Αυτό είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου

dortmund-xristougenniatiko-dentro
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Πάμε μια βόλτα στον κόσμο για να ανακαλύψουμε πού βρίσκεται το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στρέφει όλα τα κεφάλια ψηλά.

Προτού ταξιδέψουμε στη σημερινή εποχή, πάμε μια βόλτα πίσω στο χρόνο, όπου σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες καταγράφεται το ψηλότερο κομμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο, ένα έλατο Douglas (Pseudotsga menziesii) ύψους 67,36 μέτρων που στήθηκε και διακοσμήθηκε στο εμπορικό κέντρο Northgate, στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον, ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο του 1950.

Σήμερα, ωστόσο, το ψηλότερο δέντρο βρίσκεται στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, το οποίο κερδίζει κάθε χρόνο τις εντυπώσεις, προκαλώντας... αυχενικό σε όσους θέλουν να κοιτάξουν την κορυφή του. Με ύψος περίπου 46 μέτρα, θεωρείται ο… King Kong των χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Ζυγίζει περίπου 40.000 κιλά, χρειάζεται τέσσερις εβδομάδες για να κατασκευαστεί και είναι καλυμμένο με 48.000 ηλεκτρικά φώτα. Αποτελεί το επίκεντρο της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Ντόρτμουντ, η οποία προσελκύει χιλιάδες τουρίστες και εξηγεί κατά κάποιο τρόπο γιατί η σχετικά μικρή γερμανική πόλη επενδύει κάθε χρόνο σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο 40 τόνων.

Για να καταλάβετε περίπου το μέγεθός του, σκεφτείτε ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος φτάνει τα 17 μέτρα , ζυγίζει 5,5 τόνους και στολίζεται με 24 χιλιάδες λαμπιόνια.