες της με σκοπό να μας φέρει πιο κοντά σ αυτό τον υπέροχο πολιτισμό.

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023 

11:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας»  πραγματοποιούν μια δράση ευαισθητοποίησης για τους μικρούς φίλους της «Ονειρούπολης» με τίτλο «Μοναδικά μπολάκια φτιαγμένα από τα παιδιά για τα αδεσποτούλια της πόλης μας».

12:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Ανάγνωση παραμυθιών από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

13:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος μαζί με τον Αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Μιχάλη Τάσσου μοιράζουν ευχές και δώρα στους μικρούς φίλους την «Ονειρούπολης».

13:30 Η Σχολή χορού Βίκυ Ακκασιάδου έρχεται στη σκηνή της «Ονειρούπολης» και παρουσιάζει ένα χορευτικό πρόγραμμα σε κλασικούς, μοντέρνους αλλά και τζαζ ρυθμούς.

19:30 Κεντρική Σκηνή. Η Μεσόγειος Band ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης» για ένα συναρπαστικό live.

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Τα ξωτικά της «Ονειρούπολης» μαζί με τον Άγιο Βασίλη τριγυρνάν στο χωριό μας και μοιράζουν ευχές. Ευτυχισμένα Χριστούγεννα!

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

10:30 Κεντρική Σκηνή. Η Παραδοσιακή ορχήστρα καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Δράμας σε συνεργασία με τους μαθητές φωνητικού συνόλου μας ξεσηκώνουν με τους ήχους τους, με ένα πρόγραμμα που εξελίσσεται σε αστικό πανηγύρι μέσα στο γιορτινό κλίμα των ημερών.

13:30 Κεντρική Σκηνή. «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα». Ο Άνθρωπος Ορχήστρα και ο Αλφαβητούλης σε απίθανες περιπέτειες. Τι συμβαίνει όταν ο Λευτέρης Ελευθερίου συναντά τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο ή αλλιώς ο Αλφαβητούλης τον Άνθρωπο Ορχήστρα; Οι δυο πληθωρικοί καλλιτέχνες συναντιούνται ξανά σε μια παιδική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά. Μια εκπληκτική διαδραστική παράσταση που συνδυάζει μουσική, χορό, τραγούδι, θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο με στόχο να κάνουν την μάθηση να φαίνεται παιχνίδι! Δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν διασκεδάζοντας στον μαγικό κόσμο της μουσικής και του θεάτρου.

17:30 Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος «Ακρίτες Σκαλωτής» έρχεται στην «Ονειρούπολη» με τα χορευτικά του τμήματα και χορεύει χορούς του Πόντου.

18:15 Κεντρική Σκηνή. Η Πανηπειρωτική Ένωση Δράμας παρουσιάζει χορούς της Ηπείρου στην κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης».

19:00 Κεντρική Σκηνή. Τα τμήματα ενηλίκων του Ποντιακού - Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυονερίου «Ο Ακρίτας» παρουσιάζουν χορούς από την περιοχή του Πόντου.

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 
12:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Η Ένωση Κυριών Δράμας σε μια δράση για τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους της «Ονειρούπολης» με τίτλο «Δέντρο προσφοράς και Αγάπης».

13:00 Κεντρική Σκηνή. The Drum Kicks Band Live Show. Η ομάδα των 40 drummer όλων των ηλικιών ενώνεται με φίλους και εμφανίζεται σαν μια ενιαία μπάντα με τους μουσικούς της σε ένα rock- funk live show.

17:15 Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος Ελευθερών Καβάλας με χορούς της Μ. Ασίας έρχεται στη σκηνή της «Ονειρούπολης».

18.00 Κεντρική Σκηνή. Η «Χορωδία Μουσείο Τρένων Δράμας» του Συλλόγου «Μ.Έ.Α.Σ. Ήφαιστος Σιδηροδρόμων & φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας» μας ταξιδεύει με το μελωδικό της τρένο σε όμορφες εποχές μέσα από τα τραγούδια της.

19.30 Κεντρική σκηνή. Modern Music Academy Vocal Performance. Μια παράσταση Φωνητικής από το τμήμα φωνητικής της κ. Γαλάτειας Μαστιχίδου σε Pop και Rock τραγούδια.

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Σπιτάκι Ένωσης Κύριων. Bazaar από την Ένωση Κύριων Δράμας με προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς και όχι μόνο! 

19:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Κώστας Δόξας, ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης, έρχεται στην σκηνή της «Ονειρούπολης» να μας συνεπάρει με τραγούδια του για μια αξέχαστη συναυλία.

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 

18:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ «Αγωνιστές» παρουσιάζουν μια αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού μέσα από μια παράσταση με πρωταγωνιστές τα σώματα και τις σκιές, με τίτλο «Η Γέννηση του Χριστού».

19.30 Κεντρική Σκηνή. Η  Modern Music Academy Δράμας φιλοξενεί το Ιδιωτικό Ωδείο Κέρκυρας «Rockschool Corfu» σε μια από κοινού συναυλία με Pop και rock ήχους.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023 

11:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου Δράμας παίζει μαζί μας ένα το «Καλαμπάκι 1950». Ένα πρωτότυπο επιδαπέδιο παιχνίδι που δημιούργησε. Πρόκειται για μια μεγάλη μακέτα διαθέσιμη για να περπατήσουν τα παιδιά, να ρίξουν τα ζάρια για να προχωρήσουν από την αφετηρία στη μεγάλη βόλτα της αγοράς με μεγάλες εκπλήξεις στο δρόμο! Ένα λεωφορείο σηματοδοτεί την έναρξη της βόλτας, με πίνακες που απεικονίζουν την παλιά αγορά και καθοδηγούν και ταξιδεύουν τα παιδιά στο παρελθόν μαθαίνοντας την μικρή ιστορία του τόπου.

12:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Ανάγνωση παραμυθιών από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. 

17:00 Κεντρική Σκηνή. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια ποντιακά σωματεία σε μια εκδήλωση με θέμα «Η Ανατόλια - Φωτεινή, μνήμη του Πόντου». Συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του Τέμενους Παρανεστίου, τα Μωμόγερα της Καλλιφύτου καθώς και ο Λαογραφικός Σύλλογος Μαυροβάτου με Δρώμενο του Δωδεκαημέρου.  

19:30 Κεντρική Σκηνή. Παραδοσιακή Συναυλία από το συγκρότημα «Οινωδοί» με τους Γελκοβάνη Σταυρούλα (Φωνή), Φαϊτά Μάρκο (Ντράμς), Κοφού Ιωάννη (Κλαρίνο), Στράτσιος Κωνσταντίνος (Κρουστά). Μουσική επιμέλεια Σιδέρης Ηρακλής - (Keyboard).

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023 

12:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Ανάγνωση παραμυθιών από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. 

12:00 Σιδηροδρομικός Σταθμός Δράμας. Ο Άη Βασίλης επιστρέφει και πάλι στη Δράμα με την παλιά πολυταξιδεμένη ατμομηχανή του και χαρίζει χαρά, χαμόγελα και δώρα στους μικρούς μας φίλους. Διοργάνωση «Μ.Ε.Α.Σ. Ήφαιστος». 

13:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος  Μαμσάκος με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Μιχάλη Τάσσου παρέα με τα Μασκότ της Ονειροντίσνευ. μοιράζουν δώρα και ευχές σε όλα τα παιδάκια. 

13:30 Κεντρική Σκηνή. Οι Μασκότ της «Ονειροντίσνευ» παρέα με το τμήμα ζumba ενηλίκων και το παιδικό τμήμα  του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Μικροχωρίου Δράμας συνεχίζουν μας ξεσηκώνουν με χριστουγεννιάτικους ρυθμούς σε ένα μεγάλο Party γεμάτο τραγούδι, χορό, χαμόγελα και ξέφρενη διάθεση!

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Καλή χρονιά! Ευχές, αγκαλιές και τραγούδια πλημμυρίζουν το χριστουγεννιάτικο χωριό.

18.00 Κεντρική Σκηνή. «Αυτά τα Χριστούγεννα... Οι καλικάντζαροι στη Δράμα». Μια μουσικοθεατρική Χριστουγεννιάτικη παράσταση για όλη την οικογένεια. Μια φορά και έναν καιρό... ήταν μια πολιτεία όμορφη γεμάτη καλικάντζαρους. Οι καλικάντζαροι σωστά πειραχτήρια, κάνανε πολλές σκανταλιές, ανακάτευαν τη φύση όλη... Πείραζαν τους ανθρώπους, σύγχυζαν τις νοικοκυρές και πετούσαν πάνω από την πόλη πάνω στις λευκές παχιές τους χήνες... Διασκέδαζαν στα πάρτυ τους σαν γνήσια ξωτικά και συμπαρασύρανε σ’ αυτά όλους τους κατοίκους της μικρής τους πόλης... Η συνέχεια στη σκηνή της «Ονειρούπολης».

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 

11:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. «Μύθι - μύθι παραμύθι, το κουκί και το ρεβύθι». Και κάπως έτσι, ξεκίνησε και πάλι  η ιστορία του αγαπημένου μας φίλου, «Ρούλη του Δραμινούλη»! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο ήρωας μας ταξιδεύει στα πιο όμορφα μέρη της πόλης. Ανακαλύπτει και θαυμάζει από ψηλά το όνειρο κάθε παιδιού, την «Ονειρούπολη» και ξεκουράζεται στο σπιτάκι παραμυθιού. Ελάτε όλοι να ανακαλύψουμε παίζοντας παρέα την φιλία, την ομορφιά της ιδιαιτερότητας καθώς και αξία της φιλίας.

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024 

18:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμώνα Δράμας «Οι Τραντέλληνες» χορεύει στην σκηνή της «Ονειρούπολης» με το παιδικό και εφηβικό του τμήμα καθώς παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Τα Χριστούγεννα τη Βέβαια».

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024 

10:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Η Ένωση Κυριών Δράμας σε μια δράση για τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους της «Ονειρούπολης» με τίτλο «Δέντρο προσφοράς και Αγάπης»

20:00 Κεντρική Σκηνή. Η Μουσική σχολή «Μουσικό Κουτί  Σύγχρονο Κέντρο Μουσικής και Ρυθμού» της  Μιλιτίδου Όλγας έρχεται στην σκηνή της «Ονειρούπολης» μαζί με καταξιωμένους μουσικούς της πόλης για μια συναυλία με γιορτινή διάθεση γεμάτη γνωστές μελωδίες.

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 

20.00 Κεντρική Σκηνή. Συναυλία με λαϊκές μουσικές της Δράμας και της Θράκης, μέσα από το ηχόχρωμα των παραδοσιακών δωρικών ζυγιών. Το σχήμα που αποτελείται από τον Γιώργο Μαυρίδη (λύρα Μακεδονίας, λύρα Θράκης, τραγούδι) και Βασίλη Κόκλα (Νταχαρέ, νταούλι, τραγούδι) με βάση τις τρίχορδες αχλαδόσχημες λύρες, αποδίδει διφωνικά τραγούδια της περιοχής μέσα από το ιδιαίτερο ηχόχρωμα των φωνών τους και τη συνοδεία των κρουστών, του νταχαρέ και του νταουλιού.

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024 

11:30 Κεντρική Σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου έρχεται στην πόλη μας και στην σκηνή της «Ονειρούπολης» με τα χορευτικά τμήματα του καθώς και το Χορωδιακό - Ορχηστικό τμήμα του. 

12:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Ανάγνωση παραμυθιών από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. 

18:00 Κεντρική Σκηνή. Το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας παρουσιάζει μια μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Άρωμα Ελλάδας - Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Συλλόγων». Μια παράσταση γεμάτη χορούς, τραγούδια, έθιμα και δρώμενα του Δωδεκαημέρου από την Δράμα και τις περιοχές των φιλοξενούμενων Λυκείων και Πολιτιστικών Συλλόγων με στόχο την παρουσίαση μοναδικών στιγμών της Ελληνικής Παράδοσης.

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 

12:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας. Ανάγνωση παραμυθιών από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.